Şimdi Ara

Kafamda Deli Sorular 2 (2 araç arasındayız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce konu açmıştım 5 farklı seçeneğimiz vardı.

astra 1.4t 2012+

İnsignia 1.4t 2012+

qashqai 1.6 2011-2012

Focus 1.6 2013+

Golf 1.4tsi 2013

Eleye eleye 2 araca indirdik.

Focus'u görsel olarak hoşumuza gitmediğinden eledik.

Golf pahalı geldi. fazladan 6000-7000 TL daha gözden çıkarmamız gerekiyordu. O farkı vermemizi gerektiren bi fark bulamadık. Ki zaten o farkı versek insignia alırdık.

Yukarda da dediğim gibi insignia da yakıt ve maliyetten elendi.

Kaldı bize 1.4t astra ve 1.6 qashqai.

Sanayide sorduk nissana tüp de takarız dediler. Ama çok da güvenemedim açıkcası.(LPG illa olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur)

Sizce tercihimizi hangi yönde kullanmamız bizim faydamıza olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel_f!re -- 26 Kasım 2014; 19:36:58 >

• Hmm seri kaça kadar devam edecek acaba. 1 ve 2'yi kaçırmadım, takipteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Hmm seri kaça kadar devam edecek acaba. 1 ve 2'yi kaçırmadım, takipteyim.

Ben de sizin konularınızı takip ediyorum hocam. Sabırsızlıkla yenisini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stocker

quote:

Ben de sizin konularınızı takip ediyorum hocam. Sabırsızlıkla yenisini bekliyorum.

en azından bi fikrinizi yazsanız iyiydi
  • Qashqai

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

Orijinalden alıntı: Stocker

quote:

en azından bi fikrinizi yazsanız iyiydi

Opeli tercih ederdim. Baktığiniz araba m5 gibi zevk arabasi değil ekonomi arabasi. Öyleyse servisi yaygin, piyasada bolca bulunan, çikma parçası yeni parçası bol bulunani tercih ederdim.

• angel_f!re kullanıcısına yanıt
    Tercih edecek olsam tercihim Astra olurdu ama bu tercihimi de baya bir düşünürdüm sanırım.

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler inşallah.

Astra daha sportif ve performans aracı olarak görünüyor gözüme. Qashqai ise daha evcil ve sakin bir araç sanki (1.6 atmosferik benzinli motor için yorum yapıyorum).

Benzinde ikisinin yakıtlarının birbirine yakın olacağını tahmin ediyorum. Eğer yakıt üzerinden konuşacak olursam aynı yakıta daha fazla performans almak daha cazip geliyor. Ama lpg işin içine girince yine tarzınıza ve zevkinize kalıyor olay.
  • Astra tasarimi guzel ancak icine binince basik gelen bi araba. Eger 2 kisi +1 cocuk icinse tercih edilebilir. Manuel ise benzin makul. Astra otomatik 10 lt civari yakar. Qashqai ise daha sakin kullanabileceginiz daha ferah bir arac. 1.4 t kadar atik olmayacaktir. Bagaj ve genis ic hacim gerekliyse Qashqai

• Astra 1.4 diyeceğim ama kullananlar yakıtı hakkında kara bir tablo çiziyor. yaşınızı bilmiyorum ama jeep yaşlı işi olur (bence tabi). Bence leon 1.4 alın, keyfinize bakın. Astra'dan eksiği yok fazlası çok.

• hocam astrayı tercih ederim nissana göre daha konforlu ve atik olacaktır zaten nissanın vites ile motoru arasındaki aktarım çok geç o yüzden kesinlikle astra
  • quote:

Daha önce konu açmıştım 5 farklı seçeneğimiz vardı.

astra 1.4t 2012+

İnsignia 1.4t 2012+

qashqai 1.6 2011-2012

Focus 1.6 2013+

Golf 1.4tsi 2013

Eleye eleye 2 araca indirdik.

Focus'u görsel olarak hoşumuza gitmediğinden eledik.

Golf pahalı geldi. fazladan 6000-7000 TL daha gözden çıkarmamız gerekiyordu. O farkı vermemizi gerektiren bi fark bulamadık. Ki zaten o farkı versek insignia alırdık.

Yukarda da dediğim gibi insignia da yakıt ve maliyetten elendi.

Kaldı bize 1.4t astra ve 1.6 qashqai.

Sanayide sorduk nissana tüp de takarız dediler. Ama çok da güvenemedim açıkcası.(LPG illa olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur)

Sizce tercihimizi hangi yönde kullanmamız bizim faydamıza olur?

İnsignia 1.4t yakıt ve maliyetli olup da Astra 1.4t ye dönmek ne derece mantıklı anlayamadım. Olsa olsa yarım litre fark olur, yürütme maliyetleri de çok farklı olmaz.
    bence 2012 insignia 140 bg veya 2011 avensis e.extra 132bg +Lpg
    bu ikisinden birini seçmek lazım.
    Astra sedan ilk çıktığında incelemiştim, fulle yakın Astra ile bin lira ucuza baz donanım insignia karşılaştırdım, bayide. Bariz fark vardı.

• QQ iyidir de çok yakar. Astra 1.4 T diyorum ben.
  • Astra 1.4 T bayadır arastırdıgım bir araç yakıtı fazla ve performansı yerlerde ben bu yüzden eledım golf 6 1.4 tsi'a yöneldim bir bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Astra 1.4 T bayadır arastırdıgım bir araç yakıtı fazla ve performansı yerlerde ben bu yüzden eledım golf 6 1.4 tsi'a yöneldim bir bakın derim

Genel kanı astra yönünde olmuş. Biz de astraya meyilliyiz bakalım daha araştırıyoruz.

Ayrıca astra ile golf arasında 0,2 saniyelik bir 0-100 farkı var.(astra 9,7 - golf 9,5)

Performans konusunda çok farklı değiller. Ayrıca reel kullanımda Yarım litreden fazla fark olacağını sanmıyorum.

Bu sebeplerden eski kasa araca binmeye değmez bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel_f!re -- 28 Kasım 2014; 12:50:23 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Astra 1.4 T bayadır arastırdıgım bir araç yakıtı fazla ve performansı yerlerde ben bu yüzden eledım golf 6 1.4 tsi'a yöneldim bir bakın derim

Genel kanı astra yönünde olmuş. Biz de astraya meyilliyiz bakalım daha araştırıyoruz.

Ayrıca astra ile golf arasında 0,2 saniyelik bir 0-100 farkı var.(astra 9,7 - golf 9,5)

Performans konusunda çok farklı değiller. Ayrıca reel kullanımda Yarım litreden fazla fark olacağını sanmıyorum.

Bu sebeplerden eski kasa araca binmeye değmez bence

fabrika verileriyle tamamen orantısız golfun ozellıkle performans bakımından bariz üstünlüğü var bir honda sever olarak volkswageni tebrik etmiştim şahit olunca bu duruma

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.