Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bil21 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.809
Cevap
413
Favori
3.478.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, kullandığınız modemlerin stabilitesini ölçmek için size bir program linki vereceğim, bu programı indirip programdaki start tuşuna basıp 30dk kadar bekledikten sonra upstream ve downstream değerlerinizin max. ve min. değerlerini modeminizin markasıyla birlikte yazarsanız çok memnun olurum.

Programın adresi:

(DOCSIS - Cable Modem Diagnostic diye geçiyor. Değerleri db/mv olarak seçtiğinizden emin olun, bu ayarı programın üst kısmından yapabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twister -- 26 Mart 2007; 21:30:56 >

• arkadaşlar galiba sonunda upstream power level yüzünden bağlantı iflas etti, ara ara düşmeye başladım.
    siz siz olun pwr lvl leri dikkate alın.

Ek not: Sigaraya bulaşmayın başka stress atma yöntemleri bulun. Mide de iflas etti
  • arkadaşlar benim de upstream level 61 idi, kablocu çocuk sadece splitterı değiştirdi, düzeldi, şimdi 38-39 civarında..bence kablo müşteri hizmetlerindne yardım isteyin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dealp

Net Master'ın Tek port Ethernet ve 1 USB çıkışı olan modemiyle 2 PC ye interneti paylaştımamız ne kadar mümkün?Ana Makine sürekli açık durmak mı zorunda?TT'nin adslinden kablo nete geçmeyi düşünüyoruz,cevaplar için şimdiden teşekkürler

arkadasim oncelikle soylemek sitiyorum ki su an buraya sadece sana cevap yazmak icin uye oldum ve umarim bu cevabimi okursun. cunku senin sordugun soruyunun cevabini cok yerde aradim ama ne yazik ki net bir cevap bulamadim, cok cesitli cozumler okudum, ikin bir ethernet kartiyla agdan paylastirmayi filan ve daha degisik yontemleri okudum,

kafam akrisik olamsina ragmen bahsettigin modemi aldim yinede fakat cozumun cok kolay olacagini hic tahmin edemiyordum, ustelik de hic biryerde yazmayan bir seydi, yada bana denk gelmedi,

benim yaptigim tek sey bilgisayarlardan birisini usb den modeme baglamak, diger bilgisayarida ethernetten modeme baglamakti. ve iki bilgisayarda sorunsuz bir sekilde internete baglaniyor su an.

bazi yerlerde usb de kablo modemi bilgisayara baglamanin verimsiz oldugu gşibi seyler okudum ama kendi adima soyliyim ben su an boyle bir problem yasamadim. sorunsuz baglaniyor iki bilgisayarda. ve bilgisayrlardan birininde surekli acik kalmasina gerek yok. her bilgisayar kendisi baglaniyor. ayrica farkli ip ler aliyorlar. rapisharre den ikisiylede ayni anda dosya indirebiliyorum mesela. farkli baglanti oalrak algiliyor.

sana tavsiyem modemi al benim dedigim gibi dene eger verim alamazsan baska bir yontem denersin, ikinci bir ethernet karti alip agdan baglamak gibi ( nasil yapildigini tam bilmiyorum ama bu yontemin oldugu yaziyordu heryerde )

yanliz sunuda belirteyim benim iki bilgisayarda dizustu..
    neyse kolay gelsin. uamrim yardimci olmusumdur.

• Arkadaşlar Merhaba,

Kablo İnternete Müracat Ettim fakat bulunduğum iş hanında kablo tv ve internet alt yapısı olmadığı için alt yapının çekilmesini bekliyorum 2 hafta içinde çekeceklerini söylediler, Bakırköy Zeytinlik Mah. sindeyim. neyse Kablo TV deki arkadaşlar Modem için Kablolu 100 Kablosuz 200 YTL dediler bende internette araştırdım kablolu 80 YTL Kablosuz 170 YTL civarında, notebook ile kullanacağım belki başkalarınada kullandıracağım, benim merak ettiğim 170 YTL lik Kablosuz modemi almak yerine ;
    Hem NetMASTER CXC150 alsam bunun yanınada NetMASTER WG-213 bunu alsam sizce nasıl olur bu şekilde 155 YTL geliyor.

bu iki ürünü almayıp NetMASTER CBW 500 WIRELESS Modemi alsam 171 YTL geliyor

hangi ürünü alırsam alayım bir kaç ofis aramızda paylaşacağız ve ufak çaplı kendi şirket sitemi barındaracağım.

Lütfen bilgi hazinenizden tavsiyede bulunun bana

Nedersiniz? ;
    NetMASTER CXC150 + NetMASTER WG-213 / 84 YTL + 69.50 YTL = 153.5 YTL

NetMASTER CBW 500 WIRELESS / 171.50 YTL

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
    Ürünlerin Teknik Özellikleri ve Siteleri

NetMASTER CXC150 =

NetMASTER WG-213 =

NetMASTER CBW 500 WIRELESS =

Not : Fiyatlara KDV DAHİLDİR.

• wireless olan modem docsis 1.1
  • sence hangisini almalıyım ? :|
  • bulabilirsen mıotorola sb 5100 al, onun yanına netmaster veya smart marka ap router kullanırsın..ben alalı 2-3 hafta oldu, hepsiburada.comdan takip et..
  • For diagnostic purposes, the cable modem can measure and report the Downstream Received Power and the Downstream Signal-to-Noise Ratio (SNR). The SNR is important because if there is too much noise on the cable, the data cannot be decoded correctly, even with downstream power levels within acceptable limits. If the SNR is good enough so that the cable modem is working correctly, the exact power level, even if slightly outside normal ranges, does not matter.

