Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (2428. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48.592
Cevap
306
Favori
3.272.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Giriş

Rica ederim . Hatta, ONT cihazına uygun splitter takarsanız diğer kullandığınız TV lere de yayın dağıtımı yapılabilirmiş fakat çok fazla dağıtım sinyal kaybına da yol açabilirmiş...

Sağlıklı güzel günlerde kullanı 🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 9 Mayıs 2026; 11:45:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • dahool kullanıcısına yanıt

Parazit derken görüntüde kırılma oluyorsa kablo kaynaklı olabilir. Televizyon yayınını Conax modül ile mi izliyorsunuz?

Modül vardı aslında karelenme oluyordu muhtemelen ana merkezden olan sorun. Şimdilik yok arada oluyor ya hava durumundan dolayı yada sinyaller ilgili çalışma vb. durumdan dolayı oluyor diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 10 Mayıs 2026; 23:37:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • weise kullanıcısına yanıt
    Değerli Dostum bir ayı geride bıraktım evet fiberde. Tek kelimeyle internet hem akici hemde keyif alıyorum. Ama Bazen yayınlarda kırılmalar oluyor artık pek uğraşmıyorum. Evet Gs Şampiyon olması ve bizimde bir şey yapapamamiz bu konuda düşündürücü haklısın benimde çevremde akrabalar ve arkadaşlarım bu konuda üstümüze geliyor Yapacak bir şey yok Nasil Şampiyon olduklarını biliyoruz zaten kafama takmıyorum.

Conax modül kullandığınıza göre anten kablonuz televizyonun anten girişine bağlanıyor, kırılmalar genelde bu girişteki zayıf bağlantılardan kaynaklanabiliyor. Bu kablonun ucunda eğer klasik anten fişi takılı ise, bu uç sıkmalı konektör tipindeki anten fişi ile değiştirilse kırılma sorununa çözüm olabilir

Genellikle televizyonların dahili kablotv (dvb-c) ve karasal yayın (dvb-t ve analog) alıcılarının girişleri klasik anten girişi (belling-lee konnektörü) şeklinde oluyor; f konnektör bağlantısı ise sadece dahili uydu alıcısı (dvb-s) için oluyor. Yani f-konnektör bağlantısıyla televizyonun dahili dvb-c (kablotv) alıcısı kullanılamaz. Yeryüzündeki bütün dahili yayın alıcılı tv'lerde böyle mi bilmem ama benim gördüklerimde hep böyle.

• Benim bildiğim de bu şekilde ekip geldiğinde zaten bir iki girişi sıkmalı aparat ile değiştirdiler. Ama TV girişini yapmadılar. Bu sıkmalı giriş sadece modem ve uydu alıcısına uyumlu oluyor. TV girişi mecburen eski tip olmak zorunda.

Karelenme vb. sorunlarda genelde sinyal ve hava durumundan kaynaklı oluyor. Kablodan, girişten olduğu zaman daha belirgin geçmeyen bir sorun olunca anlayabiliyoruz. o zaman servis gerekiyor.

* Digitürk Beinsport
    * Türksat Kablo TV
    * Türksat Kablo Net
  • Sıkmalı konnektör anten fişi başka, f konnektör başkadır, Türksat Kablo genelde sıkma pensesi ile takar, ama bu pense herkesin evinde bulunmaz...
    @maczone arkadaşımızın dediği klasik erkek anten fişi yerine evde anlıyorsanız kendinizin de kolayca takabileceğiniz ve kırılmaları önlemek için kullanılan kolay sıkmalı ve sıkmalı diye çeşitleri olan erkek fiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 11 Mayıs 2026; 19:20:5 >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Konu çok karıştı. Şimdi hangisini neye nasıl kullanmak gerekiyor. Bizim yapabileceğimiz birşey varmı

Biz TV'ye bunu sıkmalı yada daha sağlıklı olan hangisini elimizde alet olmadan nasıl yapabiliriz bir ara denedim pense ile sıkmayı olmadı söktüm.

