cok iyi degerleriniz .. |
KABLONET [ANA KONU] (3101. sayfa)

-
-
elindeki modemi burada herkes övüyor da, klasik dh profili neyi övdüklerini dahi bilmeden övüyorlar :) bu modem bufferbloat konusunda sabıkalı meşhur puma 6 chipset kullanıyor, elinde ax5400 gibi bir nimet varken buna wan trafiğini yönettirmek büyük saçmalık olur. arayüzden dediğin şekilde router yerine bridge mode seçimi yapacaksın, sonrasında da asus kablonet dhcp üzerinden ip alacak. eğer mevcut haliyle double nat olmaması için lan dhcp ayarı kapalıysa onu açman gerekiyor.
ayrıca cihaz 1.5ghz üç çekirdekli bir broadcom işlemciye ve 512mb rame sahip, yani ips firewall vs. açık olsun zira güçlü olduğu için hız ping vs. üzerinde fazla etkisi olmaz.
-
-
Hocam o değerleri hiç göremedim. Speedtest yapınca 10 ms çıkıyor. LoL oynuyorsanız bilirsiniz; TR sunucusu var 29 ms alıyorum ki bu fazla bir değer bu sunucu İstanbulda çünkü. En fazla 10-11 olması gereken ms 29dan aşağı düşmüyor o oyunda.
Antalya'da ikamet ediyorum bu arada.
Ping değerlerim şimdiye kadar kullandığım hiçbir internette yüzümü güldürmedi. Bundan önce Vodafone kullanıyordum, o da en yüksek ping değerini verenlerden biriydi. Türk Telekom da kullandım, onda da ortalamanın üstünde değerlerim vardı hep.
-
Admin ip adresi bridge moda alınca değişiyor. 192.168.100.1 oluyor. Bu arada iki router ard arda çakışma yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 10 Temmuz 2023; 20:42:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bridge moda alınca modemin adresi değişir, 192.168.100.1 üzerinden bağlanmayı dene. modemin default ayarı router mode olduğu için hard reset sonrası her daim ona döner, fiş sökerek değiştiremezsin yani :) hard reset için arkasındaki butona 8-10sn basman lazım.
hiçbir ayar yapmadan iki cihazı da sıfırla, direkt bridge mode ile ax5400 üzerinden interneti alarak tekrar waveform ne sonuç verecek bak bakalım.
-
Modemi bridge moda almadan kullanıyorsanız datalar 2 kere route ediliyor olabilir, tavsiye etmem. Bridge mod a alın bence. A+ almışsınız bufferbloat da gayet iyi.
-
Yardımlarınız için teşekkürler. İşten güçten çok vakit bulamıyorum o yüzden dediklerinizi haftasonu daha sakin bir kafayla yapmayı planlıyorum. Yoksa her şey karışıyor evde internet bekleyen 4 insan var
-
Arkadaşlar Ankara Çankaya da ipv6 kullanan var mı? ipv6 kullanıp pinglerde iyileşme sağlayanlar varmış.
-
hangi hizmetlere erişeceğiz ipv6 ile Türksat ve ipv6 beni bir gülme aldı yiyeceği çok fırın ekmeği var Türksatın
-
Çok pahalı oldu çok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Google da aratırsanız bir sürü kablonet kullanıcısının ipv6 kullandığını görebilirsiniz.
-
170 tl ortalamadan 280 tl ortalamaya (100 mbit sinirsiz) 2600 tl fark demek 24 ay icin ki sadece 6-7 ayda oldu bu fiyat artisi ...2024-2025 de ne olacak kim bilir
türksat kablo
Mevcut Müşterilere Özel Hızlı ve Net Kampanyası 12/24 Ay | Kablohttps://www.turksatkablo.com.tr/TK-Detay,793,mevcut-musterilere-ozel-hizli-ve-net-kampanyasi-12-24-ay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 12 Temmuz 2023; 22:33:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türksat gibi bir kurumda pratikte ipv6 nın bir avantajının olacağını sanmıyorum madem böyle bir hizmet var neden açıkca sunulmuyor? docsis ile 1. hopta 8-9 ms ile serüven başlıyor beyin ölümü gerçekleşmiş bir ISS bana göre mecburen kullanıyorum bilerek ve istenerek bitirildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 12 Temmuz 2023; 23:22:46 > -
yani? ne oluyor ilk hop ile 8-9ms alındığı zaman?
-
Türksatı savunacak değilim de işte cavp vermek gerekiyor. IPV6 ile ilgili gizli saklı birşey yok bazılarına verilmeye çalışılmış. Docsis teknolojisi amerikanın hala en yaygın internet ağı, orda da docsis 3.0 teknolojisinden gelen bir doğal ping var. Beyin ölümü gerçekleşmiş olsun olmasın. Bir soru sordum cevabını alamadım sadece Çankaya bölgesinde IPV6 kullanabilen var mı ??
-
Ben bir dönem aktifledim. Kullanılacak durumda değildi. Ping süreleri erişim sorunları vs. ciddi sorunluydu. Arkaplanda Türksatin çalışma yaptığını sanmıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
docsis 3.0 olarak bırakmıyorlar abd de tekel oldukları yerler haricinde 3.1 de gpon gelene kadar idare edecek ping vs. daha kabul edilebilir durumuda sorun Türksat ın iğdiş edilmesi bilinçli olarak.
ipv6 için ise geçmişte Ankara da ikamet eden @mnihatgokcek arkadaşımız almıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 15 Temmuz 2023; 13:40:46 > -
Merhaba Ben kullanıyorum. Router Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version
-
Tavsiyeniz için teşekkürler Asus TUF AX5400 aldım geçen haftadan beri kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X