Şimdi Ara

Kablonet tecrübeniz nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
45.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Halihazırda Dsmart uydu alıcısı+8mbit internete 65 tl ödüyorum ancak internetimden hiç memnun değilim. Ay başlangıcında dahi hızım 4-5 mbit, sürekli dalgalanmalar ve kopmalar oluyor. Günaşırı çağrı merkezi aramaktan da bıktım. Hızlı olduğunu düşündüğümden dolayı Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum.

    Geçmeyi düşündüğüm paket uydu+ 25mbit 150gb kota. Max 100gb download yaptığımdan kota benim için problem değil. Benim istediğim yüksek hız ve kopmalar olmasın. Kablonet'i arayıp sorduğumda onlarda kopma yaşamayacağımı çünkü santralin binamda olduğunu, herhangi bir dalgalanma problemi olmayacağını söylediler. Dediklerine göre paketim ne olursa o hızı alabilecekmişim. Sizden öğrenmek istediğim bu söylediği gerçek mi? Kablonette gerçekten dalgalanma olmuyor mu veya az mı oluyor? Ben her gün yaşıyorum bu problemi. Her türlü tavsiyeniz önemli. Oturduğum muhitte fiber yok ve diğer issler de max 8mbit hizmet verebileceklerini söylediler. Sadece Kablonet'le yüksek hız alma şansım var gibi gözüküyoyor. Sizin tecrübeleriniz nasıldır?







  • Kablonet'te dalgalanma yok. Arıza vs yoksa vaddettiği hızları alırsınız. Ben Kablonete 25mbpslik paketle giriş yaptım 2 yıl kullandım ardından engelsiz kampanyasına (50mbps hız 4 upload 250 AKN ) taahüt verdim ve kullanmaya devam ediyorum. Nitro hizmetini aldıgımda bile 100mbps hızı rahatlıkla görüyorum. Ping durumu turk telekoma göre iyi (benim için) Frankfurt ve almanyaya 50-60 ms ile bağlanıyorum tabi bu değerler bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir.

    Kotalı paketlere bulaşmanı önermem teknoloji dünyası sürekli gelişiyor şuan bir dizi/film izlemeye kalksan 720p kalitede 22 dakıka için 200 300 mb gidiyor ki büyük ihtimalle 2 yıl taahüt vereceksiniz şuan yetse bile ileride sıkıntı çıkarabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 8 Mayıs 2017; 14:26:56 >
  • dediğiniz kulağa mükemmel geliyor. Hızım 4mbps'ten 50mbps'ye fırlayacak anladığım kadarıyla, bilgisayar alışkın değil tabii istediğim de kullanıcı yorumlarını duymak, eyvallah hocam.
  • astronot94 kullanıcısına yanıt
    akıllı sınırsız alın kablo nette kotayı gecerseniz artı ucret alıcaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emmre129

    Kablonet'te dalgalanma yok. Arıza vs yoksa vaddettiği hızları alırsınız. Ben Kablonete 25mbpslik paketle giriş yaptım 2 yıl kullandım ardından engelsiz kampanyasına (50mbps hız 4 upload 250 AKN ) taahüt verdim ve kullanmaya devam ediyorum. Nitro hizmetini aldıgımda bile 100mbps hızı rahatlıkla görüyorum. Ping durumu turk telekoma göre iyi (benim için) Frankfurt ve almanyaya 50-60 ms ile bağlanıyorum tabi bu değerler bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir.

    Kotalı paketlere bulaşmanı önermem teknoloji dünyası sürekli gelişiyor şuan bir dizi/film izlemeye kalksan 720p kalitede 22 dakıka için 200 300 mb gidiyor ki büyük ihtimalle 2 yıl taahüt vereceksiniz şuan yetse bile ileride sıkıntı çıkarabilir

    hocam şu anki fiyat 50mbps 150gb kota 70tl. en kötü 10 tl fark verip kotayı 250gb yaparım o zaman hiç problem kalmaz benim için. son dört aylık ortalamam 80gb civarı. o yüzden hız kopmasın da bi problem yok benim için. peki yoğun saatlerde nasıl hızınız o zaman bir fark oluyor mu? özellikle akşam 20:00-00:00 saatleri arasında?




  • Selamlar ben de akıllı sınırsız'a geçmeyi düşünüyorum. 19:00 arası 10 mbit, onun dışında 24 mbit internet veriyorlar. Oturduğum adrese 100 mbit'e kadar internet hızı sağlayabiliriz diyorlar. Ne dersiniz? Geçsem 24 mbit'i sıkıntısız verebilirler mi?
  • Bende 50/250 paketi var, şimdiye kadar modem sorunu dışında aşırı bir sıkıntı kopma, dalgalanma yaşamadım.Hızım genelde DL 48 Mbps, UL 3,9 Mbps civarı sabit.Yer Osmangazi, Bursa.Yinede aynı binada kullanan başkası varsa bir test etmende fayda var.

    Bu arada hangi hızı alacağına karar verdiysen en düşük paketle başlayıp sonra ihtiyacına göre arttırmanı tavsiye ederim.Yüksek paketten düşük pakete geçiş olmuyor.Mesela 50/150 alırsan 50/75'e dönmen mümkün olmuyor.Ama 50/75 başlayıp baktın yeterli gelmiyor 50/150'ye geçiş yapabilirsin.
    Tabi bu arada ekstradan ödeyeceğin GB başına maliyetide gözönünde bulundur.
  • jumong88 kullanıcısına yanıt
    100 mbit hızı sıkıntısız verdiklerine göre 24 mbit rahatlıkla verirler. Hız konusunda sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.


    25 mbit hız testi
    Kablonet tecrübeniz nasıl?


