Şimdi Ara

kararsizlik alienware m17x & macbook pro 2011 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dogrudur.Ben secimimde 670M le mutevazi davrandim.Monster sadece Clevonun Turkiyedeki adi.Bilgisayarlari monster yapiyor diye dusunmemek lazim.Fiyatlar yurtdisina gore fazla ama.Clevoyu ornegin Amerikada satan Sager 7970M e +200$ istiyor 670M uzerine.Turkiyede ise 1.2 milyar.Monsterin bu Clevoyu temsil eden diger firmalarin yapmadiklari biseyi yaptiklari yok.Ayni seyleri ortak yapiyorlar.Henuz fan sesi ve kasa kalitesi disinda olumsuz yorum gormedim.Ust segment kartlar nerden baksaniz 100W yiyor.Kocaman adaptoru olmadan da pek is gormuyor.Asus/MSI in yaptigi bu yuzden bence dogru tercih.Ama herseyin en ust segmentini elde etmek isteyenler icin de Monster gibi firmalar var sonuc olarak.En ust segment kartlar bence bu fiyatlarda biraz israf.High da ve FullHD de zaten oynaniyorsa 3-4 ayari ultraya cekmek icin ekstra vermeye luzum yok.Kaldiki zaten Antialiasing falan 15.6inc de varligini cok gostermiyor.Gene de illa en ust olucak diyenler icin bir tercih yolu olmasi fena birsey degil.Hicbir markayi tamamiyle ovmenin anlami yok.Gecen laptobum Amerikadan aldigim bir Asustu.O da 1 sene icinde anarkartini yakti.Yapacak birsey yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedelric -- 11 Haziran 2012; 4:09:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en son baktığımda monsterin en ufak bir ram değişikliğinde bile tüm cihazı tamamen farklı bir model ismi altında sunduğuna şahit oldum, buda bileşenlerin sürücülerini bulmakta işleri epey zorlaştıracak olması demek değilmidir; yarın bios güncellemenizi gerektiren bir durum ortaya çıktığında sizi epey zor duruma sokmazmı bu durum, ki ben özellikle bios desteğinde okadarda iyi olmadıklarını bizzat biliyorum. önemi yokmudur bunların
  • Bunlarin tabii ki onemi vardir.Ekran karti,chipset,ses karti bir yana Bios hassas bir konudur.Bu diger driverlar Nvidiadan,intelden falan alinabiliyor.Bios isini sanirim Monster kendisi yapmak suretiyle kabul ediyor.Benim icin sorun yok cunku kendilerine 30dk uzaklikta oturuyorum ve sanirim bu riski kendi basima almak istemem.Gene de bir driver siteleri de mevcut.Clevonun resmi sitesinden (clevo.tw sanirim) ornegin p150em nin tum driverlari bulunuyor.(ne enteresandir,ekran karti dahil.Nvidianin sitesinde bulamadim ben).Monsterin ayrica bunlari sunmasi hos olur ama uretici Clevo oldugundan Asus gibi driverlari sagliyorlar kullaniciya.Monsteri bilgisayar ureticisi degil de reseller capinda dusunmek lazim.Kasa ve parcalar hazir geliyor sonra birlestirilip satiliyor.Kasa dizayni falan Clevo ya ait.MSI kasalarini falan da sanirim MSI dan izin talep edip MSI icin kim uretiyorsa bunlari onlardan tedarik etmisler.Model degisikliginden ne demek istediginizo anlayamadim.Ornegin p150HM icin driver ariyoruz.Clevonun sitesiden modeli secince hersey cikiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedelric -- 11 Haziran 2012; 4:31:46 >

• Clevo Bios sunmamisken Asusda vardi.Ama nitekim bilemiyorum bu bios denen sey her yenisi ciktiginda update edilecek birsey degil ki.Olur da yeni mimari cikar,mecbur kalinir,o zaman bence Monster a yaptirilir.Bu zaten laptobun kullanim sureci boyunca ya bir kere olur ya da olmaz

• asus üzerinden gideceksek oradan örnek verebilirim, ilk bios çıktığında Fix system cannot enter S3 mode if USB mouse or keyboard movement has been detected prior entered standby, Fix wireless lan can't be dialed issue.. diye çıkmıştı. ikinci biosta Fix when using Conroe 3.0GHz CPU with FSB1333, the system cannot resume from S3. Improve ATAPI CD-ROM''s compatibility with EZ-Flash.Fix the system is unable to enter S3 in Windows XP 64-bit OS. demişlerdi. sonrakinde Fix the system may show "Failed to flash!" in CrashFree gibi düzeltmeler yapılmıştı. asus bu konuda oldukça titiz, yada eski lg'm den örnek verecek olursam yeni bios olmaması yüzünden 4gb rami makina birtürlü görmüyordu buyüzden sürekli 32bit sistem kullanmak zorunda kalıyordum gene aynı şekilde 1tb hdd yide görmüyordu. böyle sorunlar oluyor bios desteği yetersiz kalırsa, o yüzden biosu önemsiyorum
  • macbooklar yenilendi, artık gönül rahatlığıyla karşılaştırma yapabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.