Elimde Airtes 1Port + Kablosuz Modem Var. 2 Adet XP Pro SP2 Kurulu PC Var. Bu bilgisayarlardan birinde yazıcı var ve diğerinede paylaştırmak istiyoum. Bri Ethenet Portuna Kblile Bağlanıyor (Yazıcı Buna Bağlı) Diğeri USB Adabtör ile Kablosuz Bağlanıyor. 2 PC'dede İnternet Var Ancak İkiside WORKGROUP olmasına rağmen birbirlerini görmüyorlar.Hem yazıcıyı paylaştırdım.Hemde 2 PCdende paylaşıma dosya açtım ancak birbirlerini görmediler. ip ile \\192.168.2.5 şeklinde ulaşmaya çalışdım yine olmadı.
Çok Acil Yardıma İhtiyacım Var. Bu Gün Çözmem Gereken Bir Sorun, Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler...
Paylaşıma dosya değil de, klasor açmayı dene. Yetki olarak, everyone seç. olması gerekiyor. Diğer pc'yi ping'le bakalım ping ile görecek mi?
örneğin yazıcı yüklü pc 192.168.2.3 diğer pc de çalıştıra ping 192.168.2.3 yazıyorum zaman aşımına uğruyo
quote:
Orjinalden alıntı: SAkiTurk
örneğin yazıcı yüklü pc 192.168.2.3 diğer pc de çalıştıra ping 192.168.2.3 yazıyorum zaman aşımına uğruyo
Bu durumda, sağlıklı bir şekilde ağ kuramamışsınız.
Her iki bilgisayarın DOS konsolunda IPCONFIG komutu ile IP alıp almadığına bakın ve ağ bağlantılarını sağlamaya çalışın.
arkadaşlar ofisde zaten 3 bilgisayar var 1 notebook kendi wireless ile bağlanıyor kablosuz 1 masaüstü etnehnet port ile bağlanıyor koblolu 1 masa üstüne airtes 200 usb wireless adaptör ile bağlanıyor.
Airtes Yerel Ağ > VLan Setting'de Lan=VLAN1 ve WLAN=VLAN1 olarak ayarlı durumda. DHCP Istemci Listesinde notebook ve kablo ile bağlanan 2 bilgisayar var ve bu iki bilgisayar birbirini görüyor. Ancak Wus200 USB Adaptör ile Bağlanan İnternete Bağlı Olmasına Rağmen DHCP Istemci Listesinde Görünmüyor ve diğer bilgisayarlarda onu göremiyor.
-- Bir Sorum Daha Olucak : Airtes RT-205TT Modem Var Elimde Bu Modemi Bilgisayarıma Ethernet ile bağlıyarak çevredeki kablosuz ağlara bağlanabilirmiyim. Öyle bişey yapılabilirmi adsl kablosuz modem ile.? --
Aynı sorun benim işyerimde de var, ben de çözümünü merak ediyorum. Sorunun neden kaynaklandığını bulabilsem, bütün bilgisayarlar internete giriyor, aynı çalışma grubu olmalarına rağmen ağdan birbirini göremiyor. Bu sorunu nasıl düzeltebiliriz arkadaşlar?