Şimdi Ara

KALITEYI BOZMADAN RESIM BUYUTMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herkes dogru sotluyor ama sen yinede photshop kullan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muya123

    bilbord konusunda bilinmesi gereken:
    pixeller büyüdükçe resime bakış mesafesi önem kazanır ( yani 50 katlı bir apartmana 50 cm lik pixellerle resim yaparsanız ve 500 metreden bakarsanız resim kaliteli görünür )
    ben bir aralar minik resimleri büyütmek istediğim zaman dijital makine ile fotoğraflarını çekiyor (en az 5mp lik makina macro modunda) (monitorü belli bir açıdan şipşak ederseniz yansıma olmuyor) ve gen pc ye aktararak çok kaliteli büyük resimler elde ediyordum, becerebilene tavsiye ederim.



    phptoshop kullandim ama bazi yerleri bulanik cikardi.arkadasin dedigim aklima birseyi getirdi.bu resmi yazicidan cikartip buyuk megapixel li bir fotograf makinesinden cekip bilgisayara aktarirsam buyuk ihtimalle daha iyi olacagini zannediyorum.fikrin icin saol.




  • çok pixel leşen bir imaj için, bir photoshop tipi vereyim, adnoise filtresinden monocromic noise aklanir daha sonrada gausian blur ile çok hafif noise leri eritecek kadar bir blur ve en son olarakta unsharpen mask ile hatlar keskinleştirilir, bu doğrudan image size artırmaktan daha iyi bir yoldur
  • kaliteli resim dediniz güzel bi resim koyim dedim yüksek çözünürlüklü

    http://annehathawayfan.com/gallery/albums/userpics/hq/apperances/awardshows/MrAbbotAwards/03.jpg
  • Arkadaşlar Resimin kalitesini bozmadan büyütmek mümkündür. Fakat bu size bir miktar masraf olur. Korkmayın fazla değil.

    1 ) Öncelikle küçük resimin Dijital fotoğrafçıda bir adet basılmış halini çıkartalım.

    2 ) Fotoğraf haline gelen elimizdeki küçük resimi, Yine dijital fotoğrafçıda kaliteli bir makro çekim yapabilen fotoğraf makinası ile yeniden çektirin.

    3 ) İşte yeniden çekilen bu fotoğraf yakın plandan çekileceği için büyütülmüş ama kalitesi bozulmamış bir adet fotoğrafa dönüşecek.

    Bu mantık ile şalışma prensibi olabilen bir program varmıdır bilmiyorum. Ama var ise mutlaka o da bu işi daha zahmetsiz yapabilir.

    Kalite bozulmadan fotoğraf büyütmek elbette mümkündür.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.