Şimdi Ara

kablosuz ve kablolu internet hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben masaustumle 1 mbps ttnet internet aldım, masaüstüm ile bağlanıyorum ve windows bağlandı , hız : 100.000 mpbs gibi birşey diyor, suan tatilde oldugum icin hatırlayamıyorum suan tatildeyim ve kablosuz bağlanıyorum, hız : 1.0 mb/sn olarak gözüküyor .. bu 1 mbps mi oluyor , ne oluyor , bu internet hızları bu ara kafamda sorun cıkartıyorlar, anlayamıyorum.. lütfen bana bunları acıklarmısınız

• quote:

Orjinalden alıntı: sofinindünyası
    arkadaslar ben masaustumle 1 mbps ttnet internet aldım, masaüstüm ile bağlanıyorum ve windows bağlandı , hız : 100.000 mpbs gibi birşey diyor, suan tatilde oldugum icin hatırlayamıyorum suan tatildeyim ve kablosuz bağlanıyorum, hız : 1.0 mb/sn olarak gözüküyor .. bu 1 mbps mi oluyor , ne oluyor , bu internet hızları bu ara kafamda sorun cıkartıyorlar, anlayamıyorum.. lütfen bana bunları acıklarmısınız

Tatildeyken bunlara kafa yoracaginiza, denizin gune$in ve dinlenmenin keyfini cikartsaniz?

1mbps size TURK TELEKOM'un tahsis ettigi internet hizidir. Masaüstünüzdeki 100mbps ibaresi modeminiz ile bilgisayariniz arasinda ki ağ baglanti hizidir.
    $uan 1mbps olarak kullandiginiz kablosuz hiz yine modem ile bilgisayariniz arasindaki ağ hizidir. Internet hiziniz 1mbps olmayabilir. Kablosuz hiziniz 1mbps ile 54mbps arasinda
    degi$iklik gosterebilir. $uan aldiginiz 1mbps hiz kablosuz baglantinizin iyi cekmemesindendir.

Saygilar

• quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

quote:

arkadaslar ben masaustumle 1 mbps ttnet internet aldım, masaüstüm ile bağlanıyorum ve windows bağlandı , hız : 100.000 mpbs gibi birşey diyor, suan tatilde oldugum icin hatırlayamıyorum suan tatildeyim ve kablosuz bağlanıyorum, hız : 1.0 mb/sn olarak gözüküyor .. bu 1 mbps mi oluyor , ne oluyor , bu internet hızları bu ara kafamda sorun cıkartıyorlar, anlayamıyorum.. lütfen bana bunları acıklarmısınız

Tatildeyken bunlara kafa yoracaginiza, denizin gune$in ve dinlenmenin keyfini cikartsaniz?

1mbps size TURK TELEKOM'un tahsis ettigi internet hizidir. Masaüstünüzdeki 100mbps ibaresi modeminiz ile bilgisayariniz arasinda ki ağ baglanti hizidir.
    $uan 1mbps olarak kullandiginiz kablosuz hiz yine modem ile bilgisayariniz arasindaki ağ hizidir. Internet hiziniz 1mbps olmayabilir. Kablosuz hiziniz 1mbps ile 54mbps arasinda
    degi$iklik gosterebilir. $uan aldiginiz 1mbps hiz kablosuz baglantinizin iyi cekmemesindendir.

Saygilar

ben otelin yukarısındaki modemden kablosuz internet alırken hız 1,0 mb / sn gösteriyor orada arada baya bi duvar var..

lobideyim burdaki modemden mükemmel sinyal gücü alıyorum ve hız 54.0 mb / sn olarak görünüyor...

aradaki farkı acıklayabilirmisin bide benim evde kullandıgım kablolu 1 mbps internet hızını hangi kablosuz hızı yakalar ? yani yukaradaki verdiğim hızlara göre hangisi evde kullandıgıma daha yakın yakın degilsede 1 mbps kablosuz internet ağ geçidim varken windows kac mb / sn der ?

biraz karısık oldu ama

saygılar

• quote:

ben otelin yukarısındaki modemden kablosuz internet alırken hız 1,0 mb / sn gösteriyor orada arada baya bi duvar var..
    lobideyim burdaki modemden mükemmel sinyal gücü alıyorum ve hız 54.0 mb / sn olarak görünüyor...
    aradaki farkı acıklayabilirmisin bide benim evde kullandıgım kablolu 1 mbps internet hızını hangi kablosuz hızı yakalar ? yani yukaradaki verdiğim hızlara göre hangisi evde kullandıgıma daha yakın yakın degilsede 1 mbps kablosuz internet ağ geçidim varken windows kac mb / sn der ?
    biraz karısık oldu ama
    saygılar

ilk once teorik olarak biraz aciklama;

1 terabyte = 1024 gigabyte = 1048576 megabyte = 1073741824 kilobyte = 1099511627776 byte = 8796093022208 bit
    1mbps = 1 megabitspersecond = 1 megabit/saniye = 1000000 bit/saniye = 125000 byte/saniye = 122 kilobyte/saniye = 0,11 megabyte/saniye
    10mbps = 10 megabitspersecond = 10 megabit/saniye = 10000000 bit/saniye = 1250000 byte/saniye = 1220 kilobyte/saniye = 1,1 megabyte/saniye
    100mbps = 10 megabitspersecond = 100 megabit/saniye = 100000000 bit/saniye = 12500000 byte/saniye = 12200 kilobyte/saniye = 11 megabyte/saniye

Otelin catisinda ve lobisinde aldiginiz sinyal gucu farkli oldugundan, sinyalin az geldigi catida 1mbps ile sinyalin fazla geldigi lobide 54mbps ile baglaniyorsunuz.
    Sinyalin az geldigi catida ADSL hiziniz 4mbit olsa bile 1mbitin ustune ne internette nede ayni agdaki bilgisayarlara ula$abilirsiniz.

Sizin evdeki ADSL hiziniz 1mbit ve internette dola$irken bu hizi gecemezsiniz. Internete acilan aracinizin hizi teorik olarak 1mbps yani 122 kilobyte/saniye.

Modeminiz ve modeminize bagli olan cihazlarinizin birbirleriyle modem uzerinden kablosuz baglanti hizi 54mbps = 6,75 megabyte/saniye
    Modem uzerinden kablo ile birbirleriyle baglanti hizi 100mbps = 12,5 megabyte/saniye.

Sonuc olarak 1 mbps internet hizi ile teorik olarak 0,12MB/s ile download yapabilirsiniz.

Saygilar ve benden ba$ka cevap beklemeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.