    100 mbit hız testi
    Kablonet tecrübeniz nasıl?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gderebasi

    100 mbit hızı sıkıntısız verdiklerine göre 24 mbit rahatlıkla verirler. Hız konusunda sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.


    25 mbit hız testi
    Kablonet tecrübeniz nasıl?


    100 mbit hız testi
    Kablonet tecrübeniz nasıl?






    Çok teşekkürler hocam. Umarım bundan sonrada yaşamazsınız. :D




  • Kablonet akar 😎 16 yıldır sorunsuz kullandım kota olayında ise anlık kullanımı yansıtıyor yok 15 gün sonra sisteme girme vs yok uploadda kota yok hız dusmeside yok
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam.
  • hocam ankarada 15 yıl 2 farklı semtde kullandım sıkıntı olmadı,halada 50mbit+2 odada teledünya hd+1 odada kablo tv kullanıyorum kesildiğini yavaşladığını bilmem,ekipler gece 10a kadar gelir yapar gider.....ama istanbula yaşadığım yıllarda istinyede çok sıkıntı yaşadım ve iptal ettim,binadaki kutu yada başka birşey o kadar sıkıntılıydıki,ekip gelip benimkini yapıyordu üst komşunun ki bozuluyordu,onunkini yapıyordu benimki gidiyordu bir türlü düzelttiremedim.gene ankaralı arkadaşımda mecidiyeköyde kullanmak istedi hat kopmalarından kapattırdı modemi de bana gönderdi hatta "al lanet olsun" diye

    yani kısacası bölgenizde/sokağınızda,en önemlisi binanızda kullanan varsa ona sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 9 Mayıs 2017; 13:22:2 >
  • Paket hızın neyse tam o hızı veriyorlar kota konusuna dikkat et derim herhangi bi dalgalanma sorunu asla olmuyor çok nadir kesilme sorunu olabiliyor olsa dahi 5saat içinde sorunu çözüyorlar. Ayrıca sana önerim 50Mbit 250GB olana geçmen ne nolur ne olmaz 150GB'yi çok rahat aşarsın bana kalırsa.

    Buda şuan yaptığım hız testi:http://beta.speedtest.net/result/6283192229
  • ben hız dalgalanmasından tutun, fiber kablo değişimi, sinyal seviyesinde azalma, kopmaya ya kadar bir çok sorun yaşadım. şikayetlerimin sayısını bilmiyorum. 1 sene aralıklarla böle geçti. son 3 aydır stabil.

    bizim burda yolları yeni kazmışlardı belki yeni altyapılarda böle sıkıntı olağandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 9 Mayıs 2017; 15:22:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roltec

    hocam ankarada 15 yıl 2 farklı semtde kullandım sıkıntı olmadı,halada 50mbit+2 odada teledünya hd+1 odada kablo tv kullanıyorum kesildiğini yavaşladığını bilmem,ekipler gece 10a kadar gelir yapar gider.....ama istanbula yaşadığım yıllarda istinyede çok sıkıntı yaşadım ve iptal ettim,binadaki kutu yada başka birşey o kadar sıkıntılıydıki,ekip gelip benimkini yapıyordu üst komşunun ki bozuluyordu,onunkini yapıyordu benimki gidiyordu bir türlü düzelttiremedim.gene ankaralı arkadaşımda mecidiyeköyde kullanmak istedi hat kopmalarından kapattırdı modemi de bana gönderdi hatta "al lanet olsun" diye

    yani kısacası bölgenizde/sokağınızda,en önemlisi binanızda kullanan varsa ona sorun.


    Teşekkürler ben de Ankara'dayım. Uydunet 100 mbit'e kadar sorunsuz hız verebiliriz diyorlardı zaten, çok sağolun.




  • 2013'den beri kullanıyorum, şuana kadar hemen hemen hiç sorun yaşamadım ama şu son kota olayından sonra, taahüt biter bitmez Türknet geçecem.

    Kablonet tecrübeniz nasıl?
  • Geçmişte ankaranın bir bölgesinde , kablo net kullananlar çok sorun yaşıyordu , son durum nedir bilmiyorum...

    kablonet yerine farklı bir iss seçmenizi öneririm. 1 Mayıstan sonra yaptıkları ortada ...

    akn kaldırdılar ... kotalı tarife getirdiler ve kota miktarlarına bakın , çok düşük ... kotayı aşarsanız 1 gb için 50 kuruş alacaklar.

    Sınırsız tarifelerde , bir indirim veya iyleşme olmadı.

    Diğer iss lerde akn dolduğunda seçtiğiniz tarifeye göre 16 mbps min internet alabilme ihtimaliniz var , 25 mbps ve üzeri hızlarda.

    Tahminim sonbahara kadar akn paketlere zam yapacaklar , tahadütü biten kaçacak...
  • Superonline fiber gec oyunlardaki en dusuk pingi onlar veriyor
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Seni taahut bitene kadar, ayni tarifeler geri gelcek yine uydunetde kalirsin benim gibi tek oyun icin superonline fibere gecemedim
  • Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum Kablonet'i pek bir şikayetim yok ayda 1 kereye mahsus modemde voltaj düşmesi yaşayınca internet gidiyor ve arıza bildiriminde bulununca yaklaşık 1-2 saat içinde düzeliyor internet(Belki bana özel bir durum da olabilir).
    Hız konusunda ise gerçekten vaat edilen hızı alıyorsunuz 1 mayıs'dan önce 50/250 kullanıyordum gayet stabil bir hız alıyordum. 1 Mayıs'dan sonra iste 100/100 paketine geçtim ve gayet stabil bir hız alıyorum gene aynı şekilde voltaj düşmesi dışında hiç bir sorunum yok diyebilirim.

    Bu da hız testim.

    Kablonet tecrübeniz nasıl?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.