Şimdi Ara

Kalori hesabıyla kilo vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Bazal metabolizma hızım (BMH) 1770 ve 45 günde 4 kg. vermek istiyorum. BMH'den az yiyerek ve spor yaparak yaklaşık 1000 kalori daha az kalori alırsam haftada 1 kg. verebilir miyim ve bu programın vücuduma zararı olur mu? Haftada yaklaşık 1 kg. vermek çok mu yani?

Uzun uzun anlattım.
    quote:

21 yaşında, 175 boyunda ve 71 kg bir erkeğim. Kilom çok değil bence fakat ama nedense göbek ve bel bölgem pek hoşuma gitmiyor. Biraz kilo vermeye karar verdim. Hedefim yaklaşık 45 günde 4 kilogram.

Beyaz ekmek yemiyorum; tam buğday veya kepekli yiyorum, siyah çay yok, yeşil çay içiyorum. Şeker yok, tuz pek yok. Bunlar uzun zamandır yeyip içmediğim şeylerdi zaten.

Benim asıl sorum, yaklaşık olarak bugün yediğim şeyler 1300 kalori ve bazal metabolizma hızım yaklaşık 1770. Günlük kahvaltıdan yarım saat sonra, yarım saat 8-10 km/h hızında koşu bandında koşu ve yarım saat dumble ile hareket. Kol çalışıyorum 5 kg her dumble. Sağ ve sol kol toplam 400 tekrar yapıyorum. Bu egzersizleri de 500 kalori falan hesaplasak, 1300-1770-500= -970 yapar. Bu hesabım doğruysa ben günlük 970 kalori veriyorum anlamını çıkarıyorum ve 1 kg vermek için yaklaşık 7000 kalori dersek, haftada 1 kg. veririm diye düşünüyorum. Hesabım doğru mu ve bu şekilde 45 gün devam edersem vücuduma zararı olur mu?

Protein ve lif kazanmak amaçlı 50 gr. yer fıstığı alıyorum.

Örneğin bugün sabah, mısır gevreği ve kakaolu süt. Öğle, tavuk sote ve bulgur pilavı ve 4 dilim kepek ekmeği. Akşam, bezelye yemeği (tavuk ve havuç var içinde) ve pirinç pilavı ve 4 dilim kepek ekmeği. Her öğünde 750 ml. su, günde 2 bardak yeşil çay ve 200 ml. soda.
    Bu siteye göre doğru hesaplıyorum fakat zararlı olur mu yine de merak ediyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

• Uyguladıkların güzel. 7000 kalori 1 kg eder doğrudur. Bu programı aksatmazsam yedikerine de dikkat edersen 4 kilodan fazla verirsin ve kas kütlen artar. Ton balığı deneyebilirsin protein ve omega için çok iyi. Proteini çok yüksek. Kilo verirken protein içeren besinleri almayı aksatma yoksa kastan kaybedersin.
    Bu arada pirinç pilavı yemesende olur. Bulgur daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhndinc -- 12 Ocak 2016; 22:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

günlük kalori ihtiyacını belirliyor ve kaydediyor. günlük egzersiz ve yiyecklerini ekleyip günlük aldığın verdiğin kaloriyi hesap edebiliyorsun. dene güzel uygulama
    Aynen hocam, 5 gündür takip ediyorum yediklerimi o program ile. Şu an mısır gevreklerine bakıyorum, var mı sizin tavsiye ettiğiniz. Normalda BİM'de satılan müsli veya Kelly's Fitness Club adında mısır gevreği var. Onları yiyorum. Bunlar dışında Nesfit Ballı Bademli olana bakıyorum şu an. Bunlar içinden ya da farklı bir gevrek/ezme tavsiyeniz var mı?

Kelly's Fitness Club Çilek Dilimi & Aromalı Buğday ve Pirinç Gevreği
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kelly's Fitness Club Meyveli Çıtır Müsli
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kelly's Fitness Club Demir ve Vitaminlerle Zenginleştirilmiş Buğday ve Pirinç Gevreği

• Bu da Nesfit Ballı Bademli 100 gr için değerler, 125 ml. yağsız süt ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.