Şimdi Ara

K.Raikkonen F1'de çok fazla kalmayı düşünmüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ama şöyle bir durum var . Kimi Mclarendeyken cok daha iyi bir pilot grafiği çiziyordu tek eksisi ozaman mclaren in aracının yeterli dayanıklığı göstermeseydi 1 sene daha sabredseydi bu snee 3. şampiyonluguna emin adımlarla ilerliyor olacaktı.

Kubica su ara cok hosuma gidiyor altında mclaren olsa daha iyi işler yapabilir. Ron Dennis heiki ye yolu gösterip fin sevdasından vazgeçip polonyalı yı almalı diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasted Years -- 12 Haziran 2008; 14:40:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Déaron

ama şöyle bir durum var . Kimi Mclarendeyken cok daha iyi bir pilot grafiği çiziyordu tek eksisi ozaman mclaren in aracının yeterli dayanıklığı göstermeseydi 1 sene daha sabredseydi bu snee 3. şampiyonluguna emin adımlarla ilerliyor olacaktı.

Kubica su ara cok hosuma gidiyor altında mclaren olsa daha iyi işler yapabilir. Ron Dennis heiki ye yolu gösterip fin sevdasından vazgeçip polonyalı yı almalı diyorum

Değil Kubica iyi sayılabilecek çoğu pilot McLaren'e gelmekten kaçınırlar. Çünkü Hamilton gibi mücadele edip yenmesi zor bir takım arkadaşı olacak McLaren'de, ayrıca eğer mücadele edecek kadar iyiyseniz de Alonso olayında olduğu gibi sizin kim olduğunuza bakmadan takım Hamilton'u destekleyecek. Yani neredeyse hiç şampiyonluk şansı yok diyebiliriz diğer pilot için takım ne kadar iyi olursa olsun. Bu durumda niye McLaren'e gelsinler ki? Ayrıca Heikki Ron Dennis'in Fin sevdası yüzünden gelmedi. Aksine her zaman ilk tercihin o olmadığını söylediler, bu sene bile. Öncelikle Rosberg ya da Heidfeld'den birini istedi McLaren ama bu pilotlar gelmeye yanaşmadıkları için boşta kalan Heikki'yi almak zorunda kaldılar. Onlar bile istemediyse Kubica hiç istemez McLaren'de olmayı. Hamilton yarıştıkça oraya Alonso-Kubica-Rosberg-Heidfeld tarzı kalbur üstü pilotlar gitmezler. Belki (çok küçük bir ihtimal ama olmaz olmaz dememek lazım) Kimi gelebilir McLaren'e. Çünkü onun takım arkadaşı konusunda endişeli olacağını zannetmiyorum, hele ki McLaren gibi bildiği bir takımda. Ama bu ihtimal de bir hayli zor gerçekleşecek bir ihtimal...

• quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

quote:

Orjinalden alıntı: thekeys

quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

quote:

haklı kimi..eğer efsane pilot Fernando Alonso, ferrariye geçerse (ki umarım öle bişi olmaz) direk 2. pilotluğa düşücek... adam haklı...

Öyle her takımda 1.pilot olurdu da niye Mclaren'den kovulup tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı.

sen F1 iyi takip et...kim kovulmuş ? ultra mega pilot Alonso, karşılıklı anlaşmış olarak macca'yı bıraktı....işkembe-i kübra'dan atması ne kadar kolay yaa... ron,lewise güvenmenin bedelini ödemeye başladı zaten...şamp.kupasını kendi eliyle sundu ferrariye... kaldıki flavio gelmesi için neredeyse yalvardı Alonsoya... bilmiyosun belli :şu anda en fazla para alan pilot Fernando Alonso

