Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasılsa Kral çıplak diyen biri olmuş, yüklü bir parayı verince kolay kolay kimse bunu itiraf etmek istemiyor yada daha iyi görüntü aldığına kendini inandırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Kasım 2007; 14:09:39 >
  • bugun philips altın uçlu komponent kabloyu aldım..bir de bandridge diye ucuz bi marka ses kablosu aldım..ama değiştiririm gerekirse..ses sistemi alırsam yine kullanılacakmı bu ses kablosu?öyleyse dediğiniz kaliteli markalardan alırım..sorun değil artık.. ses sistemi olarak divxaltyazı sorunu olmasa pan.düşünüyordum ama divx kolleksiyonum olduğundan önemli benim için..bugun ankamallda dolaştım biraz ..lg 9654 ve 902tb baktım..ikisi de benzer..ama 9654 bulamadım ankamallda..902tb var ama aralarındaki fiyat farkının nedenini anlayamadım hala tam olarak..özellikler benzer geldi..

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

haklısın..panasonic 42pv70 model plazmayı yuv kablo ile bağlamak istiyorum..ancak ankara teknosalarda sadece hama marka bulabildim..iş görürmü emin olamadım..ayrıca ses için de ayrıca kablo gerekiyor galiba..bu kablo için ne önerirsiniz? kısa vadede ses sistemi almayı düşünüyorum bu arada.. panasonic 990 veya lg502th arasındayım.. hem kablo hem de ses sistemi önerilerinizi beklerim.. bir de ankda kabloları bulabileceğim bi yer :) tşk

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

plazma tvmi uydu alıcısına bağlamak için komponent kabloyu ankarada nerde bulabilirim..bir de ses için ne kablosu gerekiyor..? teknosada hama var sadece.. ne tavsiye edersiniz..tşk

Marka, model ile giriş-çıkışlarını belirtirseniz iyi olur. Hepsini bilmemiz imkansız. Aramak da zaman alıyor.

Sinema sistemi konusunda 2 seçenekten kesinlikle Panasonic 990. Bir ara 699/12 taksite veriliyordu. İnanılmaz bir performansı var.
    Bence önemli eksiklikleri HDMI çıkışının ve up conversion özelliğinin olmamasıdır. Bunun dışında hiçbir eksiği yok. 360 derece dönen müthiş ses performansı ile ev için ideal.
    Ankara'da, uygun fiyatlı altın uçlu komponent kablo bulmak zor. Teknnosada olan Hamalar çok iyi değil. Turan Güneş Demir Home'da pahalı ama yine de sorun. Konya Sokak'ta birkaç yere de bakın. Belirli markaları alabilirsiniz. Philips, Pure AV vb.Profigold çok iyi ama oldukça pahalı.
    Ses kablosu kolay. Ankara Bahçelievler'de AR AV RCA kablo kalmış. 15 YTL sanırım. Çok uygun. Video bağlantısını kullanmazsınız, kırmızı beyaz ses kablolarını kullanın. Diğeri bir şekilde ilerde işinize yarar.
    Size, komponent kablo konusunda bir önerim daha var. Benim uyguladığım sistem. AR'ın video bağlantı kablosundan 2 adet, AV kablosundan ise 1 adet aldım. AV kablosunun ses için olanlarını bağladım. Video bağlantısı ile aldığım diğer 2 video bağlantı kablosunu komponent bağlantıda kullandım. Sonuç; mükemmel. Önemli olan kırmızıyı-kırmızıya, maviyi-maviye, yeşili de-yeşil girişe bağlamak. Sonuçta AR çok kaliteli bir ürün ve Teknosa artık getirmiyor. Yerinde olsam hemen Bahçelievler Teknosa'ya gider, tükenmeden alırdım. Size komponent kablo+ses kablosu en fazla 35 YTL'ye mal olur. Müthiş değil mi?
    Yalnız uzunluklarını sorun. 1,5 m.den kısa olmasın. 1,8 m ideal bana göre. Çok yakın bağlantıysa, kısa da olsa olur.

• Sevgili mokinto , Ankara Bimel'den 3 metre HDMI Kablo aldım altın uçlu falan değil 15 YTL ye PS3 ü Tv nin yanından biraz uzaklaştırmak için önceki 1,5 metre idi HDMI Altın 24K yazanlardandı markalı markası da önemli değil, inan bende bir fark göremedim...Bu iş galiba psikolojik çok para verdiğimizin için iyi sonuç vermesini bekliyoruz....

quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Arkadaşlar hama marka(35 ytl) bir hdmi kablom vardı. Şimdi Van den hul marka (150 ytl) bir kablo aldım.
    "Arada acayip fark var " demek isterdim ama ben arada pek bir fark göremedim. Pahalı kablo arayışında olanlara fikir olabilir diye yazıyorum.
  • quote:

Arkadaşlar hama marka(35 ytl) bir hdmi kablom vardı. Şimdi Van den hul marka (150 ytl) bir kablo aldım.
    "Arada acayip fark var " demek isterdim ama ben arada pek bir fark göremedim. Pahalı kablo arayışında olanlara fikir olabilir diye yazıyorum.