Downstream SNR: should be 30 dB or higher: the higher the better. As the SNR decreases below 30 dB, performance will steadily decrease, and errors will increase. The cable modem might stop working properly if the SNR drops below 23.5 dB.

Downstream Received Power: the DOCSIS specification requires cable modems to function correctly with downstream power levels in the range -15 dBmV to +15 dBmV: power readings at or close to those extremes are likely to be unacceptable. However, when connected to a real-life CATV network, a cable modem might be functional over a narrower range than this. Accordingly, cable ISPs will specify an even narrower target range when commissioning their network: this target range will differ according to ISP.

Upstream Transmit Power: The cable modem's Upstream Transmit Power (or return power) is set by commands from the UBR so that the UBR hears the same signal level from all cable modems on that upstream channel. Because of different cable losses for each cable modem in the area, each cable modem will tend to settle onto a different upstream transmit power level. The better the return path is, the lower the upstream transmit power will be.

The upstream transmit power will lie within the range +8 to +58 dBmV, with many ISPs specifying a target commissioning level below +55 dBmV. Values in the forties are the most common. Many cable modems are unable to transmit any more powerfully than +58 dBmV. One cannot tell how far this is below the figure that the UBR would need to see a strong enough signal at its end to maintain satisfactory performance, so a figure as high as +58 dBmV is normally a sign of an unacceptable return path. If other problem symptoms are also present, an upstream transmit power of +58 dBmV would constitute valid supporting evidence for requesting technical support from a cable ISP.

• Benim kablo hattım açılalı bir saat oldu,ve sonuçlardan çok memnunum.Speedtest.net'te sonuç 248 kbit çıktı,sayfaları açarken de 30-32 kb'ı vuruyor.Ama kutudaki amfiyi değiştirdikten sonra downstream'i fazla düşük ayarlamışlar,-20 db civarında seyrediyor.Zaten televizyonun da görüntüsü hafiften bozuldu.Kutuyu kilitlemeseler kendim artırırdım ama sanırım çağırıp yükselttireceğim.Bir de modem SNR değerini göstermiyor,Netmaster CXC150.
  • hepsiburadayamotorola sb 5100 kablo modem gelmeyecekmiş aradılar ve sölediler anlaşılan netmastere kalacaz.bu modemi daha hiç bi yerden bulma şansımızda yok galiba???
  • Arkadaşlar bu arada kablo internetin ağlanması yaklaşık 1 ay sürecek 1ay internetsiz yapamam acaba alacağım bu NETMASTER W213G 3 PORT ACCESS POINT ile aynı sokakta bulunan 2 restorant ın Wi-Fİ sini kullana bilirmiyim Diz üstünü havada cama tutarsam çekiyor malum anten girişi olmadığı içinde anteni güclendiremiyorum. sizce bu Netmaster W213G Access Point Diger Wi-Fi lerini benim Diz üstü bilgisayara göre daha kuvvetli olan anteni ile çeker ve benim kullanmamı sağlarmı. tşkler.
  • setkomu arayın ithalatçısı onlar onlara sorun, numarası 02122107323
  • Downstream -25'e düştü.Televizyonlar da montajdan sonra çok hafif karlı göstermeye başladı.Netten hiç düşmüyor ama hız düşük,belki de 1 mbit'ten buna geçince eşeğe binmiş gibi olduğumdandır. Gerçi speedtest.net'te yurtdışı server testlerinde kablo adsl'e fark atıyor,Avrupa'ya kablo 200-230 arası bağlanırken 1 mbit adsl 150 ile bağlanıyor.Ama sanki bu downstream'in bu kadar düşük olması da etkiliyor gibi geldi.çünkü akşam down -19,-20 civarı geziyordu,o zaman hız 30 küsür kb'a çıkıyordu,şimdi -25 ve hız 25 civarında.Acaba splitter'dan olabilir mi?Bir de modem konfigürasyon aracı SNR'yi göstermiyor,bunu görebilmenin başka bir yolu yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 27 Mart 2007; 21:57:46 >
  • kablo modem arayanlar ikici el kısmında ilanıma bakabilirsiniz hepsi denenmiş sorunsuz modemlerdir

http://forum.donanimhaber.com/m_13203729/mpage_1/key_//tm.htm#13203729
  • netmaster cxc150 ile smartnet router al yer sorunun yoksa...
  • Arkadaşlar bende motorola sb3100 kablo modem var.Emule'yi açınca yüksek id almam lazım çünkü port derdi yok ancak ben düşük id alıp duruyorum.Malum kablonette portta açılmıyor.Ne yapmam lazım yardım edin çıldıracağım
  • firewall mu var pcde varsa firewall kurallarından emule için port ekle
  • Selam adsl'den kablonet'e geçecem evde kablo tv var.Bana iki bilgisayarı ethernet ve usb'den aynı anda internete bağlayabileceğim bir modem tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATALcan

firewall mu var pcde varsa firewall kurallarından emule için port ekle

Nasıl yapacağız yardım eder misin?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.