Şimdi Ara

s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup_34 -- 9 Aralık 2021; 20:34:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bence insanlar kendi hayal kırıklıklarını sisteme yüklüyorlar. Yoksa kapitalizm mantığı çok basit olan bir sistem. Serbest piyasa sana ne değer veriyorsa o standartlarda yaşamını devam ettiriyorsun. Alibaba şirketinin kurucusu Burger King için bile çalışamıyordu hatırladığım kadarıyla , internette videosu var. O adam da deseydi ki Yavv kardeş sistem bosuq yov deseydi şuan Alibaba diye bir şirket olmazdı. Öğrenecek , hırs edecek , daha donanımlı biri olacak ve gerektiğinde risk alacaksın. Sonra kapitalizm sana mükafatını verir.

    Ha bizim ülkemizde kapitalizm tam anlamıyla var mı , yok. O kültür henüz oturmamış.
  • Eğer zeki ve akıllı bir insansan ve çalışkansan kendini geliştirip bir şeyler başarabilirsin; Bill Gates, Tostçu Erol, Nusret, Arda Turan... Bu adamlar başarılı, zeki ve çalışkan adamlar ve yetenekleriyle bir yere gelmişler. Bill Gates malumunuz, Tostçu Erol iyi reklam kullanımı ile popüler oldu, Nusret eğitim alıp kendini geliştirdi. Arda iyi ve yetenekliydi buradan Atl. Madrid'e gitti.

    Sosyalizm ve türevlerinde ise böyle bir özgürlüğün yoktur. Kuzey Kore, Sovyet Rusya, Balkan devletleri vs. araştırabilirsiniz.

    Sistemler kötüdür ama bazıları daha kötüdür.
  • Dünyayı sömüren işçi kesimin üstünden para kazanan bir kesimde var. Kendi çabasıyla burjuva olmuş bir kesimde var. Zaten mantıken de bu dünyayı sömüren kesim bing bang oldu bunlar dünyaya dolarların içinde gökten zenbille inmediler. Kendi çabaları ile zengin oldular şimdiki torunları da çabaları ile bu zenginliği devam ettiriyorlar.

    Orta da bir satranç tahtası var akıl ile bilim ile hareket eden kazanıyor. Bu gün ülkemizde neredeyse her gün duyduğumuz bir söz var dış mihraklar, dış mihraklar. Bu dış mihraklar sadece bizimle mi uğraşıyorlar. Kendi aralarında hiç mi rekabet yok? Olay şu efendim bu gün Avrupa'da bile en nefret edilen ülke sömürgeci Amerika'dır. Fakat kimse Amerika'ya laf edemez ki fiili olarak hiç bir şey yapamaz çünkü Amerika'nın parası var, teknolojisi var, medyası var var var... Bizim de eğitim sistemimiz iyi olsa dış politikamız iyi olsa teknolojimiz her alanda ileri olsa, bu kadar borcumuz olmasa, özelleştirmeler olmasa vs. bu dış sömürgeciler, dış mihraklar lafını hiç bir yerde duyamazsınız. Çünkü bizimle uğraşamazlar. Bu gün daha dün kurulmuş olan (2006) Sırbistan'dan saman satın alıyoruz. Meseleyi şimdi anladınız mı?

    İnsan başarısızlığını bir nedene bağlamak istiyor. Haşa bu adamlar tanrı değil dediğim gibi ortada bir satranç tahtası var. Akıllı hareket edene kimse bir şey yapamaz. Örnek Mustafa Kemal Atatürk bütün dünyaya karşı gelerek bir ülke kuruyor ve elde avuçta bir şey yokken ülkenin büyüme oranını %30-35 lere çıkartıyor. Fakat samanı bile satın bir ülkede siz her gün dış güçleri, zengin aileleri, sömürge lafını her gün duyarsınız. Salak adamı herkes kullanır, herkes sömürür.

    Hep devletler üzerinden gittim ama kişilere de bir insana indirgeyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6E8D1DD4 -- 26 Ocak 2018; 3:50:13 >




  • Komünizm, aptallar ve tembellerin umududur.

