Şimdi Ara

kablosuz modem kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bulunduğum yerde internet var ama adsl hattı başka bir evden geliyor. yani o merkezdeki evden switch aracılığı ile buraya kablo geliyor. buradan da başka bir switch ile bir kişiye daha gidiyor. biraz karışık görünebilir ama öyle değil. ben şu anda switch ile laptopuma kablo çektim, o şekilde kullanıyorum. ama bulunduğum evden kablosuz modem aracılığıyla laptop kullanmak istiyorum. adsl abonesi telefon hattı olmadan kablosuz modem kullanma şansımız var mı? yani switche modem bağlanır mı? tabi bundan kullanılmakta masaüstü bilgisayar zarar görmeyecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: ayhozdemir
    adsl abonesi telefon hattı olmadan kablosuz modem kullanma şansımız var mı?

Merhaba,
    Yukarıdaki cümlenizden birşey anlamadım, ne anlatmak istediğiniz belli değil.
    Anladığım kadarı ile cevap vermeye çalışayım.

1. Evinizdeki switche bir router bağlayarak kablosuz internet kullabilirsiniz.
    2. Elinizde kullanmadığınız kablosuz bir modem varsa modemin DHCP'sini kapatıp evinizdeki switche bağlayarak kullanabilirsiniz.
  • yani demek istediğim adsl'ye abone olunan evdeki telefon hattı bende değil, merkez evde. bende sadece ethernet kablosu var. elimde kablosuz modem var (rt-205). daha önce kullanmayı denedim. evde birden fazla bilgisayar olduğu için yine bir switche bağladım modemi. ethernet kablosunu taktım. sinyal alınıyor ama hat kablosu (telefon kablosu) olmadığı için internet yoktu. umarım anlatabilmişimdir. bana şimdi ikinci söylediğin şeyi nasıl yapacağımı anlatır mısın? pek uzman olmadığım için anlamadım da. şimdiden teşekkür ederim.
  • Anlaşıldığına göre başka bir evde ADSL modem var. O evden sizin eve ethernet kablosu geliyor ve bu şekilde interneti paylaşıyorsunuz.

Elinizdeki RT 205 modemle evde interneti kablolu ve kablosuz olarak paylaşabilirsiniz.
    Modemin arayüzüne girin. Modem ayarlarında LAN bölümünden DHCP'yi iptal edin. Orada modemin IP ayarını (şart değil, ama sorun yaşamamak için) diğer evdeki modemin kullandığı IP gurubundan bir IP ile değiştirin. Mesela diğer evdeki modemin IP'si 192.168.1.1 ise RT 205'in IP'sini 192.168.1.100 yapın. Sonra sizin eve gelen ethernet kablosunu RT 205'in ethernet portuna takın. Bu şekilde interneti kablolu ve kablosuz olarak paylaşabilirsiniz. Bu arada, RT 205'e telefon kablosu takmanıza gerek yok.
  • söylediğin gibi adsl modem ve telefon kablosu başka bir evde. o evden switch ile bize ethernet kablosu geliyor ve bir de şöyle bir durum var. bizim eve gelen kablo yine bizim evdeki başka bir switche bağlı ve o switchle hem ben laptop kullanıyorum, hem masaüstü bilgisayara internet veriyoruz, hem de başka bir eve internet kablosu veriyoruz. benim yapmak istediğim switchten aldığım ethernet kablosunu laptopuma bağlamak yerine elimdeki wireless modeme bağlayıp sinyal almak. ama elimde telefon kablosu olmadığı için sadece sinyal alıyordum ama internet alamıyordum. sanırım bu defa derdimi daha iyi anlattım. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. çok fazla uzattım ama diğer evdeki modemin IP grubuna nasıl bakarım? bahsettiğin işlemleri yaparsam diğer bilgisayarlar bundan etkilenir mi acaba? yani ortalığı karıştırmak istemiyorum. interneti 7 ev paylaşıyor çünkü :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhozdemir
    diğer evdeki modemin IP grubuna nasıl bakarım? bahsettiğin işlemleri yaparsam diğer bilgisayarlar bundan etkilenir mi acaba? yani ortalığı karıştırmak istemiyorum. interneti 7 ev paylaşıyor çünkü :D

N'aptınız yahu. Mahalleye ağ kurmuşsunuz.

İnternete çıkış sağlayan modemin IP'sini öğrenmek çok kolaydır. Evinizdeki switche bağlı bilgisayarın otomatik IP aldığını varsayıyorum. Saatin yanındaki ağ kartı simgesini tıklayın. Gelen pencere ağ kartının durum penceresidir. Orada destek bölümünde Varsayılan Ağ Geçidi bölümündeki IP numarası internete çıkış sağlayan modemin IP'sidir.

Bu işlem sonunda problem çıkma olasılığı çok düşüktür. Problem çıkarsa zaten birşeyleri yanlış yapmışsınızdır.
    Problem çıkmaması için 2 nokta önemlidir
    1. Elinizdeki RT 205 modemde DHCP'yi mutlaka kapatmak.
    2. RT 205 modemde IP çakışma riskini önlemek için modeme vereceğiniz IP'yi mutlaka uzakta bir IP seçmek. Mesela internet çıkışı veren modemin IP'si yani sizin bilgisayarın varsayılan ağ geçidi IP'si 192.168.1.1 olsun. Siz RT 205 modeme aynı IP gurubunun sonuna doğru bir IP seçin. Mesela 192.168.1.100 veya 200 verin.