Bu konuda kesinlikle haklısınız. No name olması dışında orta kaliteli metal HDMI kablo ile altın uçlu arasında hiç fark yoktur. Boşuna fazla para ödemeyin.
    Akseaus'un, HD Guru'dan yaptığı alıntıyı tekrar aşağıya alıyorum. Bu konu başlığı (KABLOLAMA) artık referans olma yolunda ilerlediğine göre burada da olmasında yarar var.
    Daha önce bir yerde kaleme aldığım bir cümleyle bitirmek istiyorum. Audio aktarımında kullanacağınız kabloların kalitesi sesi çok etkiler. Kulağınızın hassaslığına paralel olarak istediğiniz kabloyu alın. Optik bağlama imkanı varsa optik bağlayın. Çünkü ses metal üzerinden değil ışık üzerinden iletileceğinden sesteki kayıp yok denecek düzeye iner.
    Görüntüde ise çok kaliteli kablo fazla etkilemez. Boşuna fazla para harcamayın, arkadaşlarınıza da harcatmayın. Yeter ki no name bir ürün olmasın.

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

HDGurudan alıntıdır:

Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey

Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:

HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü.

Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.

O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Kasım 2007; 15:29:07 >

• quote:

bugun philips altın uçlu komponent kabloyu aldım..bir de bandridge diye ucuz bi marka ses kablosu aldım..ama değiştiririm gerekirse..ses sistemi alırsam yine kullanılacakmı bu ses kablosu?öyleyse dediğiniz kaliteli markalardan alırım..sorun değil artık.. ses sistemi olarak divxaltyazı sorunu olmasa pan.düşünüyordum ama divx kolleksiyonum olduğundan önemli benim için..bugun ankamallda dolaştım biraz ..lg 9654 ve 902tb baktım..ikisi de benzer..ama 9654 bulamadım ankamallda..902tb var ama aralarındaki fiyat farkının nedenini anlayamadım hala tam olarak..özellikler benzer geldi..

Mesajını önce cevapladığım için, diğer arkadaşlarımıza da ışık tutabileceği düşüncesiyle yineliyorum.
    "................9654 ve 9656(arka hoparlör kablosuz) modelleri çok beğendiğim modellerdi. Birçok kişiye önerdim. Ancak yazılımsal problemleri var. 902 daha sağlıklı bir model. Bu fiyata çıktıktan sonra Panasonic SC-PT850 kesinlikle öneririm. 990'daki tüm sıkıntılar bunda bitiyor. HDMI çıkış, 720p, 1080i, 1080p up conversion(siz seçebiliyorsunuz), yüksek kalite ses, siyah (PV70'e uygun) kaliteli kasa. Ankamall Bimeks'te teşhirde inceleyebilirsin. Nakit alacaksanız İtfaiye Meydanında Önderlerden sorun..."

• Daha önce kablolarla ilgili bir test okumuşdum ve çok zorlanmış şartlarda(frekanslarla oynanarak yapılan testler) pahalı kablolarda sadece test cihazlarında birazcık fark elde edilebilmiş. Kısaca bu kabloyu alırken gözle görülür bir fark bulabileceğime inanmıyordum ama psikolojik olarak çözünürlüğüm şu an çok iyi
  • quote:

Daha önce kablolarla ilgili bir test okumuşdum ve çok zorlanmış şartlarda(frekanslarla oynanarak yapılan testler) pahalı kablolarda sadece test cihazlarında birazcık fark elde edilebilmiş. Kısaca bu kabloyu alırken gözle görülür bir fark bulabileceğime inanmıyordum ama psikolojik olarak çözünürlüğüm şu an çok iyi

Mokinto, halen olumlu bir fark aradığına eminim. Bulduğunda yazarsın artık buraya.
  • Artık hama yı divx playerda , van den hul u ps3 te kullanıyorum. Sanırım artık fark gözlemleyemeyeceğim ama kafamda bitti kablo ıvır zıvır konusu.
  • Arkadaşlar,paranızı boştan yere veriyorsunuz.Altın uçlu bilmem ne uçlu bunlar resmen göz boyama.Herşeyi bu kadar inceleyip kafa karıştırmaya luzum yok.İşin uzmanları gerekli testleri yapmışlar bir fark yok diyorlar.8-10 Gbit lik veri aktarmalarında çok küçük farklılıklar oluyormuş lakin şu an 1gbit lik bir cihaz bile yok kullanabileceğimiz.Sanki herkes tübitakta bilimsel deney yapacak evinde.İnsanların gereksiz talepleri yüzünden altın fiyatları rekor düzeyde şu an.10 ytl lik düzgün bir kablo ihtiyacınız fazlasıyla karşılayacaktır gerisi hikaye.Saygılar
  • Altın uçlu kabloların fiyatı altın fiyatına endeksliymiş
  • quote:

