Şimdi Ara

kadınlar değerli midir yoksa değersiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21. yy'da kişisel zevklerinin peşinden koşan kadınlar için meta olmadığını söylemek mümkün müdür?

• Nasıl bir dünya görüşü olsun ki zevk ve sefa peşinde koşmasın ?
    Erkekler için durum çok mu farklı ?

Tanrıya boyun eğmek, ölçülü davranmaktır; insana boyun eğmek ölçüsüzlüktür. Aklı başında kimselerin yasası Tanrı, akılsız kimselerin yasası zevk ve sefadır.
    Platon
  • boşnak kızları gördükten sonra türk kızları rica ediyorum benden değer vermemi beklemesinler.Siz bizim imtihanımızsınız
  • quote:

Darwin de dahil olmak üzere pek çok düşünür ve bilim insanı kadınları zihnen zayıf bulmuşlar. Gerekçe olaraksa etrafınıza bakın demişler, gördüğünüz büyük beyinlerden kaç tanesi kadın?

Bu mantıklı gözüken bir yanılgıymış, artık biliyoruz. Kadını eve kapatıp okula yollamadıkça, tabii ki bu tür çevrelerde onlara rastlanamıyor. Oxford'daki ilk kadın öğrenci, tahtaya sırtı dönük bir vaziyette ders dinlemesi koşuluyla okula kabul edilmiş ve birincilikle bitirmiş üniversiteyi. Zamanla özgür düşünce yayıldıkça, kadınların toplumdaki etkinlik düzeyleri de olağanüstü biçimde ivmelenmiş.

Kadınlar toplumda etkin olamazlar denmemiş ki zaten, büyük beyinler kadınlardan çıkmıyor denmiş. Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanmasına rağmen bugün halen de olan bu değil mi?

Her şeyi sosyolojiyle açıklayamazsınız arkadaşım. Kadınların bir zamanlar toplumda geri plana atılmış olmaları onların zihnen erkeklerle eşit olduklarının kanıtı değildir. Sosyolojik argümanlara sarılarak biyolojik farklılıkları gözardı etmeyin.

• Seni doguran buyuten de bir kadin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün haberlerde iranlı bi adam gördüm.parayı tırla götürüyor ve kadınlara köpek muamelesi yapıyor.tasmalı felan.
  • Erkek ne kadarsa kadın da o kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kadının değerli olması demek, günümüz şartlarında değerinin parayla satın alınamaması demektir. paranın evrimsel olarak bir değeri yoktur ama güç simgesidir. kadın ise 9 ay karnında taşıyacağı bebeğin en iyi genlere sahip olmasını ister(gibi) bunun için en iyisini arayacaktır çevresinde. para en çok kimdeyse; kas en çok kimdeyse onunla vakit geçirmek isteyecektir.

siz günlerinizi aşık olduğunuz kişiye verirsiniz ama ondan bu şartlar altında sadakat bekleyemezsiniz. bu nedenle günümüz kadınlarının çoğunun değersiz olduğunu söyleyebiliriz.

ya da pardon değerliler. çoğunun bir fiyatı var... yanlış olduğum noktayı düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 22 Ağustos 2017; 22:45:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

kadının değerli olması demek, günümüz şartlarında değerinin parayla satın alınamaması demektir. paranın evrimsel olarak bir değeri yoktur ama güç simgesidir. kadın ise 9 ay karnında taşıyacağı bebeğin en iyi genlere sahip olmasını ister(gibi) bunun için en iyisini arayacaktır çevresinde. para en çok kimdeyse; kas en çok kimdeyse onunla vakit geçirmek isteyecektir.

siz günlerinizi aşık olduğunuz kişiye verirsiniz ama ondan bu şartlar altında sadakat bekleyemezsiniz. bu nedenle günümüz kadınlarının çoğunun değersiz olduğunu söyleyebiliriz.

ya da pardon değerliler. hepsinin bir fiyatı var... yanlış olduğum noktayı düzeltin

bu mantıkla işin zor cidden,birlikteliklerde aşk sevgi uyum vs gibi kavramları tamamen göz ardı edip insanları hep daha yakışıklısına daha paralısına gider diye düşünerek yaşanmaz. kaldı ki aynı mantıkla erkek de aynısını tercih edebilir,biraz daha güzelini bulduğu zaman hemen çekip gidecekse birlikteliklerin hiçbir anlamı yok demektir. Açtığın konularda cinsiyetçi bir tavrın olduğunu düşünüyorum yanlış hatırlamıyorsam daha öncede okumuş ekonomik özgürlüğe sahip kadınların olduğu toplumlarda evlilik kurumunun sürmesi ile alakalı endişelerin olan bir konu açmıştın (yada o tarz bir konuda tartışmıştık), oraya da yazmıştım bireyleri erkek kadın diye ayırarak bir sonuç elde edebileceğini düşünmüyorum analizlerinde bu ayrım yerine insan davranışı olarak değerlendirme yapman daha sağlıklı olur kanısındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 20 Ağustos 2017; 8:6:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

quote:

kadının değerli olması demek, günümüz şartlarında değerinin parayla satın alınamaması demektir. paranın evrimsel olarak bir değeri yoktur ama güç simgesidir. kadın ise 9 ay karnında taşıyacağı bebeğin en iyi genlere sahip olmasını ister(gibi) bunun için en iyisini arayacaktır çevresinde. para en çok kimdeyse; kas en çok kimdeyse onunla vakit geçirmek isteyecektir.

