Şimdi Ara

Kaliteli 9000 mi sıradan 12000 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 da aldığım Demirdöküm klima iç üniteden su damlatmaya başladı. Bunun tamiriyle vs. uğraşmak yerine yeni bir tane almak istiyorum.

Odam kare tipinde çift pencereli bir oda. Odanın pencereleri pimapen. Bina 1 sene önce yapıldı. Üst kat çok sıcak olur derler ama buraya eski bir evden taşındım. En üst kat olmasına rağmen eski evden (Ara kat) bariz daha serin. Belki binanın yeni olması ve yalıtımın iyi olmasıyla ilgili olabilir.

(Çatı katı değil ama en üst kat) Oda 18 19 metrekare civarı.

Bu odaya 9000 BTU luk bir Mitsubishi yada Daikin sabit hızlı mı alayım yoksa 12.000 lik sıradan birşey mi alayım?

Inverter yada 12.000 sabit hızlı alamam bütçe bu kadar. Yani en fazla 1600 1700 lira para ayırabilirim. 8000 9000 Btu arası az mı gelir?

Antalya da yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 24 Haziran 2014; 8:23:03 >

• sadece iç üniteler su üretir diye bir şey yazılmıştı. sorun büyük değil gibi. su tahliye borusunu kontrol edin yeter. yeni alacağınız da aynı şekilde su damlatacak.
  • Aslında yeni klima almak isteme nedenim sırf damlatması değil. Onunla uğraşsam hallettiririm bir şekilde ama klimayı takan arkadaş (Bu klima eski evden geldi ve buraya takıldıktan sonra damlatmaya başladı) bir kere geldi. Boru kirlenmiştir dedi boruyu yıkadı ama damlatmaya devam ediyor. Damlatma derken birkaç damladan bahsetmiyorum. Duvarlar su içinde kalıyor resmen. Şimdiye kadar hiç böyle bir sorun olmamıştı. Telefon ediyorum bugün yarın diyor sallıyor işi. Bir de klima eskisi gibi soğutmuyor artık. Aldığımdan beri mesela kumandadan oda sıcaklığını 26 ya ayarladım oda sıcaklığı 29 olunca stop ediyor. Açtım diyelim yarım saat sonra oda sıcaklığı yeterince düşmeden kendi kendine duruyor. Kumandadan 26 ya ayarladım odayı 26 ya düşürmesi zaten 3-4 saat sürüyor. Belki daha fazla bile sürüyordur. Nerede durduğu nasıl çalıştığı belli değil. Kışın ısıtması da berbat ötesi zaten. Bir de klimadan küf kokusu geliyor. Bunun bakımdan geçmesi iyi bir temizlenmesi lazım. Belki gazı eksildi gaz lazım. Kompresörü eskidi onun çaresi yok. Bunlara para harcayacağıma bir tane yeni alma vakti geldi bence. Bunu 600 küsür liraya mı ne almıştım tam demirdöküm de değil onun yan sanayisi. (Gerçi Demirdökümün kendisi de bence yan sanayidir) Böyle bir klimayla uğraşmaya değmez artık diye değerlendiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 24 Haziran 2014; 11:23:54 >

• Anlattıklarına bakılırsa yeni klima alman daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

2009 da aldığım Demirdöküm klima iç üniteden su damlatmaya başladı. Bunun tamiriyle vs. uğraşmak yerine yeni bir tane almak istiyorum.

Odam kare tipinde çift pencereli bir oda. Odanın pencereleri pimapen. Bina 1 sene önce yapıldı. Üst kat çok sıcak olur derler ama buraya eski bir evden taşındım. En üst kat olmasına rağmen eski evden (Ara kat) bariz daha serin. Belki binanın yeni olması ve yalıtımın iyi olmasıyla ilgili olabilir.

Bu odaya 9000 BTU luk bir Mitsubishi yada Daikin sabit hızlı mı alayım yoksa 12.000 lik sıradan birşey mi alayım?

Inverter yada 12.000 sabit hızlı alamam bütçe bu kadar. Yani en fazla 1600 1700 lira para ayırabilirim. 8000 9000 Btu arası az mı gelir?

Antalya da yaşıyorum.

hocam mitsubishi elektrik kampanya yapmış ikinci klima alımına yüzde elli indirim yapıyor forumda antalyada yaşayan bir arkadaş da 12000 btu klima alacak tahminim 1800 liraya geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

2009 da aldığım Demirdöküm klima iç üniteden su damlatmaya başladı. Bunun tamiriyle vs. uğraşmak yerine yeni bir tane almak istiyorum.

Antalya da yaşıyorum.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=93660017 bu linkten arakadasla irtibata gecebilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.