Şimdi Ara

Kablosuz modemi 200-300 mt kullanmak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarr bnim arkadasta sınırsız int var ondaki airtes kablosuz modemvar fakat mesfe 200 mt oldugu için erişemiyorum şimdiben harici bir anten alsam bumodeme lehimleme olurmu ve kaç db lik anten olmam lazım 200mt için arada 6 tane duvar var sizce olurmu baska ne gibi önerininz olur cvabınız için şimdiden tşkr ederim.



  • v.1
    harici anten almana gerek yok. bir tane kablolu veya kablosuz modem ve biri adsl veya ttnet aboneliği neticesinde internete bağlanman yeterli olacaktır. arkadaşın da modeme erişim yetkisi verirse kolaylıkla o modeme bağlanabilirsin.

    v.2
    200 metre uzun bir mesafe, 2 metre olsaydı uzun atlama suretiyle modemi kapman bile mümkün olurdu. ama bu şartlar altında, erişim sağlayabilmek için o 200 metre mesafeyi ister yürüyerek ister koşarak, adımlaman vs.. gerekecek.

    v.3
    anten olmana gerek yok, kendin gibi olman bile bu şartlar altında modeme bağlanmana yetmeeezz.. (duvarları da yıkman lazım..)




    200 metre çok ciddi bir mesafe. 6 duvarın konumunu 200 metrelik mesafe içerisinde şekilli olarak verebilir misin. bir de kat farkı var mı?
    aynı cadde üzerinde misiniz? pot farkı var mı? yani bir sürü sormak icap ediyor.




  • merhaba tp-link 5210g acces point alırsanız aradaki mesafe de ciddi engel yoksa bağlanırsınız arada 6 duvar var diyorsunuz 3 duvar sizin diğer 3 tanesi arkadaşınızın evinin duvarımı sorun bu ise bahsettiğim acces point dış ortam olduğundan çatıya yada balkona takarak bu engelleri aşabilirsiniz hatta bu cihazdan iki adet alıp birini alıcı diğerini verici olarak ayarlayıp çok daha uzun mesafelerden neti paylaşabilirsiniz şahsen kullanıyorum tavsiye ederim

    aşağıdaki fotoğraftaki ok işaretinin olduğu yer tp-link acces pointin olduğu yer ve fotoğrafın çekildiği yerden (yaklaşık 4 km ) cep telefonum ile nete tek cizgi bağlandım
    ve iki anten karşılıklı 2700 metreden iki ev arası açık görüş olmamasına rağmen 700 kb saniye download yaptım
     Kablosuz modemi 200-300 mt kullanmak için




  • ARKADASLAR CVB İÇİN TŞKR EDRİM DUVARLAR NORMAL DUVAR ARADA 3 DUVAR ARKDŞN EVNDE 3 DUVARDA BNİM EVDE KAT FALAN YOK AYNI CADDEDEYİZ ŞİMDİ MODEMDE VAR 2 DBLİK BENBUNA 19 DBLİK ANTEN ALSAM OLMAZMI. BİRDE BU tp-link 5210g acces poinT ALIRSAM BASKA HERHANGİ BİŞEYE GEREK KALMAZMI NASIL KURULUYO NEKADARA MAAL OLUYO BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breniac -- 8 Haziran 2011; 20:30:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.