Şimdi Ara

Kamera ayarlarında ki ' Izgara ' ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
27.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ayarlar-Fotoğraf/Kamera ayarlarının altında Kamera/Izgara denen bir şey var va hala ne işe yaradığını anlamadım.

Izgarayı açıp sonra kamerayı açtım baktım ama herhangi bir değişiklik de yok.Yani ne işe yarıyor bu?Şuan açık durumda Izgara denen şey.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kamerada Izgara: Kılavuz Hatlarının Gücü

Bir kameranın "ızgara" özelliği, fotoğrafçılık kompozisyonunu iyileştirmek için kullanılan bir kılavuz sistemidir. Görüntüleyiciye, genellikle üç yatay ve iki dikey çizgiden oluşan bir dizi çizgi yerleştirir.

Izgara Ne İşe Yarar?

Izgara çizgileri, aşağıdaki konularda yardımcı olabilir:

• Üçte Bir Kuralı: Izgara, görüntüyü yatay olarak üç eşit parçaya ve dikey olarak iki eşit parçaya böler. Fotoğrafın önemli unsurlarını ızgara kesişme noktalarına yerleştirmek, daha dengeli ve göz alıcı kompozisyonlar oluşturmanıza olanak tanır.
    • Denge Oluşturma: Izgara, görüntünün ağırlığını dengelemeye yardımcı olur. Öne çıkan nesneleri ızgaranın üçte birlerine veya kesişme noktalarına yerleştirerek, görsel ilginin eşit şekilde dağıldığı dinamik kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.
    • Ufuk Çizgisini Hizalama: Dikey ızgara çizgileri, ufuk çizgisini düz tutmanıza yardımcı olur, özellikle düzensiz arazilerde veya manzara fotoğrafçılığında çekim yaparken.
    • Başlangıç Noktaları: Izgara çizgileri, kamerayı hizalamak ve uygun kadrajı belirlemek için başlangıç noktaları sağlayabilir. Fotoğrafı çekmeden önce ızgarayı kontrol ederek, tüm önemli unsurların kadrajda olduğundan emin olabilirsiniz.

Izgara Kullanımı

Birçok kamera ve akıllı telefon, fotoğraf çekerken izgarayı etkinleştirme seçeneği sunar. Izgara özelliğini ayarlardan veya kamera uygulamasından bulabilirsiniz.

• iPhone'larda Izgara: Ayarlar > Kamera > Izgara seçeneğine giderek iPhone'larda ızgarayı etkinleştirebilirsiniz.
    • Diğer Cihazlarda Izgara: Diğer kamera cihazlarında, ızgara özelliğini bulmak için kullanıcı kılavuzuna veya çevrimiçi kaynaklara başvurabilirsiniz.

Izgara, fotoğrafçıların daha güçlü ve ilgi çekici görüntüler oluşturmalarına yardımcı olan değerli bir araçtır. Uygun şekilde kullanıldığında, ızgara hatları kompozisyonun temelini oluşturarak görsel denge, ilgi ve etkiyi artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fotoğrafı yamuk çekme diye o çizgiler. Yani en azından ben böyle biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Amadeus

Fotoğrafı yamuk çekme diye o çizgiler. Yani en azından ben böyle biliyorum.

o çizgiler derken anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentagram

quote:

Orijinalden alıntı: W.Amadeus

Fotoğrafı yamuk çekme diye o çizgiler. Yani en azından ben böyle biliyorum.

o çizgiler derken anlamadım?

Izgarada ki cizgiler yani.
    Fotograf cekerken, sag sol, alt ust o cizgilere gore ayarliyorsunuz ki fotograf duzgun ciksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde ızgarayı açtığında ekranda çizgiler çıkar fotoğrafın simetrisini yamukluğunu vs ayarlaman için. Galiba sende o çizgiler çıkmıyor
     Kamera ayarlarında ki ' Izgara '  ne anlama geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğrafçılıkta çok kullanılan altın oran tekniği için o çizgiler.İnternette detaylı açıklamasını bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: anil_k.g

Normalde ızgarayı açtığında ekranda çizgiler çıkar fotoğrafın simetrisini yamukluğunu vs ayarlaman için. Galiba sende o çizgiler çıkmıyor

Tamam az önce baktım çıkıyor .Ama o çizgiler tam olarak nasıl kullanılıyor anlamadım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Normalde ızgarayı açtığında ekranda çizgiler çıkar fotoğrafın simetrisini yamukluğunu vs ayarlaman için. Galiba sende o çizgiler çıkmıyor

Tamam az önce baktım çıkıyor .Ama o çizgiler tam olarak nasıl kullanılıyor anlamadım?

Herkes anlatıyor ya dostum. Anlamamak için neden ısrar ediyorsun. Yamuk çekmemek için, oran orantı için, simetri için. Üsttede aynı şeyleri yazdım neyini anlamıyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Herkes anlatıyor ya dostum. Anlamamak için neden ısrar ediyorsun. Yamuk çekmemek için, oran orantı için, simetri için. Üsttede aynı şeyleri yazdım neyini anlamıyorsun.

• Mesela bir evrak çekersin o çizgiler sayesinde daha düz olur

• quote:

quote:

Nasıl bir ısrar içindesin ya :)

• okuldan hatirladigim kadariyla uclu kural var fotografta

her bir kareye orantili bir sekilde nesneyi, profili vs oturtarak forograf cekmene yariyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadrajina alacagin resmi fotograflamak icinde kullanabilirsin,karar verme yetenegini de arttirir izgara,izgara disinda kalan resim kadrajina girmez.

• Arkadaşlar o değil de ben anlamadım bu çizgiler düzgün çekmek için mi? Düzgünden kasıt nedir?

• gülelim diye yapıyor anlamadınız mı :)
  • Yukarida bir arkadas da bahsetmis.. bu cizgiler altin oran denen fotografcilik teknigi icindir.. cok kabaca ornek vermeye calisayim, kara-deniz birlesimi gibi landscape fotograflarda denizi on plana cikartmak istersen kadraji 3'e bolen bu izgaralarin 2 birimini denize, 1 birimini karaya denk gelecek sekilde orantilarsin.. veya kara kismini on plana cikartmak istersen bu sefer 2 birimini kara, 1 birimini denize denk gelecek sekilde orantilarsin.. boylelikle goze daha hos ve orantili gelen fotograflar elde edersin.. belirli bir objeyi on plan cikartmak istediginde de bu objenin durus yonune gore izgaralarin kesistigi 4 noktadan birine denk getirirsen yine belirli bir oran yakalarsin.. daha ayrintili bilgi icin 3/1 kurali gibi aratma yapabilirsin internetten..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.