Şimdi 15 senedir felan kablo TV'nin. Kendi kullandığı sıkmalı eskiden mavi idi şimdi siyah olmuş modem girişe uyumlu. Bende bu var.
    KABLO TV   [ANA KONU]

Tv'de ise normal standart eskiden uydu cihazlarına uyumlu klasik giriş olan bu resimdeki var.
    KABLO TV   [ANA KONU]

Daha önceki yıllarda bunlar vardı siyaha çevirdik bunlar eskidi demişti kablotv servisi.
    KABLO TV   [ANA KONU]

Çözüm varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 11 Mayıs 2026; 20:25:15 >
  • Türksat'ın sıkma pensesiyle taktığı konnektörler f-konnektör zaten. F-konnektörlerin sıkmalı olanları var, olmayanları var. F-konnektörler pense ile sıkıştırılınca boyları kısalıyor, sıkmalı derken kast edilen şey o. Bizim evde sıkma pensesi var, Türksat ekibini çağırıp evdeki konnektörleri yeniletmek için para vermektense pense ve sıkmalı f-konnektör alıp kendimiz yenilemiştik.

sıkılmayan f-konnektör

KABLO TV   [ANA KONU]

sıkmalı f konnektör

KABLO TV   [ANA KONU]

sıkma pensesi

KABLO TV   [ANA KONU]

penseye ihtiyaç duymayan, kendinden sıkmalı f konnektör de var

KABLO TV   [ANA KONU]

@weise Görselini paylaştığınız şey zaten standart anten fişi, yani belling-lee konnektörü ve sıkmalı falan değil. Ben de zaten anten fişinden bahsederken bundan farklı bir şeyi kast etmedim. Bizim kullandığımız anten fişi de bu, yalnız bizimkinde tv değil kablo tarafında kalan yivli parça metal değil plastik. @dahool un paylaştığı resimdeki anten fişi de bizimki gibi.

Bu bir anten fişi

KABLO TV   [ANA KONU]

Bu da bir anten fişi

KABLO TV   [ANA KONU]

KABLO TV   [ANA KONU]

Bu iki fiş aynı parçalardan oluşuyor, yalnızca biri tamamen metal. koaxial stecker koaksiyel konnektör demek zaten.

@maczone sıkmalı konektör tipindeki anten fişi tabiriyle neyi kast ettiğini açıklarsa iyi olur.

Web'de sıkmalı anten fişi diye arayınca şöyle bir şey çıktı, sıkma pensesiyle sıkılıyormuş:

KABLO TV   [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 11 Mayıs 2026; 22:30:20 >
    Son resimde bulunan görsel doğru, diğerleri zaten vidalı f konnektör. TV anten girişi ise vidalı değil, TV nin uydu alıcısı ve bazı stb lerde de bağlantı vidalı oluyor, eski Pozitek kutu (1600 model) hariç.
    Tam da anlatmak istediğim buydu, ben de bir görsel ekliyorum...
    @maczone ' da açıklama yapınca durum daha da netleşir.
    KABLO TV   [ANA KONU]@bparker@maczone

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • bparker B kullanıcısına yanıt
    Şu anlatılmak isteniyor diye algılıyorum. Benim isteğimde bu aslında

Bu girişin;
    KABLO TV   [ANA KONU]

TV'ye sıkmalı versiyonu olursa parazit sinyal kaybı vb. olmuyor diye anlıyorum.

Benim istediğimde bu tek sıkmalı olsun bir daha TV girişinden sorun yaşamayım.

Daha önce mavi uçlulardan alıp manuel sıkma yaparak taktık. Amaçok daha büyük sorun oldu.

Tekrar eski tip versiyona döndük.

* Digitürk Beinsport
    * Türksat Kablo TV
    * Türksat Kablo Net
  • Şimdi arkadaşlar, işin açıkçası, benim modülden yayın aldığım her iki TV de de, klasik erkek anten fişi takılı ve hiç bir sorun yok...
    Sinyal seviyesi: % 81-85 arası, Kalite: %100
    Uzun zamandır da böyle kullanıyorum. Eğer, bir sıkıntı yoksa bırakın kalsın, çalışan şeye dokunmayın ama sık sık yayında kırılmalar oluyorsa denemekte fayda var

Yalova geçen sene, 18 Nisan tarihinde yeni frekans planlamasına geçti ve şimdiye dek 18' den fazla Kablo TV altyapısı olan il ve ilçelerde de yeni sisteme geçildi.

O günden beri saat ayarı saniye geri kalmadı, saat işini çözdüler, yavaş yavaş tüm iller ve ilçeler merkezi sisteme geçecek.

