Şimdi Ara

Kadınlar Fareden niye korkar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maalesefki öyle. fobiyle yasamak yetmiyormus gibi birde insanlarimizin cehaletleri üstüne katkilari oluyor..peki siz fobinizi yenmek icin tadavilere basvurdunuzmu
  • küçük "ı", yumuşak g ve Ş harfleri başka alfabelerde yok. ascII karakteri olarak ta yok. Aslında baskı yapıp bu harfleri ascII karakteri olarak kabul ettirmemiz lazım ki yabancılar bizim yazılarımızı doğru okusunlar.

Neyse ne diyorduk, kadınlar fareden neden korkar. Zannedersem kadınlar arasında bir gelenek olduğu için. Erkek gelsin onu öldürsün diye yaygara yaparlar, böylelikle kendileri ellerini pise bulaştırmamış olurlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlacK_RoSes

bak deep simdi bende korku olusur, zaten zor kagida yansitabiliyorum cesarettim gider birdaha asla hicbir yerde türkce yazmam katilimda bulunmam almanca düsünüp türkce yazinca uslub böyle oluyor..

tamam tamam geri aldım
  • quote:

maalesefki öyle. fobiyle yasamak yetmiyormus gibi birde insanlarimizin cehaletleri üstüne katkilari oluyor..peki siz fobinizi yenmek icin tadavilere basvurdunuzmu

Fakültedeyken mediko bedava diye gitmiştim bir kez. Bana birkaç saat süren testler doldurttular. Psikologtu sanırım hanım. Bir şablona koydu benim cevapları. Gayet sağlıklı olduğumu söyleyip gönderdi.
    Halbuki o sorularda sakız sesi duyduğunuzda ne hissediyorsunuz diye bir soru olmadığı gibi, çıt çıt çekirdek sesleriyle ilgili sorular da yoktu
    (nasıl fobiler ama?)

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

küçük "ı", yumuşak g ve Ş harfleri başka alfabelerde yok. ascII karakteri olarak ta yok. Aslında baskı yapıp bu harfleri ascII karakteri olarak kabul ettirmemiz lazım ki yabancılar bizim yazılarımızı doğru okusunlar.

Neyse ne diyorduk, kadınlar fareden neden korkar. Zannedersem kadınlar arasında bir gelenek olduğu için. Erkek gelsin onu öldürsün diye yaygara yaparlar, böylelikle kendileri ellerini pise bulaştırmamış olurlar.

Lütfen genelleme yapmaktan artık vazgeçin, lütfen. Korkmayan kadın istisnaları o kadar çok ki, kaide bozuldu, döküldü bile

• su"fi arkadasim insanlarimiz ezbercilikten psikoloji anlamz yada karistirir olmuslar, anlayissizliklari bunu gösteriyor bence..fobi deyip gecmemek lazim, kötp tecrtübe edinilmis hersey fobiye dönüsebilir iz birakir ve bunu anca ayni dedigim gibi iyi bir psikratristle yok edinebilinir arti korkutugumuz seyle yüzleserek diye düsünüyorum, örnegin bende resmen ucak fobisi vardi türkiyeye gelmek zorunda kalinca ucaga binme zorunda idim, olusmus ucak korkusunu ancak ucakla tedavi edebilirdim, burada özel bir calismayla böylesi korkulari gideriyorlar...
    ucaktaki sarsintilari yerde özel yapim bir ucakta canlandiriyor ve ayni sartlara tekrar magruz birakiyorlar.
  • quote:

korkutugumuz seyle yüzleserek diye düsünüyorum, örnegin bende resmen ucak fobisi vardi türkiyeye gelmek zorunda kalinca ucaga binme zorunda idim, olusmus ucak korkusunu ancak ucakla tedavi edebilirdim, burada özel bir calismayla böylesi korkulari gideriyorlar...
    ucaktaki sarsintilari yerde özel yapim bir ucakta canlandiriyor ve ayni sartlara tekrar magruz birakiyorlar.

Ben, fobimin üstüne gidilerek tedavi edilmeye çalışılsam sanırım çıldırırım.

Kızım küçükken 4 kez asansörde mahsur kaldı. O asansör de herhalde 4 kez bozulmuştur her defasında kızıma denk geldi. Çocukta asansör fobisi oluştu haliyle. Bizimle dahi binse korkunç bir panik halinde olurdu. Kreşin müdürü psikologtu onunla konuştum, fobisini sevdiği bir şeyle, olayla giderebileceğimizi söyledi. Mesela asansöre bindikçe ona çikolata vermek türü. Bir nevi şartlı refleks olarak düşündüm ben bunu. Çocuk asansöre bincek çikolatayı kapacak
    sonra evi taşıdık, asansörsüz bir binaya geçtik. Fobi falan kalmadı tabii.

