Şimdi Ara

Karadağ tatil hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Karadağ'a agustosta bir tatil planlıyorum. Gidişim ucak ile Karadağ'a olacak ama. Dönüşü sırbistandan yapmak istiyorum ordan dönüş bileti alacağım.

    Karadağ girişinde bir sorun teşkil eder mi?


    Araç kiralamayı düşünüyorum karadağ da iken fakat fiyatlar cok farklı (cevre ülkeleri gezme planımda var kiralık araç ile) tavsiye ettiğiniz bir şirket var mıdır?


    Yakın zamanda gidenlerden öneri olarak, yanıma ne kadar euro almalıyım 2 kişiyiz eşim ve ben.


    Rotayı nasıl belirlemeliyim görülmesi gereken yerler nerelerdir?


    teşekkürler zaman ayırdığınız için.




  • bayram öncesi karadağda tatil yaptım,senin gibi karadağ giriş,belgrad çıkış yaptım, sorun olmaz. aracı burada kiraladım, çok memnun kaldım, full kasko yaptım, kredi kartından provizyon bile çekmedi. havalimanında acarı aldım, parayı ödedim. dönerkende havalimanına bıraktım. 2. gün akü bitti, hemen yeni akü yolladılar, birisi gelip taktı. sorun olunca belli oluyor kiralama şirketleri, gözüm kapalı tavsiye ederim.


    https://respectacar.com


    euro miktarı ne yapacağınıza bağlı olarak değişecektir. porsiyonlar çok büyük, genelde bir yemek bir salata 2 kişiyi çok rahat doyuruyor. marketlerde su(1,5 litre) 0.60 0.70 eur, bira 1.2 eur


    beachlerde şezlong 7-30 eur arasında değişiyor, beach barlarda bira 3eur, koktelyler 5-10 eur , pizza 7-13 eur , cevapi dedikleri bir köfte var 8-10 eur, çorba 3-4 eur ,


    resturantlar şarap (vranac ) 13-25 eur, yemekler 8-20 eur , kalamar tava 15 eur , porsiyonlar net 2 kişilik ama.


    dilim pizza 2 -3 eur, gençler ve yerli turistler genelde dilim piiza ile geçiştiryor.


    otoparklar şehirlere göre değişiyor saati 0,5 - 2,5 eur.


    benzinde 1.45 , ekmek poğaça vs 0,5-1 eur


    sigara 3 eur


    internet 10 eur (turist data hattı)





  • Hocam ben Belgrad gidiş dönüşlü Belgrad-Saraybosna-Kotor,Budva tatili yaptım geçen sene eşimle. Belgradta uzun araştırmalarım sonucu yerel firma Rent-A-Car'dan kiralama yaptım hem daha uygun hem güzel bir firma mevcut sorunlarla para tırtıklamaya çalışmıyor., depozitoyu nakit kabul ediyor kredi kartı yerine. Kredi kartı verince astronomik miktarlar çekebiliyorlar sıkıntı durumunda veya siz aracı teslim ettikten sonra araçta zaten olan çizikler için sizden para tırtıklıyabiliyorlar. Global firmalarda çok fazla dolandırıcılık yapıyorlar o bölgede avis bile puanları da çok kötü dikkat etmek gerekiyor. Siz aracı karadağda alıp sırbistinda bırakacaksanız heralde global firmalardan kiralayacaksınız ben belgradtan alıp belgrada bıraktığım için uyguna gelmişti. Karadağın iç kesimlerinde çok güzel doğa tatili mekanları da var bungee jumping/rafting için yolda görmüştük tavsiye ederim doğası mükemmel.


    Giriş çıkış için sorun yaşamazsınız sadece sırp sınır güvenliği Türk pasaportunu görünce biraz daha detaylı arıyor.


    Daha önceden batı avrupa tatili yapmaya alıştıysanız fiyatlar çok uygun gelecektir. Porsiyonlar devasal.


    Kotor'da kalcaksınız tam merkezinde kalmayın bence boşa araç otoparkıyla falan uğraşmayın dışarda otoparkı olan bir yer tercih edin zaten sokakta da sıkıntı olmuyor. Kotor'da yukarıya doğru çok güzel trekking rotaları var kaleye çıkarken para ödemenize gerek yok ama siz ağustosta gittiğiniz için o sıcakta yapmayı tercih eder misiniz bilemem biz mayısta yapmıştık.


    Karadağda hemen hemen ülkenin çoğu yerinde hız sınırı 50 km. Turistik sahil tarafına yakın yerlerde bol çevirme var. Onlarda da çevirme varsa karşı tarafı bilgilendiren selektör atma kültürü var. Ülkeye girer girmez el radarına yakalanmıştım turist ayağıyla biraz bilmiyordum falan yapıp ceza kesmemesini sağladım ama dikkatli olmakta fayda var cezalar üzebilir :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ano16 -- 7 Temmuz 2023; 11:30:21 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.