ya da pardon değerliler. hepsinin bir fiyatı var... yanlış olduğum noktayı düzeltin

bu mantıkla işin zor cidden,birlikteliklerde aşk sevgi uyum vs gibi kavramları tamamen göz ardı edip insanları hep daha yakışıklısına daha paralısına gider diye düşünerek yaşanmaz. kaldı ki aynı mantıkla erkek de aynısını tercih edebilir,biraz daha güzelini bulduğu zaman hemen çekip gidecekse birlikteliklerin hiçbir anlamı yok demektir. Açtığın konularda cinsiyetçi bir tavrın olduğunu düşünüyorum yanlış hatırlamıyorsam daha öncede okumuş ekonomik özgürlüğe sahip kadınların olduğu toplumlarda evlilik kurumunun sürmesi ile alakalı endişelerin olan bir konu açmıştın (yada o tarz bir konuda tartışmıştık), oraya da yazmıştım bireyleri erkek kadın diye ayırarak bir sonuç elde edebileceğini düşünmüyorum analizlerinde bu ayrım yerine insan davranışı olarak değerlendirme yapman daha sağlıklı olur kanısındayım

kadın duygularıyla hareket eden bir canlıdır. kadınlarda da mantık vardır ama kullanmaz. dolayısıyla; A) kadın erkek eşitliği söz konusu olamaz; B) özdeş olmayan şartlarda kıyaslandırma yapılamaz. ayrıca kadın değersiz diye çarşafa büründürülmesini kesinllikle yanlış buluyorum. çocuk yetiştiren bireylerin hür iradeye ve belirli bir kültüre, birikime sahip olması gerekir. örtünme bunları sınırlar, bununla da kalmaz çocuğun karşı cinsle iletişimi eksik olur, yetişkinliğinde sapkın birey olabilir/olur. bütün bu değerlendirmelerimi bu konularda oldukça sığ kalmış türk-islam kültüründen değil; kendi çapımda evrimsel psikoloji, evrimsel biyoloji okumaları ve çeşitli deneyimler sonucunda yapıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

quote:

kadın duygularıyla hareket eden bir canlıdır. kadınlarda da mantık vardır ama kullanmaz. dolayısıyla; A) kadın erkek eşitliği söz konusu olamaz; B) özdeş olmayan şartlarda kıyaslandırma yapılamaz. ayrıca kadın değersiz diye çarşafa büründürülmesini kesinllikle yanlış buluyorum. çocuk yetiştiren bireylerin hür iradeye ve belirli bir kültüre, birikime sahip olması gerekir. örtünme bunları sınırlar, bununla da kalmaz çocuğun karşı cinsle iletişimi eksik olur, yetişkinliğinde sapkın birey olabilir/olur. bütün bu değerlendirmelerimi bu konularda oldukça sığ kalmış türk-islam kültüründen değil; kendi çapımda evrimsel psikoloji, evrimsel biyoloji okumaları ve çeşitli deneyimler sonucunda yapıyorum.

ilk mesajla çeliştin ama mantık var ama kullanamazla daha paralıya daha yakışıklıya gider birarada olamaz. kaldı ki ben duygularıyla hareket eden bir çok erkek tanıyorum, tam tersi mantığı ön plana alan çok sayıda kadında. yaşın kaç bilmiyorum ancak 40 ve üzeri değilsen bu yazdıklarını tecrübe eksikliğine bağlayabilirim

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    daha güzei seçmek içgüdüsellikten ileri gelir. mantık kullanmazsın böyle bir seçim yaparken.
  • quote:

daha güzei seçmek içgüdüsellikten ileri gelir. mantık kullanmazsın böyle bir seçim yaparken.

yani terim olarak mantık ilişkisi kullanımı içgüdü ilişkisi olmalıydı mı demek gerek o zaman
  • quote:

Umarım bu anlayışa sahip birine hiçbir kadın katlanmak zorunda kalmaz.

Kadın diyince çevrenizdeki okumamış, okutulmamış, eve kapatılmış, dogmalarla zihni kapatılmış kadınları görüyorsunuz. Maalesef bu tarz bilim dışı genelleme yapanlar hep çevresindeki kısıtlı örnekleri kullanırlar.

