Şimdi Ara

Kardeşlik sisteminde dolandırıcılık yapılıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni yeni hesap paylaşımı işleri yaptım. Bir sorun yaşamadım açıkcası. Okuduğum yazılara göre art niyetli insanlar varmış. Başına olumsuz durumlar gelen arkadaşlar var mı ? Dolandırıcıyı nasıl ayırt ederiz.



  • Benim başıma geldi, 3 kuruş için 40-50 yaşında adam göz göre göre beni dolandırdı, telefon numarası vs. her şeyi vardı. Mağdur olan, dolandırılan ben olmama rağmen babamdan yemediğim azarı adamdan yedim. Lanet olsun dedim bıraktım peşini. P2 hakkı bende olan hesaptı p1 3-4 defa el değiştirmiş ne haber eden olmuş ne bir şey, en son böyle bir insana denk gelmiş, şifreyi her şeyi değiştirmiş, tüm arkadaşların irtibatları bilgileri olmasına rağmen böyle bir şey başıma geldi siz hesap edin. Olay insanlıkla ilgili tamamen, yoksa 3 kuruşluk oyunlar için özellikle böyle bir platformda insanları dolandırmak akıl mantık işi değil. Uğraşmak istemiyorsan tanıdıktan şaşmayacaksınız onun dışında tamamen şansınıza kalmış.

  • Neredeyse 10 sene oldu forumda alışveriş yapmaya başlayalı, ben foruma yeni kayıt olduğumda Playstation 4 oyunları alıp satmak istiyordum hep dijital olanlar daha uygundu. Ama kimse bana satış yapmak istemiyordu. Sağ olsun bir arkadaşa sordum forumdan ben ne yapabilirim parasını verip alıp oynayıp satmak istiyorum dedim. Arkadaşın bana cevabı referansınız yok hemen dijital alıp oynamayın kutulu oyun alın sonra referanslı insanlara satış yapın önden kargosunu yapın kişiler de sizin sorunsuz bir alışveriş yapmış olduğunuzu görsün dedi. Gerçekten de öyle oldu şimdi siz hesabınızı dün açmışsınız 20 mesajınız var hiçbir referansınız da yok ister istemez herkeste bu algı oluşabilir. Yeni üye olan varsa kutulu alsın ikinci el bölümünde satışını yapsın referans istesin. Çünkü bu mağduriyetlerin bir çoğu referansı olmayan kişilerden kaynaklanıyor. Sonuçta bu hesap dijital ve iki kişiyi ilgilendiren bir durum siz sattım ben ve benden çıktı diye düşünürseniz olmaz. Genel bilgi olarak bunu yazıyorum çünkü yeni üye olan insanlar hem dürüst hemde çok uyguna vermelerine rağmen alıcı bulamıyorlar. Diğer insanlar da gayri ihtiyari gidip referanslı ama pahalı olanı tercih ediyor.


    Sorunuza gelince, her zaman dolandırılma ihtimaliniz var ve birçok insan 300-500 lira için gidip şikayette bulunmuyor. Ben alım satım yaparken yeni ve referansı olmayan üyelerden alışveriş yapmıyorum. Size de tavsiyem piyasaya göre ucuz ve hesabı dün açmış kişilerden alışveriş yapmayın. Alıp satarken excel listesi tutun verdiğiniz hesabı kime sattıysanız ismini, forumdaki üye adını, cep telefonunu ve mümkünse mail adresini kaydedin. Herkes böyle yapsa kimse mağdur olmaz.


    Bu sistemde alışveriş yaparsanız dolandırılma ihtimaliniz ortadan kalkmaz belki ama çok aza indirmiş olursunuz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.