Altın uçlu kabloların fiyatı altın fiyatına endeksliymiş

Azalan şey değerlenir.Son yıllarda elektronik dünyasının altını aşırı kullanımı ve geri dönüşümsüz olması bunda etkendir.Bir uydu yapımında 450 kilo altın kullanıldığını biliyormusun acaba?
  • Evde digitürk kullanıyorum.Televizyonum Sony Bravia KDL 37P3000,Bağlantısı normal dandik digitürkün scart kablosu.Aslında görüntüden memnunum ama monster altın uçlu scart da kafamı karıştırıyor.Bu kabloyu alsam görüntüde ne kadar bir iyileşme olur yoksa boşuna denemeyim mi?Veya bana önerebilieceğiniz daha sağlıkı bir bağlantı şekli var mı?Teşekkürler.
  • Ses ve Görüntü kablolarında Van Den Hul'dan şaşmayın
  • Arkadaşlar bu başlıktan ve diğer forumlardan edindiğim izlenim şu yönde.
    KABLOLAMADA 2 ALTIN KURAL
    1)Eğer dijital veri aktarımı yapılıyorsa kablonun çok çok pahalı bir ürün olmasına gerek yok.n(oname,dandik bir ürün olmasın yeter.)
    2) Aktarılan veri analog ise (scart to scart, optik ses vb..) alacağınız kablonun kalitesi elde edeceğiniz görüntü ve sesin kalitesi ile orantılıdır.Yani ne kadar iyi kablo o kadar iyi sonuç (buradan 200ytl ye alınan bir kablo 20 ytl lik kablodan 10 kat daha iyi görüntü verir gibi bir anlam çıkarılmasın lütfen )

Eğer yanlışım varsa bu konuda daha bilgili arkadaşlar lütfen düzeltsin.

Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fleshlord -- 2 Aralık 2007; 19:18:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: montaj34

Evde digitürk kullanıyorum.Televizyonum Sony Bravia KDL 37P3000,Bağlantısı normal dandik digitürkün scart kablosu.Aslında görüntüden memnunum ama monster altın uçlu scart da kafamı karıştırıyor.Bu kabloyu alsam görüntüde ne kadar bir iyileşme olur yoksa boşuna denemeyim mi?Veya bana önerebilieceğiniz daha sağlıkı bir bağlantı şekli var mı?Teşekkürler.

DG uydu alıcılarında en iyi bağlantı şekli scart (RGB) dir. Bu nedenle fazla şansınız yok. Ancak bazı arkadaşlarımız koaksiyel bağlantıyla daha iyi sonuç aldıklarını da ifade ediyorlar.
    Genelde DG scartları iyidir. Tabi hasarı yoksa. Hasarsız bir scarta göre Monster yada çok pahalı scartlardan olağanüstü görüntü alabileceğinizi düşünmeyin. Bizler ödediğimiz paranın katı kadar görüntü iyileşir diye düşünüyoruz. Doğru değil.
    Ancak Monster 27 YTL fiyatıyla pahalı bir ürün değil. Denenebilir. Fark yaratmasa da canınız acımaz.

• Bende Digitürk ve Sony Ns-37 Dvd player a bağlamak için philips altın uçlu scart to scart alacam 1,5 mt. 35 ytl. fiyatı uygunmudur.

Yoksa başka bir türlü bağlama şeklide varmıdır . İyi görüntü ve ses almak adına. Teşekkürler
  • DVI-to-HDMI kablo arıyorum. En ucuzunu nerede bulabilirim acaba?
  • Bİr soru arkadaşlar,
    component bağlantıda, her bir renk için ayrı bir kablo kullansak sorun olur mu olmaz mı?
    incelediğim kablolarda kablo dışında her hangi bir aparat falan görmedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ometoh

Bİr soru arkadaşlar,
    component bağlantıda, her bir renk için ayrı bir kablo kullansak sorun olur mu olmaz mı?
    incelediğim kablolarda kablo dışında her hangi bir aparat falan görmedim...

Kaliteli tek video bağlantısı olursa, problem olmaz. Yalnız bunlar ses(audio) iletmek amaçlı olmamalıdır. Ses ileten kabloların içinde 2 adet kablo vardır. Görüntü(video) ileten söz ettiğim kablolarda ise tek.
    İmzamda, 3 adet AR video kablosu ile bağlantı yaptığımı belirttim. Okuyun isterseniz.
    Bazı Teknosalarda bunlardan kalmış. 9 YTL adedi. 27 YTL'ye süper komponent kablo oluyor. Normalde bunlar 15-20 YTL civarıdır. Yani 45-60 YTL'ye gelir ki o zaman Profigold gibi pahalı komponent alın daha iyi.
    Philips komponentler de işinizi görür. 35 YTL civarında.

• quote:

Orjinalden alıntı: ice2blue

Bende Digitürk ve Sony Ns-37 Dvd player a bağlamak için philips altın uçlu scart to scart alacam 1,5 mt. 35 ytl. fiyatı uygunmudur.

Yoksa başka bir türlü bağlama şeklide varmıdır . İyi görüntü ve ses almak adına. Teşekkürler

Uydu alıcıyla DVD Playerı bağlayıp ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bence bir işe yaramaz bu bağlantı.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.