Arkadaşlar merhaba, öncelikle forumda yeniyim o yüzden herkese selamlar.
Benim sorunum kablosuz kameralarım ile ilgili. Uzun süredir 6 adet kablosuz kamerayı Airties 5650 model modem ile kullnaıyorum. Kameralara internetten port yönlendirme ile ulaşabiliyorum. Sorunsuz akıcı görüntüler alabiliyorum. Bu noktaya kadar her şey super. Ancak sorun bu kameraları kayıt etmek istediğimde ortaya çıkıyor şöyleki.
Bu 6 adet kamerayı (kameralar 5 sd ve bir HD) kayıt etmek için network e bir NVR takmam gerekiyor ve IP üzerinden tüm kameraları tanıtabiliyorum. Ancak bu NVR çalışmaya başlayıp tüm kameralara eş zamanlı erişim sağlayıp bir de hkayıt için sürekli online kalınca benim Wifi performansı oldukça kötüleşiyor. Eş zamanlı kullandığım bilgisayar vs tüm aygıtlar yavaşlıyor. İşin garibi bir süre sonra NVR da dayanamıyor tabii. Şu anda NVR 4 kanal olduğu için sadece 4 kanalda bile bu sorun çıkıyor.
Dolayısı ile bir çözüme ihityacım var.
1 İlk olarak bir access point kurup bunun ssid sini farklı vermeyi denedim ancak işi bilenler IP yine ana modem 5650 denverileceği için tüm trafiğin yine onun üzerinden olacağını dolayısı ile faydası olmayacğaını söyledi. 2. Ayrı bir router kurup ayrı bir network oluşturayım dedim. bunun için Airties 5650 nin WAN portundan bu router a internet paylaştırabilirim sanırım. kamera ve NVR ı bu router a takıp kendi dışarıda ek bir yüke neden olmadan kendi networklerinde çalışmalarını sağlayabilrim. ancak bu durumda internetten nasıl ulaşacağım ve yine Airties da yavaşlama olacak mı emin olamadım. Airties da ana modem olarak port yönlendirme yapıyorum ancak bu ikinci router a nasıl ulaşıp kameralara port yönlendirme yapacağım konusu soru işareti 3. Airties da 4 adet sanal VLAN oluşturabiliyorsunuz. Bunu yaparsam bir faydası olurmu emin olamadım. Bir şekilde tüm ayıtları 2 bloğunda çalıştırırken kameralar için1 bloğunda bir VLAN kurabilirim. O zaman paylaşım sadece bu blok içinde olacağı için performans artar düşüncesi var ama bundan da çok emin değilimm.
Dolayısı ile bu varsayımlar ile ne yapmam gerektiğine karar verememiş durumdayım. Hangisi yapılabilir, mantıklı vs konusu. VLAN kurarsam performans artar mı yoksa zaten 5650 nin maksimum kapasitesi belli olduğu için yine aynı durum mu olur, ikinci router kullanırsam internetten kameralara erişirmiyim vs vs.
Öneriniz yada yönlendirmeniz nedir ? yardımcı olabilecek yada fikir verebilecek birileri olur ise çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler
Kimse bir şey yazmadı belki ben anlatamadım :) Özeti aşağıdaki gibi.şimdiden teşekkürler.
6 adet wifi kameradan oluşan bir sistemim var. ancak sisteme bağlı NVR bu kameraların 4 ünü birden kaydetmeye yani direk bağlantı sağladığı anda wifi oldukça yavaşlıyor.
bunun için aynı modemde (airties 5650) ikinci bir ssid tanımlayım bunun IP bloğunu 1 li gruba almak (ana ssid 2 li grupda kalacak şekilde) işe yarar mı ?
yada tamamen ek bir router koyup tamamen ayrı bir network mu kurayım ?