Şimdi Ara

Kanatlı Hayvanlarda Kuluçka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Memeli hayvanlarda, üreme sonrası oluşan zigot dişi canlının vücudunun içinde kalarak bölünmeye başlar, çoğalmaya ve gelişmeye devam eder. Bu süre içerisinde ihtiyaç duyduğu besinler dişi ferdin tükettiği besinlerden, dişi cinsi ve oğul hücre arasında oluşturulan besin kordonu vasıtasıyla sağlanır. Oluşan bu yeni canlı belirli bir erişkinliğe geldikten sonra, vücut dışına çıkarak gelişimine devam eder.

    Kanatlı hayvanlarda, üreme sonrası oluşan yeni canlının çoğalması ve gelişiminin gerçekleştiği yer açısından durum memeli hayvanlara göre biraz farklıdır. Yeni canlı hücresi, dişi birey tarafından gerçekleştirilen biyolojik bir süreçle, içinde çoğalması ve gelişimi için gerekli enerji ve besini sağlayabileceği plazma ile etrafı kitin maddesinden oluşmuş zarla kaplanarak vücut dışına çıkartılır. Üreme sonrası biyolojik evrelerden sonra dışarı çıkartılan bu organik yapıya yumurta adı verilir. Yumurta içerisinde bulunan zigot, embriyonik gelişim evrelerinden sonra belirli bir erişkinliğe ulaşarak yumurta kabuğunu kırar ve gelişimine yumurta dışında devam eder.

    KANATLI HAYVANLARDA KULUÇKA YUMURTASI
    Yumurta dişi canlıyı terk ettikten sonra, yumurta içindeki canlının gelişip, yumurtayı kırarak dışarı çıkması anlatıldığı gibi basit gerçekleşmez. Canlının yumurta içerisinde çoğalması ve gelişmesi için gerekli besinler yumurta içerisinde mevcuttur fakat gelişme için tek başına yeterli gereklilikler değildir.

    Gelişim için yumurtanın uygun bir sıcaklıkta, nemde bulundurulması, belirli zaman aralıklarında çevrilmesi, gerekli oksijen ihtiyacının karşılanması gerekir. Bu fiziki şartlar ve koşullar sağlanmadığı müddetçe canlı gelişimini yumurta içerisinde devam ettiremez. Dişi birey yumurtanın üzerinde pinekleyerek yumurta için gerekli koşulları sağlar. Vücudundan çıkan yumurtanın içerisindeki canlının, gerekli fiziki koşulların sağlanarak, gelişip, yumurta kabuğunu kırıp, yumurtayı terk etmesi evresine “Kuluçka Evresi-Dönemi” adı verilir.

    Kuluçka koşulları dişi bireyden bağımsız, yapay olarak oluşturularak canlının yumurta içinde gelişimi sağlanabilir. Yumurtanın gelişimi ve civciv çıkımını sağlamak için oluşturulmuş yapay sistem ve cihazlar “Kuluçka Makinası” olarak adlandırılır.


    (https://hedefkulucka.com/)


    Kanatlı Hayvanlarda Kuluçka







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.