Şimdi Ara

Kalkan Ağı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kalkan ağı kalkan balıklarını avlamada kullanılan bir tür ağ çeşididir. Gözenek açıklığı ortalama 10-15 cm arasında değişmektedir. Kendine has ve belirgin özellikleri olan kalkan balığının avlanması da epey bir incelik gerektirmektedir. Bir dip balığı olmasıyla bilinen kalkan, çok derin sularda yaşamını sürdürebilmektedir. Bazen insanlar için tehlikeli olabilen kalkan balığı, onun için özel üretilen kalkan ağı ve çeşitli malzemeleriyle güvenli bir şekilde avlanılabilmektedir.
    Kum rengine yakın tonlarıyla çok iyi bir şekilde kamufle olabilen kalkan balığını avlamak çok da kolay değildir. Gemilerdeki radar sistemleriyle tespit edilir. Dip balığı olmasına rağmen trol balıkçılığı ile pek çok deniz canlısı gibi bilinçsizce avlanılmaktadır. Daha doğru ve şartlara uygun bir biçimde balıklarınızı avlamak ve tatlarını bozmadan sofralarınıza taşımak için kalkan ağı kullanmak sizin için çok daha elverişli bir tercih olacaktır.
    Her deniz suyunda rahatlıkla yaşayabilen bu balık türü, pek çok farklı boyutta olduğu gibi çok farklı renklere ve çeşitlere de sahiptir. Hemen hemen dünyanın her yerinde bulunan bir balık türüdür. Kolay bulunabilmesinin yanı sıra tutulması da epey bir uğraş gerektirmektedir. Doğru bir biçimde verilen uğraş ile verimli bir balık geliri de elde edilebilir.
    Kalkan ağı balığa zarar vermeden avlanmanızı sağlar. Farklı gözenek açıklığına sahip ağların renk seçenekleri de mevcuttur. Bilinçsiz avlanma nedeniyle soyu tehlikede olan deniz canlılarının kurtarılması, toplumu bilinçlendirerek mümkündür.
    Sezonundan önce tutulan balıklar daha yavru olduğu ve yumurta bırakmadığı için, nesilleri tehlike altına girmektedir. Zamanında tutulan balık hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olmaktadır. Kalkan balığı farklı boylarda olabilmektedir, bu yüzden piyasa üzerinde farklı pek çok boyuta sahip kalkan ağı çeşidi bulabilmek çok mümkündür.
    Kalkan ağı çeşitlerini incelemek ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak için siz de sitemizi inceleyebilir, dilediğiniz ürüne yalnızca bir tıkla sahip olabilirsiniz.
    http://www.cesit.com/index.cfm?action=index&id=7&page=balik-agi







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.