Bırak ya karşılıklı anlayışmış felanmış ta sen kabul edemiyorsun Alonso'nun kıçına tekmeyi bastıklarını.
    Mclaren kal dese Alonso'nun aklında bile olmazdı ayrılmak.Tükürdüğünü yalamak kolay mı öyle..Gerçi Alonso karakterinde birisi için çok zor olmasa gerek bunu yapmak..
    En fazla para alması felan üfürükten teyyara.J.Villeneuve'de zamanında ne paralar alıyordu.

ayrıca alonso'nun mc-laren den ayrılma sebebi,suçu ingiliz bir pilota kafa tutması ve sözünü sakınmamasıdır.bu arada karekterini bile yorumlayabildiğine göre alonso ile aynı takımda bulundun herhalde.bi de yazdıklarımıza biraz dikkat edelim eleştiri derken tekme basma falan hoş tabirler değil.

• Eğer seneye Alonso BMW'ye geçerse takım değiştirebilirim.
  • bence Alonso'da ciddi ciddi BMW'yi düşünüyordur ama BMW Alonso'yu ciddi ciddi düşünüyor mu bilemem. gerçi Heidfeld'te bi düşüş var belki onlarda başka bi pilot istiyor olabilirler

şu an ki potansiyelli BMW'ye Alonso transfer olursa ciddi şekilde şampiyon adayı olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 13 Haziran 2008; 14:37:49 >
  • Kovalainen'in performansını gördükten sonra ben düşünüyorum da Alonso BMW'ye geçse kesin şampiyonluğa oynar. Tamam Kubica elinden geleni yapıyor ama Heidfeld'in lastiklerle arası iyi değil. Buna rağmen pilotlar şampiyonasında zirvedeler, takımlarda da 3 puan farkla 2. sıradalar. Benim şahsi düşüncem Alonso'nun hem Kubica'dan hem de Heidfeld'den pilot olarak üstün olduğudur. Eğer BMW'de olsaydı onu sık sık podyumda görürdük. Şampiyonluk da öyle Kubica'ya olduğu kadar uzak olmazdı ona. BMW Alonso'yu şimdiye kadar düşünmediyse bile artık zamanı gelmiş olabilir. Çünkü bu seneki hedefleri yarış kazanmaktı ve yarış kazanabilecek yetenekte pilotları mevcuttu. Ama seneye şampiyonluğu hedefliyorlar, bu durumda şampiyonluk potansiyeli olan pilota sahip olmaları gerekiyor. Şu anki Heidfeld'in durumu buna pek uygun değil, Kubica ise rakiplerin hatalarını değerlendiren bir pozisyonda. Kubica ile bu hedefi zorlamak yerine kendisine pozisyon yaratan, rakiplerle ciddi mücadeleye girebilen bir pilot onların da ilgisini çekecektir kanımca. Zaten McLaren de bir alman istiyor. Heidfeld McLaren'e gider, Alonso da BMW'ye. Böylece tepede rekabet kızışır...

• Yani fernando gibi 2 şampiyonluğunuda en iyi ikinci araaçla kazanmış bir pilot için konuşuyorsunuz ve adam gibi şumiyi geçmiş bir adam ki ne hakinen ne hill ne villenuve şumiden çok daha iyi araçlarla yarıştılar kazandıkları senelerde .He kaprisli olabilir kendinizi onun yerine koyun şampiyon geliyorsun süper hızlı bir çaylak seni alt üst ediyor zor bir durum fakat hala çok hızlı .Ayrıca fernando top derdim ki şuminin de çaylak günlerini çok iyi bilirim hiçbiri hamilton kadar f1 i sarsmadı .Fakat şöhret ve para herkesi onun gibi dağıtabilirmiş ki onu tüm top pilotlarda gördüm.senna sumi karşısında şumi alonso karşısında ve alonso hamilton karşısında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006
    Ayrıca fernando top derdim ki şuminin de çaylak günlerini çok iyi bilirim hiçbiri hamilton kadar f1 i sarsmadı .Fakat şöhret ve para herkesi onun gibi dağıtabilirmiş ki onu tüm top pilotlarda gördüm.senna sumi karşısında şumi alonso karşısında ve alonso hamilton karşısında.

