Şimdi Ara

Kablo Modemi Direk Hup'a Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • koblo mademimi direk huba bağlıyarak ana bilgisayarımı iptal etmek istiyorum. kitapçığında böyle bir resim var(ingilizceden anlamadığım için resminden boyle bir şey yapıldığını anlıyorum)resimde direk modemi huba bağlamış ve terminelderde bağlantı gostermiş. böyle bağlantı yapan varsa yardımınızı istiyorum

dipinendipi not:modem motorola sb4200i hem usb hem ethernet balantı noktası var,sistem win98, Hub ve ethernet kartları allied telesyn

• yada şöyle yapabilirsin o bilgisayara iki tane network kartı takarsın ve birini huba diğerini modeme bağlarsın olur biter
  • zaten modem su anda pc ye usb den bağlı ve o pc de ethernet kartıyla ağa bağlı interneti onun üzerinden paylaştırıyorum.benim istediğim modemi arada pc olmadan direk ağa(hub) bağlamak. böylece ana bilgisayar olmayacak ve bunun sonucuda bilgisayar kilitlenmeleri,yavaş bilgisayar veya kullanıcı hataları yüzünden bağlantı kesilmiyecek ve sistem istikrarlı çalışacak.önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar ve ilginize teşekkürler.
  • tamam ben hiç kullanmadım bu zıkkımı. eğer sen o kablo modemi kendi bilgisayarına bağlaya biliyorsan mantık olarak diğer bilgisaylarla aynı anda bir hub üzerindende kullanabilmen lazım. bana şu resmi bir yollarsan yardımcı olabilirim belki. bir router veya swich kullanılmadığından emin misin?
  • hub la olmaz o is ip sharer lazim daha once cok yazildi bunlar eski yazilari arastirin
  • IP Sharer mi mi gerekiyor hımm. Peki bunu bağlayınca HUBa hızda birşey değişme oluyor mu yani daha da hızlanır mı?
  • bu ip sharer dediğiniz ne programmı donanımmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar

Ever arkadaşım Gördüğünde yanılmadın Ana makinaya gerek kalmadan diğer bilgisayarları hub veya switch yardımıyla kablo modemi bağlayabilirsin.ayrıntlı görsel bilgi için buraya bakabilirsin :http://www.garykessler.net/library/cm_security.html

Saygılar
  • kablo modem direk hub ya da switch e baglanarak ip paylastırılamaz
    verılen adreste de hub/router olarak acıkca belırtılıyor
    kablo modem ıcın network cıhazları ureten fırmaların, dsl router olarak
    adlandırılan urunlerı kullanılabılır
    fıyatları yaklasık 100 / 150 $ cıvarındadır.
    switch ya da hub ıse ancak bu dsl router ın cıkısına baglanır
    kablo modemler NAT yapılmadan ıp paylastırılamaz
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kablocu</i>
    <br />bu ip sharer dediğiniz ne programmı donanımmı?

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Ip sharer bir donanım.
  • Benim dediğimde zaten cable modem router, çoğu cable modemlerde içinde router özelliği ile geliyor alcatel,robotics,Cisco uBR924 Cable Modem Router serisi vs. gibi.

Saygılar
  • Selamlar
    Standart bir Cable yada DSL baglantisini (tek dynamic ip adresi servisi verildigini varsayiyorum) pc kullanmadan paylasmanin en kolay yolu cable dsl router diye tabir edilen cihazlardan 1 adet edinmektir
    bu cihazlar kismi firewall NAT PAT fonksyonlarina sahiptirler. Bircogunun uzerindede 4 port switch bulunur. Konfigurasyon web interface uzerinden gayet kolay gerceklestirilebilir. Bu chiazlarin cogu PPPOEP authorization (DSL icin) da destekler.
    Ornegin:
    LINKSYS ayklasik $60 - $80
    NETGEAR (oldukca ucuz yaklasik $40 - $50 dolar civari)
    BELKIN
    CNET
    3COM
    INTEL

selamlar
  • Vay be nereden nereye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.