Şimdi Ara

Kararsızlıkta Zirve YARDIM pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa kesmeye çalışıcam.

    Geçen sene fen lisesinden mezun oldum ygs2 10bin mf3 20bin sıralamayla.

    Her zaman ilgi duymadığımı ve zor olduğunu düşündüğüm için tıp istemiyordum, diş daha yakın geliyordu bir bayan olarak 10 yıl okumak istemedim.

    Ama geçen sene diş hekimlikleri 19500lerde bitiyordu kıl payı kaçırıyordum, bir sene daha uğraşmak istemedim zaten tıp da istemiyorum diye ftr yazdım. Kimseden ftr hakkında kötü yorum yoktu geçen sene tercih döneminde.

    Marmara ftr'ye ilk sıralardan girdim. Aslında istediğimden de değil ama fen lisesi bitirdiğim için mf3te bu sıralamaya başka bir şey yok bilirsiniz. mf4e gelince fizik zaten sevmiyorum, muhendislik de bana göre değil dedim.

    İlk yılı iyi bir ortalamayla bitirdim alışmıştım da okula,İstanbul'a, arkadaşlara vs. Okul diş hekimliğine bir kişilik kontenjan açtı ingilizce sınavı da varmış ben de bir şansımı deniyim dedim. Değerlendirmeler sonucunda 1 kişi Marmara diş'e alındı ve ben ikinci olmuştum bu da moralimi bozdu haliyle.

    Son zamanlarda ise ftr mezunları ve çalışanları sürekli işsizlikten, düşük maaşlardan vs bahsediyor, ha zaten fizyoterapist doktor değil ne diye aldığı maaşı beğenmiyor diyen olabilir aranızda. Kimse doktor olduğunu iddia etmiyor zaten bir sene okudum biliyorum ama gerçekten yaptıkları işin karşılığını bulamıyorlar özellikle son zamanda oldu bunlar. Bir yılda marmara ftr tabanı da 32bine düştü bu yıl.

    Doğal olarak ben mezun olunca ne olacak kaygısına düştüm,20bin yapıp da boşuna mı okuyorum dedim ve ani bir cesaretle okulu bir yıl dondurup yeniden sınava girmeye karar verdim, olmazsa yeniden ftr 2ye devam mecbur. Okulu henüz dondurmadım ama dersaneye kaydoldum. Yine aklımda soru işaretleri var çünkü hala tıp istiyor değilim... Kazanırsam da okumak istemezsem, okurken pişman olursam diye korkularım var. Hedef belirleyemiyorum.

    Belki aranızda böyle deneyimleri olan arkadaşlar vardır ya da bir fikri olan... Bir de tıpa gidersem mezun olduktan 2 sene sonra gidiyor olacağım bunun da kötü etkileri olur mu, öte yandan gidemezsem bir yıl kaybediyorum.

    Umarım anlatabilmişimdir, düşüncelerinizi bekliyorum lütfen yardım ben kendi kafamı kırmadan

    ( Pek de kısa yazmışım (!) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sume97s -- 18 Ağustos 2016; 14:46:33 >







  • Bendede aynı durum var bu sene ege pdr ye girdim ama pdr ninde yavaş yavaş önü kapanıyor diyorlar bence denemende zarar yok tıp sıralaması yapıp çok iyi dişe gidersin istersen tabi bu sana kalmış.
  • Ben de Fen Lisesi mezunuyum ruh halini az çok anlayabiliyorum Bence doğru kararı vermişsin. Kazanamazsan bile denemedim demeyeceksin sonuçta.
  • dawL kullanıcısına yanıt
    her şeyin önü kapanıyor neden bu kadar az seçeneğimiz var anlamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psalms

    Ben de Fen Lisesi mezunuyum ruh halini az çok anlayabiliyorum Bence doğru kararı vermişsin. Kazanamazsan bile denemedim demeyeceksin sonuçta.

