Şimdi Ara

Kablonet ücreti! ŞoK! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tek interaktifte böyle herhalde kablonet aş yi bir arayıp sorun ve öğrenin 256K bağlantının aylık cebinizden çıkartacağı parayı herhalde 128K için ayda 43 milyon veriyorsun 36 internet erişimi 7 kablotv buna + destek de eklersen kablonet te bu destek parası 15 milyon 128K için 256K ya geçince 25 milyon oluyo bir daha bok atama filan laflarını söylemeden bir öğrenin neyin ne olduğunuda cehalatiniz gitsin bari sonuçta birtek kablo internet firması yok 8-10 tane taşeron firma var ve bunların sözde belirledikleri standat denebilecek bir fiyat tarifesi var ama tutturabildiklerine ne de olsa özel sektör (hani tt devler kurumu olduğu için işi beceremiyor diyenlere). tahminimce adamların elinde müşteri kalmayınca bağlantıyı dağıtıyorlar. varsın 128K benden daha hızlı bağlansın en azından kablo intrnet şirketleri gibi aptal yerine konmaya çalışmıyorum. daha beceriksiz adamlar 128K dan 256 ya geçince niye destek parasının arttığını bile açıklayamıyorlar birde 256k BAĞLANTI İÇİN BENDEN 81 MİLYON taşerp ediyorlar 3K daha hızlı dl yapacağım diye %70 fazla para vermek bana göre değil. hala kablonet i savunanlara hele hele ne olduğunu bile öğrenmeden körü körüne savunalara

• o 45 46 yi dumeter da falan goruyosan yanlissin zaten. bizde kablo kulland1k zamaninda 14 u gecemedik. bilip etmeden konusan yok burda. sana belkide 512 baglamislar bilemicem
  • Sen çok bilgesin galiba davinci,kusura kalma biz cahil kalmışız biraz,sağol o yüce bilginden yararlandırdığın için Ayrıca ben koru korune savunmam asla gördüğümü söylerim.Burda körü körüne savunulan varsa oda adsldir.Asıl adsli körü körüne savunanlara .İyiki bir 49 oldu diye milletin yüceltmediği yönü klamdı ha.
  • bu kabloda nasıl 45k cekiyormussun Alıngan Pilaki bizde ulkemin en sessiz nezih yerlerinde bos hatlarinda 256k kullanıyoruz ama 30u gectigimiz pek gorulmemistir,varsa bir dumeter gibi stats ın screenshotını atsana sana zahmet...
  • 128 kablo kullanıyorum ama zengin falan da değilim hatta bi ara kapttırmayı düşündüm sünra adsl kurulum ıver zıvır derken daha fazla masraf yapacam vazgectim ama benim ne yapacagım pekde belli olmaz ;)
    ayrıca unutmusum kabloda downloadlarım 17 nin altına inmiyor yani öle 14 falan değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brute_force -- 19 Ocak 2005, 13:55:00 >
  • arkadaşlar hepiniz öiv yti okadar benimsemişiniz ki şikayet etme gereği bile duymuyorsunuz bu öiv denen şey deprem zedelere yardım amacıyla çıkarıldı buraya bir ban depremzedelere yardım ok ama bu vergiyi bazı zihniyetler kalıcı hale getirmeye çalışıyor cep telefonlarına %18 gibi bir rakamla giren öiv artık kablo tv de adsl de farketmiyomusunuz bunu her yere öiv yerleştiriyorlar ve biz halaa bu öiv den nezaman kurtuluruz diceğimize telekoma suç buluyoruz bilmem kablo ya suç bulşuyoruz (onlarda suçlu ama ...) ben bu öiv ye son bi kaç aydan beri gıcık olmaya başladım topluca mail atalım bişeyler yapalım ben kdv+qiv ödemek istemiyorum öiv hem bütün fiyatları yukarı çekiyo hemde kim bilir kimin cebini dolduruyo ve biz tepkisiz kaldıkça bunlar yiyeceğe bile öiv koyarlar alırken iletişim kuruyon diye o kadar söyliyim

• arkadaşım 2 yıl kablo internet 64+64 128K kullandım dl hızım hiç bir zaman 13-14K nın üzerine çıkmadı fiyatlar inincede teknik destek elibiyle konuştuğumda siz zaten hiç 128K kullanamadınız 64-128 arasında dalgalandınız şimdi 128-25 arasında dalgalanacaksınız dedi. yerseniz tabi. ama 1K bile bir artışa rast geledim fiyat artışı yüzünden adamların elinde neredeyse müşteri kalmadı sanırım forumun bir yerinde yazıyordu etiler civarndaki kablo dağıtıcısında 380 civarı net kullanıcısı kalmış muhtemelen torpilli dağıtıyorlar eskiden 64K kullanıcılarına yaptıkları gibi eş fiyat olsaydı adsl ye geçmezdim ama fiyat farkı %70 lere varıyor bir tek firmanın yaptığı uygulamayı bütün kablo internetçiler yapıyor gibi anlatmayın yada 256K bağlantı ile kablodan 45K dl yaparsınız demeyin çünkü belliki 512K hızındasınız yoksa dünyanın hiç bir yerinde 256K bağlantı ile 45K dl yapılmaz. eğer batmazlarsa müşterileri artarsa 256K da 45k dl u biraz zor görürsünüz. ayrıca kabloda da port yok geyiği var şayet evinizin önünde kablotv kutusu yoksa kablonet te kullanamazsınız eski evimde karşı komşumda kablotv hizmeti varken aradan geçen sadece bir sokak işte 5-7 metre bir fark kablotv yoktu bizde dolayısıyla kablonette.

