Şimdi Ara

Kafam çok karışık bir akıl verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle şunu belirteyim konu ciddi bir konu fikir almaya geldim, lütfen salak salak trollemeye çalışmayın

ben geçen sene iü siyasala yerleşmiş bir öğrenciyim. bu sene hazırlığı bitirdim 1. sınıfa başlayacağım

ben bölümü seçerken ilgim olduğu için seçtim ve istiyodum açıkçası, ama içinde bulunduğum şartlar beni farklı düşüncelere itiyor.
    malum türkiyede tm bölümleri 2-3 tane ataması olan bölümler ve hukuk hariç kumar oynamak gibi bir şey iş bulmak konusunda

içinde bulunduğum ailevi şartlar bana süratle okulu bitirip dolgun maaşlı bir iş bulmamı gerektiriyor fakat bu bölümlerde iş bulmak torpilsiz zor maalesef

ben de şu anki durumuma alternatif bir kaç düşünce geliştirdim

seneye msü sınavlarına girip astsubay myo ları denemek(harp okullarına yaşım tutmuyor)
    merkezi yatay geçişle iü duim(kaptanlık) geçmek (puanım yetiyor)(iü eskiden kaptanlık ehliyeti veremiyordu, artık veriyormuş)
    turizm işletmeciliği ile yandal yapıp turizm sektörüne geçmeye çalışmak (tanıdık var ama yine de riskli)
    yeniden sınava hazırlanıp iyi bir ünide müh. kazanmaya çalışmak (ne yalan söyleyeyim okulla beraber biraz sıkar yani)

şimdi belki çok alakasız gelecek ama hem askerlik hem denizcilik lise zamanlarımda yakın durduğum mesleklerdi. işin sadece para kısmından ele almadım. denizi seviyorum, denizciliği sevebileceğimi düşünüyorum.

bayramdan sonra diş teli taktıracağım ve gözümde miyop var onun için de uyku lensi alacağım o yüzden msü işi biraz yaş gibi duruyor.
    genelde yakın çevrem bana derslerimi iyi tutup yabancı dilimi geliştirirsem iş bulabileceğimi söylüyor ama şu an için ülke bana umut vermiyor bu konuda.

siz ne yapmamı önerirsiniz ? benim yerimde olsanız ne yaparsınız ?

cevaplarınızı bekliyorum DH halkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme06 -- 23 Ağustos 2018; 2:34:51 >

• Denizciliği de seviyorsanız ve dolgun maaş diyorsanız uzakyol kaptanlığı sizin için en iyi seçenek. Uzakyol kaptanlığında çalışıp hem tecrübe hem para kazandıktan sonra şehir hatları & feribotlar gibi kısa mesafe gemilere geçip şehir hayatına da geri dönebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 23 Ağustos 2018; 2:49:9 >
  • Kısa yoldan dolgun maaşın en kolay yolu 2 yıl MYO okuyup astsubay veya polis olucaksın

Benimde hedefim bu yöndeydi ama bana devlet kapıları fetöcü yakın akraba yüzünden kapandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSÜ boşver cemaat dolu hayatını bitirirsin.

Düşüncen doğru bölümün o ünide okunmaz çünkü bölümün çöp.

Bu sene sınava çalış. Müh. kazanamazsan merkezi yatay ile kaptanlığa geç. En mantıklısı bu. Bu sene o çöp bölüme gitme.

Diğer arkların dediği gibi polislik de mantıklı.
  • yanıtlarınız için sagolun beyler. polisliği düşünmedim kapıkulu askerleri gibi geliyor bana, polis olsam da mutsuz olurum diye düşünüyorum. bana da şu an duime geçmek mantıklı geliyor ama bakalım.

yukarı
  • MSÜ
  • yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gendarme06

yanıtlarınız için sagolun beyler. polisliği düşünmedim kapıkulu askerleri gibi geliyor bana, polis olsam da mutsuz olurum diye düşünüyorum. bana da şu an duime geçmek mantıklı geliyor ama bakalım.

yukarı
    Kardeş dediklerinin farkında mısın ?

Hem maaşı bol olsun hem kısayol olsun hem de rahat bir iş olsun

Bunların 3unu de elde etmek için çok çalışman lazım

Sen önceliğini maaşa vermişsin o yüzden mutsuz olacagin bir iş varsa ve maaşı da iyiyse tercih etmen lazım çünkü senin önceliğin mutlu olmak değil

Senin mantık mezun olur olmaz 5000 TL maaşım olsun çayım kahvem ayağıma gelsin kafasındakilerle aynı.

Bu arada Polislik kapıkulu oluyor da MSÜ ne oluyor sorması ayıp

• Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlamayın ama ben ne rahat bir iş olsun dedim ne de kısa yoldan parayı vurmak istiyorum.

polisliği istemememin nedeni artık tamamen halkın değil, hükümetin polisi durumuna evrilmesidir. ben buna gelemem.

''çayım kahvem ayağıma gelsin''? böyle bir şey hiç belirtmedim ve bu mantıkta da değilim.

yalnızca şu an bölümümde gelecek görmüyorum ve alternatif bulmaya çalışıyorum.

önceliğim maaşta doğru, ancak mutlu olamayacağım, kendimi yakın hissetmediğim işi de yapmam. polislik gibi.

son yıllarda tsk da yıprandı ancak polislikle bir tutulamaz bence. 1 kişinin değil, ordunun hizmetinde olurum diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme06 -- 23 Ağustos 2018; 18:8:10 >
  • yukarı
  • son kez yukari

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.