• Sırf soru ve sorunun sorulma tarzı bile itici. Kadınların değerli olup olmadığına erkekler mi karar veriyor? Hangi hakla?
    Ayrıca kimsenin değerli, önemli olup olmaması da yaşam tarzıyla bağdaştırılamaz. Herkes sizin düşündüğünüz şekilde mi yaşamalı? Bu dünyada herkes kişisel zevklerinin peşinde koşar, eylemlerimizden haz almıyor olsaydık çoğumuz hayatımıza devam etmeyi seçmezdik zaten.
  • Saka mi bu konu

• benim etrafımda değer verilmeyen kadın yok, verilen değerin b.k unu çıkaran kadınlar var. bütün canlılar değerlidir. bu sebeple geneli değerli kılmak lazım.
  • kadın denen nesneni tarifi yapılırsa o kadar da kadına benzemedikleri görülecektir.

bi kere kadın bi meselede duacı olan kimse olarak mana ehlince tabir edilir. bi eril de bu açıdan kadın gibidir. zaten bi zamanlar bizde bi kadındık ve evrildik ki bu hususta tartışma yok zaten. yani biz aslında kadın denen nesnenin evrilmesiyle eril denen bi nesneyi tanımlarken bunun bi şekilde kadın olan yönüne de vurgu yapmalıyız.

bu açıdan kadın denen nesnenin kimliği belli olursa bazen bazı eril yapılar da kadın gibidir. aynı şekilde bi kadın da bazen eril gibidir. yani mana dünyasında bi işi başından sonuna kadar yapan kimse cinsiyet olarak kadın şeklinde tasavvur edilmez.

kadın derken salt cinsiyetçi yaklaşım evrimsel(yaratılış da denebilir) hakikat karşısında manasızdır. yani erkek gibi görülmek içindeki kadın değerini yok etmez. kadın gibi görülmek de içindeki erkek değerini yok etmez.

kadınların yani cins bakımından karşı cinsin değeri konusu tartışmalıdır. ben annemi bacımı karımı seviyorum demek bi cinsiyetçiliğin sonucudur. bu değer verme ölçütü olamaz.

mesela sayın billy gates 30 milyar dolar yardımda bulunmuş bi kimse. bu kişi aynı zamanda dünyevi iktidara da sahip. işte değer verme ölçütü bakımından salt sevgi denen ancak cinsiyet dolayısıyla cima kökenli yaklaşımlar kadına değeri anlatmaz diyen bi adam. o varlığı anne yapmadan da sevmek ve değer vermek marifettir ve bu maddi ve manevi güç gerektirir.

çok az insan madden ve manen bu değeri verebilir. malessef dünyadaki durum budur.

bana göre kadının tavrı ve içinde bulunduğu dönemeçte bi kısım gerçekleri anlamadığı görülmektedir. ölümle araya giren perdeler mevcut. yani bazı haller ölümdür. gibi demiyorum direk ölümdür. ve kadın denen nesne bu perdeyi algılayamıyor. işte bu durum yaratıcı vasfına ortak şerikmiş gibi algılanmasına neden oluyor.

kitabın oku değil oku ma dediğini ilahın ol değil ol ma dediğini artık biliyoruz. ancak kadın bu gerçeği anlayamamışa benziyor.

bu kadın üstteki yazıyı da okumuşsanız her zaman kadın gibi olan değildir bazen erkek gibi gözüken de olunca cinsiyetçi veya tarafgir bi kadın düşmanlığından değil türsel olarak kadın denen nesnenin her iki görünümüne de bi eleştiri olarak düşünmek lazım geliyor.

toparlarsak bi kısım kadınlar(eril veya dişil) hakkaten ölüm denen perdeyi algılayamamış ve mesela ilahi bi kat bunları muhattab almışsa(ki almadığını da biliyoruz) hep yanlış anlayıp dünyevi metanın madde ve manasındaki değer sorununu gündeme getirmiş. yok diyemez arasa bulamaz çık işin içinden.

bazı arkadaşlar komik bulabilir ancak biraz ciddiyetle sorumlu bi kimse gibi düşünülürse napıyoruz biz denilmesi gereken hassas çizgilerin de varlığı göz önündedir. evlat diyoruz arkadaş diyoruz ana baba diyoruz da adamlara düşman olarka slobodana ihtiyaç da bırakmamışız gibi. çok hüzün verici bi şey aslında.

ilahi kat iman olmazsa o atılan nutfenin ne değeri olur demiş. aynen de o değersizliği yaşayan bi kısım algısızlıklar oratay çıkmış.

sayın billy gates örneği önemlidir ve kasten verilmiştir. din içi dışı falan filan mevzuu değil. mesele dünyevi mülkte anlam ihtiva etme meselesidir. yani imandan kasıt zaten mutlak olanı kabul etmek olmadığı gibi(var zaten) imansızlık da mutlak olanı inkar etmek(kendini kandırmaktan başkası değil) olamaz. ha ilahi güç yoktur(tartışma konusu olamaz o zaman) denir vs. bunlar ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 22 Ağustos 2017; 18:17:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.