Gerekli ayarlar sonrası evdeki switchi modeme ethernet kablosu ile bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 7 Nisan 2009; 14:08:34 >

• quote:

Lan server
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KABLOSUZ MODEM TAVSİYESİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu andan modem üzerinden internete bağlanabiliyorum ama modemin ara yüzüne bağlanamıyorum. modemin yazılımını da yükledim olmadı, tarayıcı üzerinden de girdim olmadı, bağlanamadım ara yüze. modemin dhcp özelliğini devre dışı bırakıp ip numarasını değiştirmenin başka bir yolu var mı?
  • kardeş yaptım galiba

olmuş mudur acaba?

kablosuz modem kullanma
  • Kardeş, neyi yaptığınızı neyi yapamadığınızı anlamış değilim.
    Problemi çözdüğünüze dair şeyler yazıyorsunuz ama bilgisayarın ağ kartının elle yapılandırılmış IP durumuna ait resim göstermişsiniz. Detaylı bir açıklama yok.

Problemi çözdünüz mü çözemediniz mi?
    Modemde gerekli yapılandırdınız mı yapılandıramadınız mı?
  • valla ilginç bir durum var. şu anda kablosuz modem üzerinden internete bağlanmayı başarım. ama ilginçtir; modemin yazılımını yükledim, ama yazılım ağınızda kablosuz modem yok diyor. yani modemi görmüyor. ben de yazılımı kullanmadan, internet explorerda adres satırına 192.168.2.1 yazarak ayar yapmaya çalıştım, onda da sayfa açılmadı. dolayısıyla modemin dhcp ayarını kapatamadım ama dediğin gibi yaparak "varsayılan ağ geçidi" ile modemin ip numarası çakışmasın diye ip'yi elle değiştirdim. resimde onu gösteriyorum. dikkat edersen ip numaraları farklı. yaptığımın işe yarayıp yaramayacağını sordum sana. ben şu anda sorunsuz bir şekilde interneti kullanabiliyorum ama diğerleri ilerde bundan zarar görür mü onu bilmiyorum. dhcp'yi windowsu kullanarak kapatabilir miyiz?
  • Anladığıma göre network, IP vs. konusundan pek fazla deneyiminiz yok.
    Ayarlar için modem yazılımı vs. ye gerek yok. Bilgisayara elle IP vs. verdiğiniz için internete girmesi normal.
    Şu anki mevcut yapılanma ile ağ üzerinde IP dağıtan 2 adet modem var. Ancak bu modemlerden sadece biri internet çıkışı veriyor.
    Bu durumda bu 7 evdeki makinalardan biri/birkaçı olaki sizin evdeki RT 205 modemden IP alabilir. Bu durumda o bilgisayar internete giremeyecektir. Bu nedenle RT 205 modemi bir an önce şimdilik hattan ayırın.

Yapılacakları sıra ile tek tek yazıyorum.
    1. RT 205 modemi hattan ayırın.
    2. RT 205 modeme bilgisayarı bağlayın. Bilgisayarın otomatik IP almasını sağlayın.
    3. Bilgisayarın aldığı ağ geçidi IP'sini ilgili bölümden öğrenin.
    4. Adres satırına bu ağ geçidi IP'sini yazın. (bu IP RT 205 modemin IP'sidir)
    5. RT 205 modemin arayüzüne erişmiş olmalısın.
    6. RT 205 modemde LAN ayarlarında DHCP'yi iptal edin. Bu DHCP iptal olayı ile bilgisayar kısmının yani Windows'un bir ilgisi yok.
    7. RT 205 LAN ayarlarında modemin IP kısmını 192.168.1.200 olarak değiştirin. Siz gönderdiğiniz resimde ilgili IP'yi kendi bilgisayarınıza girmişsiniz. Bunu bilgisayarınıza değil modeme gireceksiniz.
    8. Gerekli ayarlar sonrası modem arayüzünde değişiklikleri kaydedin.

Şu ana kadarki ayarlarda RT 205 modemde DHCP'yi kapatıp modem IP'sini diğer modemin kullandığı guruba almış olduk.

9. RT 205 modemi evdeki switche bağlayın.
    10. Notebooku wireless olarak modeme bağlayın.

Bu aşamalardan sonra problemin tamamen çözülmesi gerekir. Aynı zamanda RT 205 modeme adres satırından 192.168.1.200 yazarak ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Nisan 2009; 21:26:36 >

• arkadaşlar aynı sorun bendede var datron1030w kullanıyorum 1-2 ay hiçbi ayar yapmadan kullandım daha sonra baglantı gitti ve okadar arastrmama ragmen dhcp kapattıgım halde olmadı kablodan direk net alıyorum modem ayarlarnden dhcp feln kapatyrm sonra modeme baglıyorum kabloyu fakat yıne olmuyor ayrıetten kablodan aldıgım nette gidiyor pcye format atmadan da gelmiyor datron modemde bu ıslemi yapan veya aynı problemle karsılasıp yapabilen varsa lütfen yardım etsin :) 2 aydır ugrasıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

quote:

Lan server

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.