Tur veya rehber yardımı olmadan kendi başıma kapadokya bölgesini 3 günde filan gezmek istiyorum. İnternette adam gibi bir bölge haritası bulamadım. Gezi amacım yeraltı şehirleri gibi tarihi mekanları gezmek. Peri bacaları gibi doğal güzellikleri de daha sonra gezeyim diyorum. Ama birbirine yakın ise belli bir sıraya göre gezilecekse nasıl gezilir?
Şöyle bir harita buldum ama daha ayrıntılı bir harita temin etmek lazım
ben arabayla gittim geçen sene. peri bacalarının gezilecek bi yanı yok. hepsi birbirinin aynısı. gezilecek asıl yerler yeraltı şehirleri. ancak yerleri çok dağınık. kuş ucmaz kervan geçmez yerlerde bile var yeraltı şehirleri. yapıları çok enteresan. isimlerini tam hatırlamıyorum ama en büyük olanına girdiğimizde öyle bir yoğunluk vardı ki tünellerde kuyruk vardı. 1.5 metreye 1 metre bir tünelde yerin onlarca metre altında o kalabalıkta klostrofobin varsa hiç tavsiye etmem. ben bile stres oldum o ortamda. yapıları çok hoşuma gitti ama. diğer yapılacak aktivite ise balon turu. bize baya pahallı geldi balon turu. görsel olarak güzel ama yarım saatlik ilginç bi deneyim sadece. kayalara oyulmuş kiliselerin olduğu bir bölge vardı balon turunun hemen yanında. orayıda gezik. yapıların birbirinden bir farkı yok ama. birbirinin aynısı onlarca kilise. bunların haricinde yapılacak pek bişi yok. bölgede genellikle türkü bar vardı. şarapları güzeldir birde. mutlaka al bi kaç şişe. orada araba şart bi kere. onu söyliyeyim. ama o yol o kadar uzun ki bir an hiç bitmiyecek sandım. perişan olduk o yolda. görülmesi gereken biryer. ama çok ta birşey beklememek gerek.