    Babam annem zengin değil, ben de zengin olamayacağım hatta orta sınıf olacağım bile şüpheli ama bu kapitalizmin en uygun sistem olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eğitim ve sağlığın da liberalleştirilmesi güzel olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 27 Ocak 2018; 20:0:25 >
  • Sosyalizm ve komunizm iekmek ve corba insanin karnini doyurmayi ve gunubirlik endiselrle omur tuketmeyi ogutlerken

    Kapitalizm ise ekmek corba pide kunefe ve biftegi sunar istiyorsan karsikigini vermen gerektigini ogutler

    Uzun vadeli dusunmeni ve yarisi biraktigin anda kaybedecegini gosterir.

    Ve yarisi birakanda ac kalmaktadir.

    Sosyalist ve komunist gecinenlerde bize ac kalani kapitalizmi suclamak icin kullanir.

    Atesitin kafa keseni tanriya kufretmek icin kullanmasi gibi.

    Bir toplumun hangisini sectigini anlamak ise cok kolaydir.

    Dunya kapitalisme kucak acmisken patates tarlasindan topladigini koyluye esit dagma hayalleri kuranlarin hali ortada.

    Rusya 15 yil evvel bize yillardir komunist dediler bizde dogru yolda oldugumuz ocin elwstiriyorlar gozuyle inatla komunozme sarildik ve yablis yaptik dedi.

    Bakin komunozmin baskentidir rusya..

    Cin diyecekler hic vakitlerino harcamasinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aristokrasi ve gelişmiş şekli Büyük burjuvazi en az 4000 yıldır iktidarda.
    1923 lerde Proloterya tarafından komünizm inşa edilmeye başlamış. 1950 lerde burjuvazi gelişmemiş sosyalizm kemirmeye başlamış. 40 yılda ancak çökertmeyi başarabilmiş.

    1990 bu yana nerdeyse 30 yıldır sosyalizm yok nesinden korkuyosunuz. Yoksa Proleterya bu sefer sosyalizm yerine Komünizmi geri getirirse diye içiniz mi titriyor.
  • Evimin olduğu mahallede villalar var. Bu villa sahiplerinin bir kısmı, evlerinin yanındaki arsaları da satın almışlar. Bahsettiğim villaların fiyatları muhtemelen 500.000 dolar ve üzeri iken, yanlarındaki arsalar da benzer fiyatlara sahip.

    Villa sahiplerinin geneli, yan taraflarındaki arsalarda tavuk besleyip, sebze ekiyorlar; yani köyden kente göçerken küçümsedikleri, aşağı olarak gördükleri yaşamı yaşayabilmek için, yıllarca biriktirdikleri parayı tekrar toprağa gömüyorlar.

    Şu anda oturdukları evler ve yanlarındaki arsalar birer servet değerinde ve bu para o insanlara güven veriyor olabilir. Ama o güven karşılığında hayatlarının önemli bir kısmını mutsuz, yorgun ve birilerinin ahını alarak geçirdiklerini bir türlü görmek istemiyor ya da göremiyorlar.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Boğaz beylerbeyinde bir zamanların Dış İşleri Bakanı Hakkı Gediğin 5 dönüm arsa içinde Köşkü vardı.
    Bakıcısı kadın alt katta oturur.Ölümü banyoda düşerek.
    Yanında ne kızları nede ayrıldığı Fransız bayan yoktu. Devlet töreni
    Yapayanlız bir ölüm. Devlet töreni yapıldımı onu bilemiyorum.
    Tüm mal varlığını onlarca daire arsa tarla tokat. 2 maden ocağı. Vakıflara kaldı.
    Mezarını ziyaret edecek çocuğu yok. Hazindir.
  • Kapitalizm calisan ile yan gelip yatanin ayrildigi cok guzel bir sistemdir. Tabi kapitalizmin yaninda demokrasi ve adalet de yuklemeniz gerekir. Yoksa turkiye gibi sadece isim olarak kapitalist, ama cisim olarak kapitalizm disinda herseye benzeyen sistemler ortaya cikar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Türkiyedeki sisteme bir isim koyalım istersen.
    Buna Faşizm deme lüksümüz var mı?

    Kapitalizm gelişmiş aşaması Emperyalizm.
    Bu sistem içinde Biz sömürürken çok güzel. Bizi sömürürlerken tu kaka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.