Şimdi Ara

Kamyonda Binek Konforu: MAN TGS WW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ’nin en yeni çekicisi TGS WW, MAN’ın Bursa ve Güney Marmara Bölge Bayii MAPAR Otomotiv’de görücüye çıktı. Otomobil kullanmayı bilen herkesin kullanabileceği teknik donanıma ve konfora sahip çekicinin deneme sürüşünü ilk olarak gazeteciler yaptı.

    Benim de deneme sürüşü yapma imkanı bulduğum TGS WW, sahip olduğu donanım özellikleri ve sürüş dinamikleri açısından daha önce hayatında ağır vasıta kullanmamış kişilerin bile rahatlıkla kullanabileceği bir araç diyebilirim.

    Meslek hayatımda daha önce de bu sınıfta farklı araçları kullanma imkanı bulduğumdan, belirgin farklılıkları paylaşmakta yarar görüyorum. MAN TGS WW, özellikle geniş kabin hacmi ve ergonomik koltuklarıyla sürücü ve yolcuyu rahat ettiriyor. Bir 4×4 kullanmak kadar rahat ve keyifli bir kullanıma sahip araçta bulunan çift yatak oldukça geniş bir en ve boya sahip. Ayrıca yatak minderi de evinizdeki konforu aratmayacak yumuşaklığa sahip. Kabin içinde sağdan sola doğru herhangi bir engele takılmadan yürümeniz ve araçtan inmeden sürücü ve yolcunun yer değiştirmesi mümkün.

    Diğer araçlarda olduğu gibi bu tip araçlarda sadece aracı çalıştırırken ve park ederken debriyaj pedalını kullanıyorsunuz. BUndan sonraki vites geçişlerinde vites kolunun üzerindeki bir düğme yardımıyla rahatça vites atabiliyorsunuz. Yine vites geçişleri için 4. kademeden sonra vites kolu üzerindeki mandalı kaldırarak, 4-8 arası kademeleri de kullanabiliyorsunuz.

    Beni bu araçta en çok etkileyen özellik manevra sırasında kabinin stabil kalarak yatmaması oldu. Bu sınıftaki çoğu araçta manevra sırasında kabinin de yatma eğilimi göstermesi aracı ilk kez kullananlar için tedirginlik yarattığından bu araçtaki denge unsuru kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Bunun ana nedeni ise diğer araçlarda önde helezon yay bulunurken, bu araçta önde de havalı süspansiyon kullanılıyor olması. Araç manevra yaparken süspansiyon yere basan kısmı yukarı kaldırıyor ve bu da aracın kabinin yatmamasını sağlıyor.

    Türkiye pazarına özel bir fiyatla giren; kullanım kolaylığı ile büyük ilgi toplaması beklenen MAN TGS WW çekicinin en önemli özelliği devasa boyutlarına rağmen kadın sürücülerin bile kullanabileceği rahat ve hafif bir sürüş tekniğine sahip olması. TGS WW’nin hafif olması, taşıma kapasitesinin artmasına sebep oluyor ve bu da aracı cazip kılıyor. Aracın stabilitesi, viraj hakimiyeti, fren güvenliğinin yanı sıra dorse takıldığı anda saatte 90 km’yi geçmeyen hız sınırlayıcısı da kullananlar açısından güvenli sürüşü pekiştiriyor.

    Tüm MAN’lar gibi yakıt ekonomisi sağlayan motoru da TGS WW’nin başka bir avantajı.

    Çekicinin diğer teknik özellikleri ise şöyle: 19.400 ve 19.440, 4×2 BLS, Common Rail, EURO-4 Dizel, Turbo Intercooler yeşil motora sahip, çift yataklı XLX kabinli, klimalı, iki yana (öne-arkaya) salımlı iki inç çeki tabanlı.

    Yazı: Önder Canözer

    Daha fazlası için CARMEDYA

     Kamyonda Binek Konforu: MAN TGS WW







  • Benim merak ettiğim bir şey var.Diyelim çekici fotoğrafta görüldüğü gibi -konteyneri yok- Bu adamlar frene basınca ya da virajlarda devrilme tehlikesi olmuyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.