Şimdi Ara

Kars mı Van mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git

Kars mı Van mı ?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2025)
Giriş

Kürt nüfusu %30lar civarında.Vanda ise bu oran yüzde 80 civarı.Terör sorunu da yok karsta.
  • İkisinde de 1 yıl geçirdim. Van Karsa göre bence daha sosyal. Her akşam insanlar sokaklarda çaylarını içiyor geziyor. Kars'ı sevmedim ben pek. Van'a bu kış soğuk uğramadı pek, Kars'ı düşününce. Kafeler, AVM'ler ve markaları kıyaslarsan Van daha gelişmiş. Big Yellow Taxi, teknosa, Vatan bilgisayar, Gloria jeans kafe, vs.. Biz 1 yılda daha 3-5 kafe gezdik sıkılmadan geçti 1 yıl.

Van'da pek kafayı takmazsan insanlara, iyi geçer zaman ama mesela ben trafik ışıklarında falan çıldırıyorum, kırmızıda geçen yayalardan... Veya bir restoranda mesela denemelik yemek yedim, hesap makinesinde 29.75 çıkan hesaba 30 istedi... bir daha da gitmedim. Herkes böyle değil tabi. Böyle şeylere takmamak gerek, gerekirse tartışacaksın, kendini üzmeyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğunun parisi Van dır. Kars nedir ya ,ikisini kıyaslamak Van'a saygısızlıktir resmen .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişiliğine göre değişir, hümanist değilsen iki şehirde de sıkıntı çekersin ama van'da daha çok çekersin. hümanist ve barışçıl isen de van kars'tan tartışmasız daha iyi bir seçim olacaktır. bu arada iki şehrin de kışları çok ağır ve belediyecilik sistemi gelişmediği için de kar hayatı durdurabiliyor, göz önünde bulundur bunu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asiruh01

Gencler kars nasıl sosyal aktiviteler var mi , veterinerlik okunur mu
    Valla Van, Karsa göre daha büyük. Değişik bir yöresel ağızları varki görünce şaşırırsın.

Van, Van gölü ve çevresindeki tarihi mekanlar sayesinde Karstan dah turistik bir yer. Peri bacalarına benzer yerleri bile var.
    Toplumu ve kültürü biraz değişik; ama genel olarak şehirli insanlardan daha dost canlısıdırlar.

Bunların ötesinde ikisi de klasik Anadolu insanının yaşadığı iki ücra şehir. Veterinerlik okuyacaksan tezek kokusuna alışsan iyi edersin.

Staj falan yaparsan eğer, habire köylünün ineklerini aşılamaya gidersin haberin olsun.

İki şehrin de genel geçim kaynağı hayvancılık.

• Van.

İkisi de soğuk iller olmasına rağmen Van biraz daha ılımandır.Hatta gölün olması çok büyük bir avantaj.Hem zaten köyde öğretmenlik yapmayacaksın kar yağsa ne olacak.

Van Kars'a göre daha gelişmiş bir il.Hem zaten Van büyükşehir ve çarşı, sosyal imkanlar vs. bakımından çok önde.Tabii ki bu kişiden kişiye değişir.

Terör olayına girmiyorum çünkü ön yargılar var.Sonuçta bir Vietnam değil:)

Halk olarak 81 ilin halkı nasılsa bu iki ilin halkı da aynı.Van çok göç aldığından biraz değişkenlik gösterebilir.

Üniversite olarak Kars Üniversitesini görmediğim için kıyaslama yapamayacağım.Hangi bölümü okuyacağını bilsem daha yardımcı olurdum.Veterinerlik düşünen arkadaş için YYÜ'de veterinerlik okuyan arkadaşlar çok zorlandıklarını söylüyorlardı.

Çok moktan bir yer olsa ben burada durmazdım hem Suriyeli miyim ki zoru görünce kaçayım.

• Şaka mısınız ya kars nedir Allah aşkına. Vanda yaşıyorum gerçekten büyük gelişmiş ve nezih bir şehir. Fazla söz yazmıyacam internetten 5dk nı ayırıp araştırma yaparsan kars mı diye sormana bile gerek kalmazdı
  • Hocam 6 sene Batman da yaşadım Sıcaktan Götümüz pişiyordu yazın ayıptır söylemesi o yüzden oyumu Kars tan Yana kullanıyorum Soğuk İyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.