Hocam şehrimin en iyi fen lisesinde okudum. Sınavda ilk 100 dereceleri falan gırla vardı. Sistemler konuyu biliyorsan üzerinden geçip yeni bilgiler öğrenmek için güzeldi. Matematikte olimpiyatta idim. Apotemi matematik zorlamıyordu. |
Karamba007 Çalışma Günlüğü (2. sayfa)

-
-
Haklıymışsınız hocam -
Anladığım kadarıyla üstünden çok zaman geçmiş ama bana bir matematikçi gibi düşünmek için ne önerirsiniz -
Öncelikle fonksiyonların ne olduğunu neye yaradığını anlamalısın. Herkesin nefret ettiği ama bir ifade tanımında yer alan notation(gösterim) denilen ifadeleri teker teker irdeleyip sindirmek gerekiyor. f in ne anlama geldiği, eleman denildiği yerlerin ne anlama geldiğinin sindirilmiş olması gerekiyor. Ardından onu 2 boyutta anlamak gerekiyor. Sonra trigonometrinin özelliklerinin anlasılması gerekiyor. Logaritma da çok önemli. Ardından özellikle limitin tanımı çok önemli. Türevin ve integralin ne olduğunun anlaşılması için matematik köyü hocasının bir videosu vardı 22 dakikalık. Onu kavramak gerekiyor diye düşünüyorum. Yani bunlar benim düşüncelerim ama zamanında olimpiyat hocalarının bizlere çok iyi aktardığı şeyler. Bunları anladıktan sonra formülün bir gerekliliği kalmıyor. Geometri ve matematikte toplasan 10 tane formül anca biliyorumdur. Hepsinin ispatını kavramıştım. Tabi bunlar 4 yıl kadar önceydi. Sistem farklıydı. Daha kapsamlıydı. Şimdi sen ne beklersin matematiği geometriyi bir nebze de fiziği sindirmiş, ezberden nefret eden adamdan (özellikle biyoloji) adamdan?? İyi bir mühendislik yazmak değil mi? Ben ne yaptım. Aileme uyup tıp yazdım.Tıpta da fizyoloji ve biyokimyayı kavrayarak patoloji, farma, mikroyu ezbere kaçmadan mekanizmalarıyla yapmaya çalışıyorum ama %95ı halen ezber. Bir tarafta lise matematiği ve geometrisini toplasan 10 formül ile fullemiş biri var ; diğerinde de mekanizmayı kavramaya çalışıp fakülte sonlarında olan birisi var. Gerçekten de beynime hakaret ettim. Ama son pişmanlık fayda etmiyor :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X