Şimdi Ara

kapanmayan usbler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayar kapanınca usb portlarında bağlı olan herşeye hala güç aktarımı yapıyor. yani şöle açıklıyayım, taşınabilr hdd var onu bağlıyınca içindeki diski döndürüyor.(işletim sistemi, pc kapalı iken) wriless doungle var onu ışığını yakıyor, usbden şarj olan mp3 çaları şarj edebiliyor . ama bunları yaparken psu çalışmıyor. yani fan sesi yok. power bluestorm 450watt. psu önceki kasada kullanıyordum ama böle bi sorun yoktu. bu anakrtla alakalı die düşnüyorum. başka bir psu taktım yine aynı şekilde sorun verdi, yani güç aktarımı yapıyor pc çalışmasada. çözüm bulamadım:S

bundan önceki konuda da çözüm bulunamamıştı.
    anakartın bios menülerinin yazdığı link
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Manual_DownloadFile.aspx?FileType=Manual&FileID=17874

anakrtta usb aktarımını değiştirebilceğim jumper da yok. psu değiştirdim yine aynı sorun yapıyor. nette araştırdım bulamdım bi çözüm:S

bostada böle bi yer var bunu anlayamadım:S
     kapanmayan usbler

ACPI Suspend Type
    S1(POS) Set ACPI suspend type to S1/POS(Power On Suspend). (Default
    value)
    S3(STR) Set ACPI suspend type to S3/STR(Suspend To RAM).
    Soft-Off by PWR-BTTN
    Instant-Off Press power button then Power off instantly. (Default value)
    Delay 4 Sec. Press power button 4 sec. to Power off. Enter suspend if button is
    pressed less than 4 sec.

bunların anlamları nedir acaba?
    nette araştırdım ama acoı için güç yönetim sitemi gibi biişler çıktı ama bişi anlamadım:S

• S1 POS olan ayarı S3 STR yapıp dene...

S1 (POS/Power On Suspend)
    S3 (STR/Suspend To RAM)
    S1 fonksiyonu,sistemi uyku modundan çok hızlı bir şekilde ayağa kaldırabiliyor.
    Buna karşın S3 fonksiyonu, RAM dışında bütün donanımların gücünü keserek güç tüketimini de minimuma indiriyor.

demiş CHIP dergisi. bende pcyi kapatınca harici diskin ışığı yanıyor. yani aynı sendeki şarj vs yapabiliyorum usb aktif yani. hem iyi hem kötü. ben de deneyecem ama pcyi kapatamıyorum şuan dosya iniyor...

yurtdışı bir o.c sitesinde yapılan ince o.c ayarlardında s1 pos seçilecek diyordu ben de öyle yaptım. ben şu ana kadar bi zararını görmedim ama...
  • S3 STR yapıp denedim olmuyo. ayrıca power on by ring disable de yaptım değişen bişey yok...
  • abit p35e serisi bi anakrt war onda da aynı durum mevcut. bi türlü çözüm bualamaıdm:S
  • up
  • yokmu arkadaşlar bunun çözümü. birtülü halledemedim...
  • Bendede aynı kapat diyorum makina kapalı mousun ışığı halen yanıyor arka usblerde hala güç var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios ta makinayı usb alet ile çalıştırma gibi bir seçenek varsa onu iptal et. Çünkü bazı bilgisayarlarda adamlar usb bellek tarzı alet ile çalıştırıyorlar (Şifreli usb bellekte olabilir ). O da olmadı PSU nun açma kapama düğmesi varsa ordan kapat kesin çözüm.

----------------------------------
  • Bazı anakartlarda bunu anakart üzerindeki usb yuvalarının arkasındaki jumper ile ayarlayabiliyorsunuz anakartın kullanım kılavuzuna bir göz atın.
  • evet usb jumperleri var usblerin ardında bende bu jumperler ne işe yarıyor diyordum bir denemekte fayda var.
  • abit p35e anakartım var kitapçığı kayıp maalesef. ama gigbyte 965 anakrtta baktım o kadr yine bulamamıştım o jumperı...
    biosta çok dolaştım ama usb ile ilgili bişi yok.
  • netten kitapçığında böle bişi bulamadım.
    jumper ayarı yada biosta herhangi bi ayar olmadı. power we anakrt arızalı diceksiniz ama power değiştirdim anakart değiştirdim yine yapıyor.
  • arkadaşlar bi el atsak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.