• quote:

su"fi arkadasim insanlarimiz ezbercilikten psikoloji anlamz yada karistirir olmuslar, anlayissizliklari bunu gösteriyor bence..fobi deyip gecmemek lazim, kötp tecrtübe edinilmis hersey fobiye dönüsebilir iz birakir ve bunu anca ayni dedigim gibi iyi bir psikratristle yok edinebilinir arti korkutugumuz seyle yüzleserek diye düsünüyorum, örnegin bende resmen ucak fobisi vardi türkiyeye gelmek zorunda kalinca ucaga binme zorunda idim, olusmus ucak korkusunu ancak ucakla tedavi edebilirdim, burada özel bir calismayla böylesi korkulari gideriyorlar...

@kao; sana dedi galiba...

@BlacK_RoSes; alınganız biraz galiba?

• quote:

Orjinalden alıntı: was

En yakın masaya veya tabureye çığlıklar eşliğinde çıkılır.

Tıpsal nedeni nedir?....

Tıpsal neden diyince sanki ortada genetik bir açıklama varmış gibi oluyor Kadınların farelerden korkması değil belki ama korkularını ortaya koyuş biçimleri genetik olabilir belki.. Aşırı abartısal bir çığırış bence kadının erkeğe olan doğal ihtiyacının bir ispatı Bu kadar yüksek desibelli bir çığırışın tek bir anlamı olabilir o da çevredeki insanlardan yardım alma ihtiyacı..

Bu arada ben fare korkusunun biraz geleneksel bir davranış biçimi olduğunu düşünüyorum.. Fareyi görünce bağıran insan, farenin korkulması gereken bir yaratık olduğu sonucuna geçmişteki izlenimlerine bakarak varmış olabilir.. Farye karşı gösterilen tepkileri bir şekilde beynine işlemiştir. Bu bağlamda eğer Yeni Zellanda'da yetişmiş birisi olsaydı belki de fare gördüğünde sergileyeceği tepki bu şiddette olmazdı.

Bir fareyi sadece serçe parmağımızla dövebileceğimizden bu korkunun başka bir açıklaması olmalı. O da kıpır kıpır bir yaratık olup üzerimize sıçrama ihtimali. Onu tenimizde hissettiğimizde oluşan iğrençlik bizi korkutuyor gibi. Üzerimize zıpladığı an dokunma reseptörlerimizin duyarlılığının aniden artması bu laanet olası iğrençliği yaşamamıza sebep oluyor aslında.. Olayı psikolojide yenebilsek gül gibi geçiniriz farelerle... yarın öbür gün dünyamızı ziyarete gelen dünya dışı bir varlığın fareye benzer kıpır kıpır bir yaratık olması durumunda biz onu ezersek hem galaksideki itibarımız sarsılır hem de dünya yaşamı tehlikeye girer. Onlar da bizi ezmek isteyebilirler.. Bu yüzden korkularımızın mantıklı bir açıklaması yoksa bundan vaz geçmenin yolunu aramalıyız.. Unutmayın, dünyanın kaderi ellerimizde..

• Kadınlar, aslında FA ve RE notalarından korkarlar. DO,Mİ,SOL,LA ve Sİ notalarından ise çok hoşlanırlar.(Erkekler de Mİ ve LA notalarından korkarlar.) Fare gören kadınlarda FA ve RE notaları isim benzeliğinden dolayı çağrışım yapar ve kadınlar FAAAA-REEEE şeklinde halusinasyon duyarlar .Neticede korkuya kapılırlar. Yardım çığlığı olarak da kendilerine çok güven veren bir nota olan "Mİ" sesi çıkartırlar. Müzik ve nota bilgisi olmayan kadınlar, fareden korkmadıkları gibi fareden korkan hemcinslerine de şaşkınlıkla bakarlar.
    Olayın bilimsel izahatı budur. Arz ederim.Saygılarımı sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nörofizyolog -- 27 Aralık 2005 13:50:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adamın Biri

Kadınlar, aslında FA ve RE notalarından korkarlar. DO,Mİ,SOL,LA ve Sİ notalarından ise çok hoşlanırlar.(Erkekler de Mİ ve LA notalarından korkarlar.) Fare gören kadınlarda FA ve RE notaları isim benzeliğinden dolayı çağrışım yapar ve kadınlar FAAAA-REEEE şeklinde halusinasyon duyarlar .Neticede korkuya kapılırlar. Yardım çığlığı olarak da kendilerine çok güven veren bir nota olan "Mİ" sesi çıkartırlar. Müzik ve nota bilgisi olmayan kadınlar, fareden korkmadıkları gibi fareden korkan hemcinslerine de şaşkınlıkla bakarlar.
    Olayın bilimsel izahatı budur. Arz ederim.Saygılarımı sunarım.

HÖRMET EDERİM!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

quote:

su"fi arkadasim insanlarimiz ezbercilikten psikoloji anlamz yada karistirir olmuslar, anlayissizliklari bunu gösteriyor bence..fobi deyip gecmemek lazim, kötp tecrtübe edinilmis hersey fobiye dönüsebilir iz birakir ve bunu anca ayni dedigim gibi iyi bir psikratristle yok edinebilinir arti korkutugumuz seyle yüzleserek diye düsünüyorum, örnegin bende resmen ucak fobisi vardi türkiyeye gelmek zorunda kalinca ucaga binme zorunda idim, olusmus ucak korkusunu ancak ucakla tedavi edebilirdim, burada özel bir calismayla böylesi korkulari gideriyorlar...

