Şimdi Ara

Kafayı yememe neden olan Biyoloji sorularım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

Orijinalden alıntı: SpiritualHealing

Dostum sanırım ben olayı çözdüm ya. Bir anda beynimde bir şimşek çaktı ve gözümün önüne Glikoz'un yıkımı geldi.
    Glikoz - Karbondioksit + Dihidrojenmonoksit (Ozmatik basıncı azaltır)
    Ozmatik basınç konusunda söylediklerimizde ikimizin de dayanağı aynı. n monomerden n-1 su + polimer.
    Fakat benim yazdığımı biraz daha dikkatli okursan senin bahsettiğin şeyi çökertiyor.

İyi de polimer sentezi sonucu ozmotik azalırsa D şıkkı da doğru oluyor o zaman.

Son cevabımı dikkatli oku :)
  • Hocam,
    1) D
    2) II ve III
    3) Yalnız II
    4) Önce enzimler zinciri tarzında bir şey canlandı zihnimde I ve II yaptım. Sonra tekrar okudum "enzim substrat kompleksinden" bahsediyor sanırım dedim. Önermelere baktım. Hiçbir şey anlamadım.

Biyolojiyle tüm irtibatımı kesiyorum. Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Syronwar

quote:

Dostum sanırım ben olayı çözdüm ya. Bir anda beynimde bir şimşek çaktı ve gözümün önüne Glikoz'un yıkımı geldi.
    Glikoz - Karbondioksit + Dihidrojenmonoksit (Ozmatik basıncı azaltır)
    Ozmatik basınç konusunda söylediklerimizde ikimizin de dayanağı aynı. n monomerden n-1 su + polimer.
    Fakat benim yazdığımı biraz daha dikkatli okursan senin bahsettiğin şeyi çökertiyor.

İyi de polimer sentezi sonucu ozmotik azalırsa D şıkkı da doğru oluyor o zaman.

Son cevabımı dikkatli oku :)

1 ve 3'te artar diyorum ben ama. O yüzden C'ye doğru dedim. 2 ve 4'te de azalır diyorum.
    Senin dediğin mantıklı , ben yanlış biliyorum-hatırlıyorum galiba. Kusura bakmayın eğer yanlış bilgilendirme yaptıysam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 6 Eylül 2013; 21:10:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogisay

Hocam,
    1) D
    2) II ve III
    3) Yalnız II
    4) Önce enzimler zinciri tarzında bir şey canlandı zihnimde I ve II yaptım. Sonra tekrar okudum "enzim substrat kompleksinden" bahsediyor sanırım dedim. Önermelere baktım. Hiçbir şey anlamadım.

Biyolojiyle tüm irtibatımı kesiyorum. Teşekkürler.

Bence bizden adam olmaz boşuna çalışıyoruz, bu konular daha giriş. :D
    1. sorunun çözümünü hemen altına yazıyorum şimdi.

quote:

Senin dediğin mantıklı , ben yanlış biliyorum-hatırlıyorum galiba. Kusura bakmayın eğer yanlış bilgilendirme yaptıysam.

Dostum ne alakası var yanlış bilgilendirme ile :D Hepimiz öğrenciyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Principium -- 6 Eylül 2013; 21:20:07 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.