Selamlar arkadaşlar, Evde Google Nest mesh router kullanıyorum ve bu hafta katlar arasındaki (müstakil çok katlı ev) geçişi daha da hızlandırmak için 2.5G MoCa 2.5 bağlantısı yapacağım. Yani evde mevcut olan koaksiyel uydu kablolarını Google Nest'e ait kablosuz routerları wired backhaul ile bağlamak için kullanacağım. Bu arada kullandığım Asus RT-AC66U router'ı da güncellesem mi diye düşünüyorum. Bazen CPU yükü %50 'nin üzerine çıkıyor. Ama asıl sıkıntım zaman zaman bunu resetlemem gerekmesi. Merlin firmware ile kullanıyorum; ya birşeyler şiştiği için ya da başka bir sebepten resetlediğim zaman bağlantı hızım artıyor. Bu servis sağlayıcımla (Türk Telekom) ilgili olabilir, resetlenince başka bir porta düşüyor da olabilirim. Özetle kablosuz özelliği olmayan (kullanmayacağım, Google'ı kullanmaya devam edeceğim) PPPoE özellikli bir router bakıyorum. Biraz performanslı, stabil çalışan kablolu router önerisi arıyorum. TpLink Omada serisi gibi olabilir, Firewall gibi özellikler işime yarayabilir. Oyun vs oynamıyorum. Web, IoT ve video streaming en çok kullandığım şeyler |
Bildirim