Şimdi Ara

Karışıklığa Son Veren e-Defter Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karışıklığa Son Veren e-Defter Nedir?


    İşletmeler faaliyet göstermiş oldukları alanda yapmış oldukları işlemler için kayıt tutmak ve işlemleri denetlenebilir ve izlenebilir hale getirmekle mükelleftir. Bu amaçla işletmelerin karşı karşıya olduğu en önemli zorunlu kayıtlar arasında yevmiye defteri ve büyük defter kayıtlarının tutulması yer almaktadır. Bu noktada e-Defter nedir sorusu gündeme gelecektir. e-Defter, VUK ile TTK’da işletmelerce tutulması gerektiğine dair zorunlu hükümlerin yer aldığı yevmiye defteri ile büyük defterde bulunması gereken bütün bilgilere elektronik ortamda yer vermenin bir yoludur. Buradaki bilgiler zaman damgasıyla imzalanabilmektedir.

    e-Defter Nedir ve Avantajları Nelerdir?

    e-defter nedir sorusu aynı zamanda bu uygulamadan faydalanılması halinde ne tür avantajlar sağlanacağı sorusunu da beraberinde getirmektedir. e-Defter kullanılması ile birlikte her şeyden önce kayıtların kâğıt ortamında tutulma zorunluluğu ortadan kalkacağından ağaç kesilmesi bir miktar da olsa önlenmiş ve çevre korunmuş olmaktadır. Bu nedenle çevre dostu olarak nitelendirilebilecek bir uygulamadır. Elektronik ortamda tutulan defterler dilediğiniz zaman ulaşılabilir ve uzaktan dahi kontrol edilebilir durumdadır. Elektronik ortamda tutulan defterler için arşiv maliyetiniz ortadan kalkacağı gibi noter ve baskı işlemleri için harcanan zaman ve emek ile maliyet de ortadan kalkacaktır. Bu durumda söz konusu kaynakları kendi faaliyet alanınızda doğrudan kullanma olanağı doğacaktır. GİB standartları ve formatlarına uygun olması sebebiyle kamu kuruluşlarına bilgi verme işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir.

    e-Defter Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

    e-defter nedir sorusunun akla getirdiği bir başka soru da uygulamanın özelliklerinin neler olduğudur. Bu uygulama ile elektronik ortama aktarmak istediğiniz tüm defterleriniz GİB standartları doğrultusunda düzenlenmektedir. foriba.com/tr tarafından hazırlanan e-defterde zaman damgasıyla imzalayabileceğiniz yevmiye defteri ve büyük defterler oluşturulmaktadır. Bu uygulama ile bilgilerinizi 10 yıl süreyle güvenli ve kolay ulaşılabilir bir şekilde saklama olanağı bulabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.