@kao; sana dedi galiba...

@BlacK_RoSes; alınganız biraz galiba?

redstorm,
    Uçaktaki sarsıntılar öyle acayip bir şey ki, korkulmayacak türden değil. Bir anda boşluğa düşüyorsun gibi oluyor. Fakat sürekli seyahat edenler bilhassa pilotlar bunu öyle kanıksamışlardır ki artık normal birşeydir. Havanın kaldırma kuvveti iptal edilmediği sürece uçak düşmez fakat ben uçakla giderken bazen düşünüyorum "acaba havanın kaldırma kuvveti şu an iptal ediliverse ne olur" diye.

• quote:

Orjinalden alıntı: C4

çok güzel konu was
    bu benimde ne zamandır ilgimi çeken bir şey. ısırmayan, saldırmayan, en ufak bir korkuda ölen fareden korkmak için hiçbir sebep yokken, fare daima kadınların korkulu rüyası olmuştur. halbuki farenin insana saldırdığıda görülmemiştir. belkide bu paniğin altında yatan neden korkudan çok, farenin hızlı üreyen bir canlı olduğundan dolayı evde hızla çoğalacağı, mücadelesinde başarı gösterilip gösterilemeyeceğinin bilinmemesi, durduk yerde başa bir sürü bela açacağı endişesi olabilir

bu arada, gifi senmi yaptın

fareler sıkıştıklarında saldıran yaratıklardır çok iğrençtirrler ve sadece iğrenç oluşları onlardan korkmak için yeterlidir ben fare görüüp korkudan koltuğa çıkan bir bayana rastlamadım ama kendim fareden korkarken kendime rastladım

• Fındık faresi gibi bir fare Cins arkadaşımızın da belirttiği gibi kıpır kıpırdır ve sersem birşey olduğu için sizden korkmasına rağmen bir şekilde üzerinize sıçrayabilir. Bu korkmanın daha ziyade ürperme şeklinde tecelli etmesi.

Ben de büyük ve uçan böceklerden ürperirim, çirkin görünüşlü veya tek renk genellikle gri kelebekleri sevmem. Geçen yaz boyu 10 cm kadar olan bir tanesi odamdan içeri girdi. Neredeyse kuş gibi birşey, kağıttan planör gibi birşeydi. Güç bela dışarı attım. Sokacak veya zarar verecek değil ama tenime dokunursa diye insan ürperiyor. Arı daha fazla zararlı olmasına rağmen arı insanı korkutmuyor.

Bir de fare var, fare var. Jardondan korkmayan insan yoktur herhalde. (Bknz. Kedi öldüren jardon)

Fareden ve haşerattan ürpermek doğal da, neden arıdan ve karıncadan ürpermiyoruz?
  • Sizin bahsettiğiniz kadınlar fareden korkmuyor, sadece yaygara yapıyor. Korku ile yaygara farklıdırlar.

Bu arada ben de size sorayım, yahu benim komşum, koca adam hamam böceği görünce niye kaçıp karısına öldürmesini söylüyor?

İşte korku budur beyler bilmem anlatabildim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

... Bu kadar yüksek desibelli bir çığırışın tek bir anlamı olabilir o da çevredeki insanlardan yardım alma ihtiyacı..

Şu çikolata reklamında ünlü sanatçıyı sokakta görüp çığlık atan kız da aynı nedenle mi çığlık atıyor?

Ya da kızlar niye çığlık atıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

... Bu kadar yüksek desibelli bir çığırışın tek bir anlamı olabilir o da çevredeki insanlardan yardım alma ihtiyacı..

Şu çikolata reklamında ünlü sanatçıyı sokakta görüp çığlık atan kız da aynı nedenle mi çığlık atıyor?

Ya da kızlar niye çığlık atıyor?

Bilmem, belki de farkedilme ihtiyacından Karşıdakinin dikkatini kendisine yönlendirmek için olabilir bu çığlık... Başka fikri olan..?

• ani bir enerji boşalımı. spark olmayacağına göre çığlık ile sonuçlanıyor
  • çok saçma geleceğini biliyorum ama
    Bende konuya Freudcu yaklaşmak istiyorum..

1-)Kadınların fare ve benzeri varlıklardan korkmalarının temel sebebi elektra komplexiyle beraber
    erkek cinsel organına duydukları fobidir.

2-)Buna ek olarak Farelerin geçmişten beri sıcak yerler aradıkları
    ve bu yüzden genelde kadınların eteklerinden girerek G noktalarında kavuşlanması
    aslında kadınlar için geçmişten gelen bir korkunun yansımadır..
    işte bu yüzden kadınlar fare gördükleride içgüdüsel olarak eteklerini serpiştirirler..
  • zero01

işte bu yüzden bende daima freud'u şarlatan olarak nitelendirmişimdir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.