    aynen öyle düşünüyorum ama bir de ne için nasıl çalışacağıma karar versem
  • Diş hekimliği hem çok revaçta hem de çok güzel bir bölüm. Bayan için birebir kanımca. Kararın ne olursa olsun başarılar
  • Psalms kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler
  • ya pardon da inan benim zoruma gitti hangi **** seni boyle yanlis yonlendirdi? hayatini mahvetmiş bee 20binle ftrye mi ftr nedir ya???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lezzetli çipetpett kullanıcısına yanıt
    aslında yönlendirme değil ama dişten sonra puanı ve sıralaması en yüksek bölüm olduğu için mecbur yazdım gibi bir şey oldu, ha tabii bi sene kal sanki mecburiyet nedir denilebilir. Mantıklı ama bir hedefim olmadığı için yazdım işte...
  • Sadece fizik sevmiyorum diye mühendisliği yabana atma derim zamanla sevdiğini farkedebilirsin(tekrar hazırlanırken falan lan ben fizigi seviyomusum gibisinden ). Kararsızlık cok kotu oluyor , hicbir sey yapasi gelmiyor insanin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Scientist kullanıcısına yanıt
    Gerçekten karar verememe durumu işi çok zorlaştırıyor yani tm'den hazırlanıp hukuk mu yazsam diyorum artık....
  • Tıp okumak ne bileyim sanki sizde kompleks haline gelmis zamaninda , idealleri olan ama bi o kadar olmayan cok cabuk degisen insanlardansin sende.Kendinde birseyler bulman gerekiyor , ne bileyim iste bu hayalde tam istediğim gibiyim dedigin bi meslek , bir iss guc... bu sekilde dusunmek bir hayli kolaylaştırır . Ee tabi profesyonel olarak birilerine danisman devamında mantıklı olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp okumak benim hep istemediğim bir şeydi yani kompleks haline getirme durumu yoktu bende :D ama geri kalan soylediklerin dogru..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken ne olucam diyordun ?
  • Mr.Scientist kullanıcısına yanıt
    Hep cevapsizdim açikçasi :D ama tabii dersler guzel olduğu için cevredeki insanlar doktor olursun sen derdi kucukken ben de cevreden dolayi oyle dusunurdum heralde. Siz de bilirsiniz ki şartlar bizim isteğimizi bile kendi şekillendiriyor. Tıp istemediğim için mecburen diş istemek mesela :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarili gencler gercekten cevreleri tarafindan itiliyorlar tibba. Direkt siralamaya gore karar vermen biraz hata olmus sanki ama insanin omrune kiyasla bir iki yil hicbir sey degil.

    Ben de sinav seneme tip dusunerek basladim psikiyatriye olan ilgim sebebiyle, sonra bilgisayar muhendisligi dusundum tibbi arastirdikca. Sebebi sadece yuksek puanli bir bolum olmasiydi. En son tm'den hazirlandim ve iktisat yazdim :) Insanin nereye varacagi bazen cok belirsiz olabiliyor, ben ne istedigimi bilmeden calismanin zararini cok gordum. Tam olarak bir bolum istemen lazim degil ama en azindan esit agirlik mi sayisal mi bir karar vermende fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sume97s S kullanıcısına yanıt
    merhaba bende tıp dönem 2 öğrencisiyim okulum kapatıldı yeniden hazırlanacağım devlette tıp okumak için hiçbir şey için geç değil seni destekliyorum arkadaşım kimseyide dinleme
  • Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Ben de 12.sinifta ne istediğimi bilmeden caliştim işte sonuç malum :) adina sevindim umarim mutlu ve basarili olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaflip K kullanıcısına yanıt
    tıbbı psikiyatri için yazan bi kişi daha görmüştüm edebiyat ve tarihe meraklı bir kızdı
    boun iktisat mı ?
  • sume97s S kullanıcısına yanıt
    tıp yettiği hald e çapa dişi çok düşündüm bende en sonunda tıpın altına yazdım tıp geldi falan
    ilk yılımdq 22 bindim kararsızlıktan aile isteğiyle hukuk tercihi yaptım 0,1 puan ile kaçtı ek tercih yaptım o da gelmedi
    vee mezuna kaldım ygs 8k lys 5k geldi tıp oldu
    kararsızlıkta ben de doruktaydım
    mf3 5k olduğu halde boğaziçi ekonomiyi bile düşünüyordum tm 1k ydı
    öyle hazırlan bence diş yazarsın işte ne güzel
    ama sırf on yıl diye de tıptan vazgeçme on yıl sonunda sen de uzman oluyorsun yanji diştede dus var araştır iyice o da yan gel kebap ya da hasbelkader okunacak bi bölüm değil
    dusu alınca dr dt olursun 5 yıllık diş hek bitirince doktor değilsin yani aldıkları maaş falan tıp doktorları gibidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.