Şimdi Ara

Kamera Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, E-ticaret işimiz gereği bir kamera almaya karar verdik ancak bu konu hakkında pek bilgim yok kit lensleri yeterli olacak mı yoksa elimdeki cihaz ile ekipmanı güçlendirerek devam edebilirmiyim? Pazaryerlerinde ve kendi web sitemizde satış yapmaktayız sektör gıda ve tekstil. Bugüne kadar İphone 12 pro max ile raylı spot ile aydınlatma sağlayıp çekimlerimizi yapıyorduk. Ürün fotoğrafçılığına merakım var ve bir şeyleri kendim ortaya çıkarmak istiyorum. 2 kamerada kararsız kaldım bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




    Bütçe maks. 14.000₺ (500-700 eksik, fazla olabilir)




    Benim bulduğum kameralar sırasıyla:


    Fujifilm X-T200 Koyu Gümüş + Xf 18-55MM Lens Kit


    Fujifilm X-T30II Gümüş + XC15-45MM Kit


    Canon EOS 250D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III Siyah


    Canon EOS M50 + EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM








  • merhaba,


    İlerde başka objektiflerle genişletmeyi düşünmüyorsanız sistem makinası almanın pek bir anlamı yok bence. Lumix TZ serisi (Leica mercekli TZ90 mesela) tek başına çok daha esnek, yaratıcılığa imkan verecek bir makina olur. Benzer şekilde Zeiss lensli Sony makinalar da var. Tasarruf edileni de CRI indeksi yüksek fotografik aydınlatmaya ve tripoda ayırırsanız daha iyi görüntüler çıkacaktır.


    Sistem makinaları objektifler, paraflaşlar eklemeye başlayınca fiyatlarını hak etmeye başlıyorlar. Yine de, listedeki en iyi objektif Fujinon XF 18-55, Ama Fuji'nin iyi sensörü bence X-trans sensörü. Bu da XT-30 ve X E4'te var.


    Canon mekatronik olarak çok tecrübeli bir marka, eskiden beri kendi sensörlerini üretiyor ama bu seviyelerde bence Olympus veya Fuji portre dışında Canon ve Nikon'a göre daha iyi tercihler. Portre dışındaki amatör ve deneysel çalışma için ucuz ama etkili donanimlarda bu firmalar daha tecrübeli. 300 ürün çekseniz Canon daha az takılır, ama bir kompozisyonu deneyerek geliştirmek için Fuji bence çok daha destekleyici ve keyifli olur, Olympus'ta fark yaratabiecek objektifler nispeten ucuza bulunabilir. Fujinon 18-55 de özellikle ürün çekimi için bence iyi bir lens, sonuçları prime objektiflerden pek farklı değil.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.