Eskiden her ilde olan yayın merkezleri kaldırılıyor ve yayınlar Ankara 'dan tek merkezden iletilecek başka bir ilden de yedeklenecek. Daha stabil yayın almak mümkün hale gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 12 Mayıs 2026; 3:51:25 >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • @maczone un kast ettiği, tvnin anten girişini f konnektöre çevirmeye yarayan şu çevirici:

KABLO TV   [ANA KONU]

Kendisi daha önce şu mesajda yazmış:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162826882

* Digitürk Beinsport
    * Türksat Kablo TV
    * Türksat Kablo Net

Bence siz, illa anten bağlantısını değiştirecekseniz dişi f konnektör - erkek anten fişi çevirici ile tv'nin anten girişini f-konnektöre çevirip kendinden sıkmalı f konnektör uçlu kablo ile bağlantı yapmayı deneyin, daha kolay ve ucuz olur. Sıkmalı erkek anten fişi bulmanız daha zor. Sıkma pensesiyle de uğraşmazsınız. Şimdiki aklım olsa sıkma pensesi almaz, kendinden sıkmalı f konnektör alırdım. Kendinden sıkmalı olanlar su geçirdikleri için dış mekanda kullanılamıyorlar sanırım.

https://www.antenci.net/urun/electroon-f-disi-anten-erkek-fis-cevirici-l-tipi-90-derece

https://www.antenci.net/urun/f-konnektor-disi-anten-fis-erkek-cevirici

https://www.antenci.net/urun/novacom-sikmali-f-konnektor-rg6

https://www.antenci.net/urun/anten-fisi-erkek-rg6-sikmali-tip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 12 Mayıs 2026; 14:32:37 >

tam modeli yaz DVB-C diye olması gerek...

3 resimdeki kendinden sıkmalı olanı alıp denemek lazım. Bunu internette mi almak gerekiyor tam ismi RG6 sıkmalı olarak mı geçiyor.

Diğer iki seçenekte çevirici vb. kullanıyoruz yine arada parazit vb. olmazmı

* Digitürk Beinsport
    * Türksat Kablo TV
    * Türksat Kablo Net
  • weise kullanıcısına yanıt
    weise senin attığın ile bparker attığı resimdeki aynı ürün degilmi?

RG6 koax erkek konnektör alırsam kendim takabilir miyim. TV arkasına giren yere

İnternette yok gibi başka ürünler çıkıyor, yurtdışında belki bulunan birşey ama burada yok gibi bu kendinden sıkmalı oluyormu ben anlamadım vallahi

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 12 Mayıs 2026; 19:31:30 >

Anten fişini f konnektöre çeviren parçanın parazit yapacağını sanmıyorum. hepsiburada, trendyol, n11de kendinden sıkmalı f konnektörler ve dişi f konnektör erkek anten fişi çevirici var.

https://www.trendyol.com/powermaster/f-konnektor-disi-anten-fisi-erkek-cevirici-p-122630496?boutiqueId=61&merchantId=476235

https://www.n11.com/urun/f-konnektor-disi-anten-fisi-erkek-cevirici-powermaster-7208624

https://www.hepsiburada.com/novacom-sikmali-kolay-f-konnektor-rg6-10-adet-p-HBCV000015DGPY

https://www.n11.com/urun/novacom-rg6-kendinden-sikmali-f-konnektor-2-adet-3747899

Ya da şöyle bir hazır kablo alıp, kablonun splitter bağlantısını Türksatçılara yaptırabilirsiniz sanırım, belki öylesi daha iyi olur.

KABLO TV   [ANA KONU]
    KABLO TV   [ANA KONU]amazon
    KabelDirekt – SAT/TV kablosu – 2m (75 Ohm, F-fiş > koaksiyel fiş, TV, HDTV, radyo, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2 için uygun koaksiyel kablo)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B073RGBK28

Bu kablo 2m, bunun bir de 10m'liği var. Splitterle tv arası mesafe ne kadar?

KABLO TV   [ANA KONU]
    KABLO TV   [ANA KONU]amazon
    KabelDirekt – SAT/TV kablosu – 10m (75 Ohm, F-fiş > koaksiyel fiş, TV, HDTV, radyo, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2 için uygun koaksiyel kablo)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B073RGC6J1

Başka marka hazır kablo da varmış:

https://www.trendyol.com/pd/tayfun/pressherz-2metre-f-konnektorlu-erkek-anten-fisli-kablo-p-283612321?boutiqueId=61&merchantId=124166

https://www.trendyol.com/pd/tayfun/pressherz-3metre-f-konnektorlu-erkek-anten-fisli-kablo-p-283614032?boutiqueId=61&merchantId=124166

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 12 Mayıs 2026; 22:49:35 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.