Şimdi Ara

kablosuz modeme access point bağlama ve access pointten ethernet bağlantısı almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet biraz garip bir istek ama neden böyle olmasını istediğimi şöyle açıklayayım.

geçen babam eve tivibu ev bağlattı. adamlar geldiler kurulumlarını yaptılar. iptv yayınını airties air5143 kablosuz modem alıyor, tivibu receiver'ına ethernet kablosuyla bağlanıyor, oradan da hdmi ile televizyon izleniyor. buraya kadar her şey güzel. fakat kendi getirdikleri modemin kablosuz çekim gücü çok zayıf. mevcut linksys wag54gp2 modemim evin her noktasında sorunsuz çekerken, bu alet oldukça kısıtlı bir alanda bağlantı sağlıyor. bir de bu linksys modem evde başka bir odada masaüstü bilgisayara kablolu bağlıydı. şimdi modem televizyonun olduğu odada olması gerektiği için o bilgisayar internetsiz kaldı.

neyse, ben de düşündüm ki bu linksys modemle tivibu'yu çalıştırabilirsem kablosuz bağlantı sorununu çözebilirim diye düşündüm. uzun uğraşlar sonucu bunu başardım. artık tivibu'ya linksys bağlı. evdeki her noktada da kablosuz internet var.

şimdi bir de şu odada internetsiz kalan bilgisayarın sorununu çözmek istiyorum. düşündüm ki bu airties'ı access point olarak kursam, interneti linksys modemimden alsa. sonra da bu airties'ın ethernet çıkışıyla o bilgisayarı internete bağlayabilir miyim? access point kurulumu konusunda araştırma yaptım ama tam olarak benim istediğim tarzda bir bağlantı kurulumu için bir açıklama yok. ethernetten internete bağlanıp bağlanamayacağım konusunda tam emin olamadım. böyle bir şey mümkün müdür ki? bir de kablosuz access point olarak bir de deniyim dedim ama onun da ayarlarını yapamadım. nasıl kurabiliriz ki bu bağlantıyı?

teşekkürler.

• malesef modemler ap ler gibi direkt olarak wifi bir aga client olamazlar. Dusundugunu yapmanın yolu wds denilen kablosuz köprü yöntemini kullanmak. Bu airties te mesh olarak geçer. Eger diger cihazında wds destekli ise yapman gereken her iki cihazıda aynı wifi kanalına almak. Her iki cihazdada aynı wep şifre girmek. Her iki cihazıda aynı ip grubunda fakat farklı ip adresine almak. Sonrada wds menulerinden eslestirmek.

hocam merhabalr Kolay gelsin.şimdi benim sıkıntım Şu biz evin 5.katında kalıyoruz en alt kattan wireless olarak baglanıyoruz sinyal bazı odalarda 2 diş bazen tek diş oluyor..Benim odamda sıfır olarak görunuyor.bu cihazı alıp ethernet kablosuyla sadece benim pcyle baglasam sinyali çekermi en asagıdan.yani odamda 2 yada 3 diş internete girebilirmiyim.(bu arada en alttan baglandıgımız modemin markasını hakkında nerdedir ne deildir bi bilgimiz yok sadece şifrenisi biliyoruz wpa2 korumalı olarak)

yardımcı Olursan sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL Modem ve Access Point
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.