Şimdi Ara

Kariyer.net Secretcv.com'dan işe kabul edilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben üniversite iibf 2. sınıf öğrencisiyim, İngilizce seviyem gramer, reading olarak advanced konuşma ve listening upper intermediate seviyesinde. Seneye de Erasmus ile yurtdışında okuyacağım. Dil sertifikalarım vs. 4-5 tane var ama hepsi üniversiteden aldığım başarı sertifikaları onun dışında hiç iş deneyimim yok. Ben bu sitelerden insan kaynakları üniversite stajyerleri alanlarına başvurdum ama hiç arayan soran yok Yani sadece cevap geldi 3 tanesine incelemeye aldık, olumlu sonuçlanırsa arayacağız gibisinden; fakat ses seda yok Hiç benzer veya aynı pozisyonlarda işe giren arkadaşlar var mı, varsa ne gibi ayrıcalıkları vardı da kabul edildiler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onlyheves -- 23 Mart 2012; 0:20:58 >

• Bir ay sonra mezun olacağım 2 aydır ciddi şekilde bu siteleri kullanıyorum iş bulmak için. Son 2 ayda 3 defa cv görüntülemişler onun dışında mülakat için hiç geri dönen olmadı sadece mesaj geliyor incelemeye aldık gibisinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Bir ay sonra mezun olacağım 2 aydır ciddi şekilde bu siteleri kullanıyorum iş bulmak için. Son 2 ayda 3 defa cv görüntülemişler onun dışında mülakat için hiç geri dönen olmadı sadece mesaj geliyor incelemeye aldık gibisinden.

Hocam hangi bölümde okuyorsun ve hangi alanda çalışmak istiyorsun? Ben de görüntülemişler diye seviniyordum meğer önemsizmiş

Edit;
    Okuduğun bölümü şimdi gördüm imzanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onlyheves -- 23 Mart 2012; 0:34:09 >

• Onlar otomatik olarak gelen mesajlar heycanlanma hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: söny

Onlar otomatik olarak gelen mesajlar heycanlanma hocam

Ama şöyle birşey var hocam mesela bazıları cidden otomatik cevap çünkü başvurduğum an itibariyle hemen geliyorlar bir de 1 hafta gibi bir süre geçtikten sonra gelenler var. Onlarda mı otomatiktir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onlyheves

quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

Bir ay sonra mezun olacağım 2 aydır ciddi şekilde bu siteleri kullanıyorum iş bulmak için. Son 2 ayda 3 defa cv görüntülemişler onun dışında mülakat için hiç geri dönen olmadı sadece mesaj geliyor incelemeye aldık gibisinden.

Hocam hangi bölümde okuyorsun ve hangi alanda çalışmak istiyorsun? Ben de görüntülemişler diye seviniyordum meğer önemsizmiş

Edit;
    Okuduğun bölümü şimdi gördüm imzanda

Görüntülenme meselesi çok önemli değil önemli olan geri dönüş olup olmaması.Kimilerinin 15-20 görüntülenmesi oluyor hiç dönen olmuyor kimisinin de tam tersi.

Yine de bir ölçüt olarak bakılabilir görüntülenmeye bir yere başvurduktan sonra o sayır arttıysa az çok hangi şiketin baktığını anlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onlyheves

quote:

Orijinalden alıntı: söny

Onlar otomatik olarak gelen mesajlar heycanlanma hocam

Ama şöyle birşey var hocam mesela bazıları cidden otomatik cevap çünkü başvurduğum an itibariyle hemen geliyorlar bir de 1 hafta gibi bir süre geçtikten sonra gelenler var. Onlarda mı otomatiktir acaba?

Hepsi otomatik hocam misal kariyerden ben başvurmuştum aynı mesaj'ı aldım aradan 3 4hafta geçti özel mesaj geldi iş yeri ile bilmem ne tarihinde görüşmeniz vardı lütfen geliniz vs gibi bir mesaj vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bir keresinde 7-8 ilana başvurmuştum, sonraki 2 gün içerisinde 3 şirket iş görüşmesi için aramıştı.
  • Kariyer.net, Secretcv, yenibiriş üzerinden iş bulmak oldukça zor, CV nin dolu olması gerekiyor, konu hakkında uzmanlaşma isteniyor, bakkalın yanında da olsa çalışın yani iş tecrübesi şart. İş bulmak Türkiye'de referans ve tanıdık yoluyla mümkün, hevesinizi kırmak istemem ama bol bol dua edin...

Bir arkadaşım 1 yıl iş aradı sonunda buldu 2500 alıyor ve hiç deneyimi yok bir arkadaşım da 3 yıldır arıyor tık yok daha görüşmeye çağırılmadı...

Bahsi geçen sitelerle iş aradım, 2 ay boyunca hergün görüşmeye gittim kimini ben kabul etmedim kiminde onlar reddetti, sonunda yapabildiğim iş için tanıdık yoluyla başvurdum, şuanda kariyer.net'ten mesaj gelmiş aranılan pozisyona başka bir adayı seçtik sizinle çalışamıyoruz diye ne var ki o pozisyonda çalışan benim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz1i -- 23 Mart 2012; 8:40:40 >
  • BENCEDE uykusuz1i haklı bende bi kaç iş aradım oralarda bi cacık yok git kendin ara kardeş...
  • 2 Hafta önce Çelebi havacılık genel iş ilanına başvurmuştum. Geçen pazartesi günü arayarak mülakata çağırmışlardı, olumlu geçti. Aksilik olmazsa havalimanında işe başlıyorum. Kariyer.net sağolsun.
  • 7-8 kere iş görüşmesine gittiğim oldu.
  • Firma olarak yenibiris.com'u kullanıyoruz.İlk 2 haftamız cv toplamakla geçiyor sonrasında 1 hafta cvler arasında elemeler yapıyoruz daha sonra davetlere başlıyoruz mülakat için.

Az para da değil.3 ilan için bin tl üzerinde para ödüyoruz.Yani bedavadan kimse ilan veremez.Reklam amaçlı bile olsa az uz rakamlar değil.
  • Ben part time işler için kabul edildim bayağı
  • ben çok iş görüşmesine gittim, ilerleyen süreçte 5 tanesinden gel başla dendi, öncekileri kabul etmedim ama çarşamba günü uzun zamandır beklediğim 5. iş gel başla dedi.
    haftaya iş başı yapıyorum inşallah
    ve şimdiye kadar sadece secretcv ve kariyer.net'ten yaptım hep başvurularımı
  • bende şimdiki işimi burdan bulmuşdum,7 yıl oldu aynı yerdeyim mutluyum mutlusun mutlu
  • Kariyer.NET'ten ve YeniBiris.com'dan geçtiğimiz haftadan itibaren .NET Yazılım Uzmanı için deneyimsiz adaylar(banka için) arıyoruz. Şuana kadar 1-2 yıllıklar dahil 150 kişiye yakın insan aradık ve mülakata davet ettik. Ama adamlar iş görüşmesini pek ciddiye almıyorlar ne yazık ki. Siz siz olun CV'nizi deneyim olmasa bile doldurmaya bakın. Firmalarda gönüllü stajlar yapın. Eğitim ve seminelere katılın. Emin olun faydası olacaktır.
  • ben bu kariyer.net ve yenibiriş gibi iş bulma sitelerinin fek olduğunu düşünüyorum. 2010 yılında 1-2 ay içinde kariyerden ve yenibiriş den tam 255 adet iş ilanına baş vurmama rağmen allah rızası için biride aramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginky -- 27 Mart 2012; 16:41:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.