yazıları dikkatli oku kardeş çözersin (onlar ayı sineği )
quote:
Orjinalden alıntı: pangasuspan
Abi bu sineklerin büyüklüğü nedir ?
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Orjinalden alıntı: serkes1
aha bir tane daha
yazıları dikkatli oku kardeş çözersin (onlar ayı sineği )
quote:
Abi bu sineklerin büyüklüğü nedir ?
Televizyonda, uyduda bir reklam gördüm. Adamda bir çeşit vakum aleti var kaportanın üzerine vantuzları yapıştırıyor sonra vidasını çevirdikçe kaportanın ezik bölgesini vakumluyor. Bu alet , bagajda alet çantasında falan taşınabilen pratik birşey. Bugün bir arkadaş bilgilendirdi beni de. Acaba Türkiyede satılan bir yerler var mı ? Temin edebilir miyiz ?
o aletlerden fazla bir şey bekleme. vakumlanan yerler çekilse bile bazen iz kalıyor. bazı bölgelerdede işe yaramıyor bazende çekilince kaporta üzerindeki boya esnediği için bazı bölgelerde boya dökülebiliyor. öyle durumlarda kaportacıya gidip sacın arka tarafından hafif esnetmek daha mantıklı.
Şu araçların önüne takılan deri kılıfların kaportaya bir zararı var mı? Hani güneş altında zararı olabilir diye düşünüyorum.
[/quoteo aletlerden fazla bir şey bekleme. vakumlanan yerler çekilse bile bazen iz kalıyor. bazı bölgelerdede işe yaramıyor bazende çekilince kaporta üzerindeki boya esnediği için bazı bölgelerde boya dökülebiliyor. öyle durumlarda kaportacıya gidip sacın arka tarafından hafif esnetmek daha mantıklı.
Ayrıca aklıma gelmişken park halindeyken arabanın üzerini örtmek faydalı mı yoksa zararlı mı ?
quote:
Şu araçların önüne takılan deri kılıfların kaportaya bir zararı var mı? Hani güneş altında zararı olabilir diye düşünüyorum.
bizim arkadas uzun yolda kullanmak için siyah astrasına alacaktı. Servis arabanın hararetini yukseltirsin bir de yağmurda karda baş edemezsin demişti. Zaten bulamamıstık da...
taştan koruyo iyi ama takıldığı bölgede kısmi çizikler bırakıyor. pek önermem sen ön tarafa filmini çektir derim.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: serkes1
taştan koruyo iyi ama takıldığı bölgede kısmi çizikler bırakıyor. pek önermem sen ön tarafa filmini çektir derim.
quote:
yaa film nasıl oluyor anlamadım ,
Hiç bir kurtuluşu yok. Paranıza yazık olur. Film filan hikaye. Maske bile korumaz göçürtecek kadar hızlı gelen taştan. Arabanız Türkiye'de yaşıyor. Erken yaşlanacak, çok yıpranacak. Bu onun kaderi.
yoldaki taşları tek tek kaldırsak diyecem ama...
Arkadaşlar benim aracın önü zaten film kaplı. Ama hakkaten o şiddetteki taşa çare olmuyor. Bec 100 kağıt bayıldım bu filme. Kimseyede tavsiye etmiyorum artık. Şimdilik ben aracımın önünden sökmeyeceğim. Belki ufak tefek taşları engeller diye.
acaba söktükten sonra banttan dolayı bir iz kalırmı??
İZ kalmıyormuş ama film ile kaplanan bölge dış etkilere kapalı olduğu için boyanın parlaklığı olduğu gibi muhafaza edildiğinden aracın diğer bölgelerine göre ilk günkü parlaklığını koruyormuş. Söküldükten sonra kullandıkça filmli kısımda diğer bölgeler gibi matlaşmaya başlıyormuş ve eşitleniyormuş. Yalnız bu söylediğim çok bariz belli olan bir durum değilmiş. Yani boya ne kadar mat ne kadar parlak ancak çok dikkat edilirse veya bilen için fark ediliyormuş. !! DİKKAT !! Ancak çok sıcak havalarda uzun süreli araç kullanımında ısınan motor kaputu filmin kabarmasına veya yanmasına yol açabilirmiş. Bu durumda ihmal edip araca binmeye devam edilmemeliymiş. İşte o zaman hemen filmin sökülmesi yada yanık bölgenin çıkartılması gerekiyor. Yoksa boya üzerinde kalıcı hasarlara sebebiyet verebiliyormuş.
o zaman film çekmekte fazla bir işe yaramıyor kaderimize razı gelip taşları kabul edecez
folyonun taş darbesi sonucu delinmesi ve deliklerden içeri su sızdırması kaputta nem birikmesi yapıyormuş. ayrıca dediğiniz gibi göçüklere karşı da korumuyor. önemli olan zaten göçük!
autoking de hikaye zaten.ben yaptırttım.pdr denilen masaj yöntemini kullanıyorlar.sacın arka yüzünü resmen kazıyorlar.bilmesen pas yapar.boyatmak zorunda kalıyorsun.iyi de düzelmiyor.vakum sistemini de her yere uygulayamıyorlar.tek çözüm çektirme ve boyatma veya hiç ellemeyin kalsın.
Arkadaş benim arabanın önüdeki folyo taş darbesi sonucu delindi. Şimdi şimdi o delikten folyonun altına su mu sızıyormuş ? Şu işi bilen var mı bi açıklasa. Eğer zararı var ise hemen söktüreyim.
quote:
Arkadaş benim arabanın önüdeki folyo taş darbesi sonucu delindi. Şimdi şimdi o delikten folyonun altına su mu sızıyormuş ? Şu işi bilen var mı bi açıklasa. Eğer zararı var ise hemen söktüreyim.
Ben de birara yaptırmayı düşünmüştüm.İlerleyen zamanda böyle bir durum olabileceğini söylediklerinde ben de vazgeçtim.
quote:
Orjinalden alıntı: royartar
bende de kaporta da beyaz taş izleri var, aracım siyah, maalesef bariz belli oluyor.. autoking.com.tr denedim ama sitesini bilen varsa bizle paylaşabilirmi istanbul tarabya dayım buralara yakın bir yer varsa bi göstermek isterim bu tür ufak şeyleri..
autoking.org
Arkadaşlar taş atmalarından kurtuluş yok . Ben 1 hafta ıstanbulda bir hafta türkiyenin herhangi bir bölgesinde yollarda olan bir çalışanım. Tek çözüm var bu deneylerimle sabittir araçlar mıcırlı yollarda karşılaştıklarında yada sollamalarda mümkün olduğunca ayaklarını gazdan çekecekler. Bu şekilde kullanımda minimum darbe alıyorsunuz ve minimum darbe yaratıyorsunuz, tabiki bunu karşıdan gelende önden gidende sizde yapacaksınız ki memleketimizde bu kadar duyarlı ve saygılı insan topluluğu varmı diyor insan . inanın en hafif atlatmanın yolu bu