• Şirketsiz kablonet kullanmak kadar güzel bişey yok aslında...
    Zengin işi fln da değil..
    Ucuz bağlantı için sınırlı 256 bağlantı alıp 30 milyon yerinde
    128k sınırsız bağlantıya 36 milyon veriyorum ben.
    16 milyon interaktif kesintisi olmuyor.
    Ben bağlandığımda almıyorlardı bu ücreti sonradan almak istediler gelin sözleşme imzaliycaz fln.. İmzalamadım bende.
    Eğer bie şekilde firmasız bağlanabilirseniz ne ala o kadar ekonomikki..
  • adsl abonelerinin 6-8 ay arası sonra 1 milyon olacağını düşünürsek kablointernet ölmüştür artık,ruhuna fatiha.
    oh iyide olumuştur aslında! şu an 256K adsl ile 27-28K alabiliyorum.128K kabloda 13'ü geçtiğim pek görülmemiştir. O 45K indiriyom diyende bi tarafından sallamasın! Kablo artık sadece tv için kullanılır,o bile bitiyo ya uydu işinden sonra.
  • Valla herkes geçsin adsle kablocuların işine gelio valla,rahat rahat kullanıyoz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Valla herkes geçsin adsle kablocuların işine gelio valla,rahat rahat kullanıyoz.

Hehehe +1

Bende 2yıldır kablonet kullanıyorum ama Bakırköy de oturduğum için bize o hizmeti veren Teknotel onlarda ilk abonelik ücretinden başka + ücret almıyolar bu yüzden faturada iyi geliyo.256kbps kullanıyorum ayda 54milyon geliyo kablotv ücretiyle beraber.....

Ayrıca kaç haftadır millet(Adsl ciler) Knight Online da lag yüzünden oynayamazken ben takır tukur oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbee -- 20 Ocak 2005, 12:46:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sundance

Bildiğiniz gibi interaktif kablonet hizmet ücreti olarak brkaç firmadan farklı olarak 256kbps lik bağlantı için sadece 16 YTL alıyor. Sayfasında gösterilen tarife çizelgesinde 256kbps lik bağlantı için toplam ücret olarak da 65YTL yazıyor. Bugün telekom tarafından gönderilen fatura elime geçti. Faturada Aylık analog paket ücreti (Kablo TV) 5.26YTl , internet aylık ücreti 46.28YTL olarak görünüyor. Yani buraya kadar ok. 46+16 kablo internet ücreti görünüyor. 51 YTL lik toplam TTAŞ faturası vergilerle birlikte 68 YTL ye çıkıyor ! e bir de 16 YTL lik hizmet bedelini düşünürsek e toplam fiyat 84 YTL ye fırladı ! E nasıl iş bu ? SAyfalarındaki toplam tarife ücreti 65 YTL gözüküyor ! 5 YTL lik kablo tv ücretini eklesek max 71 milyon olması gereken fatura 84 YTL. Eskiden bu faturada ÖİV veriyor muyduk ? onun nedeniyle mi böyle oldu ? FAturaya bakıyorum %18 KDV + %15 ÖİV var. Bu ne biçim tarife ne biçim vergilendirmedir !

Kardeş şimdi bir daha okudum yanlış hesap yapmışsın...
    Eline geçen faturada sana vergileri eklenmiş fiyatı yazar. Sonradan bir vergi eklenmesi durumu yok..
    84ytl ye fırlamaz sen merak etme şimdi ödeyeceğin ücret = 49ytl telekoma + 16ytl interaktif + 7 ytl kablo tv.

• güzel kardeşim aynı fatura banada geldi.internet aylık ücreti 46,21ytl analog paket 5,26 ytl kdv 9,34ytl ÖİV 7,78 ve toplam olarak 68,75 ytl. buna daha interaktifin parasında dahil değil. gelen faturayı aynen yazdım arada damga pulu filan da var tabi bunlar toplam fatura fiyatına dahil 68,75 YTL. bu nasıl iştir anlamadım gitti.
  • bu hemen hemen her dağıtıcı şirket için böyle ve yıllardır olup biten bişey
    tt sadece kendi payını yazıyor sitesinde bir de aylık dağıtım şirketi payı var tabii
  • arkadaşlar büyük uğraşmalar sonucu telekomun muhasebe servisine ulaştım. böyle bir memlekette bir sorunu halletmek bu kadar zor olurmu diye sorarsanız evet olur. hani eski filmlerde devlet daireleriyle dalga geçerlerdi ya, o oranın numarasını verir o başka yerin oda başka yerin... gerçektende eskiyle hiçbir fark yok. hala aynı lakaitsizlik ve aynı şeyler. yazık yıllardır memleketim bazı konularda hiç gelişememiş. bide avrupa birliğinden söz ediyoruz. avrupa birliği bizim gibi bi sistem içindeki bir ülkeyi bırak almayı tanıması bile iyi. ilk önce bu insanlardaki zihniyet değişecek. herkes kendi telinde oynuyo. bi numaraya ulaşana kadar neredeyse 10 görüşme yaptım. ve sonundada aldığım cevap gene alakasız oldu. güyya benim faturadaki fiyat bir önceki ayında farkıymış. yani bir önceki ay ben hız yüksetmeme rağmen fiyat farkı almamışlar ve onuda bu ay tahsil etmişler. ben daha 256k ya başvuralı 1 ay bile olmadı ama neredeyse 2 ay faturası ödüyorum. bravo bu zihniyete bravo bu anlayışa. hani reklamda dalga geçiyoruzya eğitim şart diye. evet eğitim şart ama zihniyetin değişmeside şart. bu zihniyet eğitimli olsa nolur olmasa nolur soruyorum size!!!!

• Şubat başında ADSL'de yeni bir kampanya olacağına dair bir söylenti var. Açıkçası pek mantıksız da değil. Fiyatlar dünya ile karşılaştırıldığında halen çok fazla ve Telekom zorunu giderek de olsa bizdekini yavaş yavaş ucuzlatmak zorunda artık. ADSL'ye geçmeyi düşünenler bence bir hafta daha dayansınlar muhtemelen Aralık ayı sonunda biten kampanya gibi bişey daha yapabilirler. Bağlantı ücretini almama mesela..

Zaten bu bağlantı ücreti de yemin ederim soygundan başka bişey değil. Ek bir kablo harcadığı, eve kadar benzin yaktıkları yok, sırf bilgisayarda iki tuşa basmak için 60-70 milyon para alıyorlar..

Kahrolsun Tekel..
    Ama az kaldı bu da bitecek. Cep telefonu firmaları nasıl adam oldular görüyoruz. Herkes kendisine uygun tarifeyle upucuz konuşuyor.

• Arkadaşlar boşuna iddialaşmayın. Emekli bir Telekomcu olarak download hızınız ampirik olarak size tahsis edilen kapasitenin 1/8 kadardır. yani 128 ise 16, 256 ise 32 vb. böyle gider. 45 - 50 çekenlere gelince o da doğrudur. eğer Tahsisin yapıldığı Santral merkezinde ortam müsaitse bazı arkadaşlar bant genişliğinde kıyak yapıyordur sizlere O KADAR.... Sevinin ama afişe etmeyin.....
    Şurası muhakkak ki Kablo net sistem olarak ve alınan sonuçlara bakarak ADSL' den şu an daha iyi. Türk Telekomun alt Yapısı çoğu yerde ADSL hizmetine müsait değil Hat kayıpları çok yüksek ve Size tahsisin yapıldığı santraldan uzaklaştıkça bu kayıplar artıyor. ve kalite berbatlaşıyor. Kablo net' te ise ara amfi ayarları düzgün yapıldığı sürece ve coax kablo ekleri iyi ise rutubet almıyorsa ana merkez su koyvermediği ve mahalli elektrik kesintileri olmadığı sürece hiçbir probleminiz olamaz. Ancak şunu da unutmamalısınız. bir portta ne kadar çok kullanıcı varsa hızınız o kadar düşecektir. Yani tahsis edilen bant ortak kullanımlıdır. ADSL de ise 128 tahsis edilmişse o size aittir. ADSL'de size ait bir IP vardır. Kabloda o porta ait IP' ortaktır. Kablo virüslere açıktır. Şahsi önlem almalısınız. Kablonet, ortak IP kullanımı nedeniyle, bazı yardımcı prg kullanılması sayesinde o IP' yi kullanan herkes birbirlerinin bilgisayarına girebilir. (AĞ gibi düşünün) yani ADSL' ye göre güvenli değildir. vb vb vb.
    Saygılar
    Baypipo

• Baypipo +1
  • Baypipo +1 bu kadar güzel özetlenir ancak
  • kabloda başıma geldi bu ay. 80küsür geldi banada fatura aradım. dedi yarın ara düzeltcem. aradım yarn tamam dedi 56milyon ödiyceksin yanlışlık olmuş dediler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.