Çünkü ne Schumi, ne de Senna İngiliz değildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

şu an ki potansiyelli BMW'ye Alonso transfer olursa ciddi şekilde şampiyon adayı olurlar

ondan sonra kimi,hepten bırakır bu işleri zaten.... ferrariye de vettel gelir....
  • quote:

Yani fernando gibi 2 şampiyonluğunuda en iyi ikinci araaçla kazanmış bir pilot için konuşuyorsunuz ve adam gibi şumiyi geçmiş bir adam ki ne hakinen ne hill ne villenuve şumiden çok daha iyi araçlarla yarıştılar kazandıkları senelerde .He kaprisli olabilir kendinizi onun yerine koyun şampiyon geliyorsun süper hızlı bir çaylak seni alt üst ediyor zor bir durum fakat hala çok hızlı .Ayrıca fernando top derdim ki şuminin de çaylak günlerini çok iyi bilirim hiçbiri hamilton kadar f1 i sarsmadı .Fakat şöhret ve para herkesi onun gibi dağıtabilirmiş ki onu tüm top pilotlarda gördüm.senna sumi karşısında şumi alonso karşısında ve alonso hamilton karşısında.

Yapma hocam senna şumi alonsonun altında pistin en iyi aracı olmadığı için bence çaylak sezonları karşılaştıramayız.

• Bence iyi otomobil ve takımdan gelen destek çok şey farkettiriyor. Ham'a bakın bide Rosberg'e Kovi'ye Piquet'ye bakın. F1'e alışmak, kendine güvenmek ve altında kullanımı diğerlerine göre daha kolay olan, yada hızlı olmak için zorlamak zorunda olmadığınız bir araç olması çok şey farkettiriyor. Tamam Ham bu saydığım isimlerden daha iyi olsun ama yinede bu kadar fark olmaz değil mi ?
    Özellikle kötü otomobil pilotları çok etkiliyor. DC nin Hakkinen zamanındaki performansı onu şampiyon olma potansiyeli olan biri gibi gösteriyordu. Ama şimdi ne durumda. JV Webber için bir an önce iyi bir takıma geçmesi lazım yoksa orta sınıf otomobillere alışır ve bir gün üst sınıf bir otomobile geçerse onu kullanamaz demişti. Bu durumu Fisico da bizzat kanıtladı bize. Renaulta geldi sanki çok kötü bir pilot gibi yarıştı. Şimdi india da oldukça iyi gidiyor.
    Hızlı yükselenler hızlı düşerler. Ben Ham'ın uzun soluklu olacağını pek sanmıyorum. Tabi bu sadece bir sanı.
    Şu anda Alonso'nun Renaultta yani orta sıralara yarışan bir takımda olması bence ona çok şey katıyor performans açısından. Ve son iki yarıştır oda sıkıştırayım derken hata yapıyor. Halbuki şampiyon olduğu seneler onu istikrarı ile takdir ederlerdi. Yine bu durumda Rosber Kovi gibi pilotların durumlarını açıklıyor.

• İngilizlerin yıllardır mumla beklediği pilot hamilton fakat ne basın nede onu birinci yapmadı yapsaydı button hondayla ceza almazdı benim gördüğüm salt hızı en iyi olan pilot o fakat herkes şöhreti kaldıramıyor.Bir düşünün hamilotn ferraride olsaydı hem basını hem kırmızıların lobisini arkasına alıp yeni bir şumi dönemi yaşatabilirdi.
  • quote:

İngilizlerin yıllardır mumla beklediği pilot hamilton fakat ne basın nede......... onu birinci yapmadı

noktalı yerdeki kelimeyi unutmuşsun sanırım...

Alonso'nun maccayı bırakmasındaki en önemli sebeplerden biri de; ingiliz basınının lewis'i göklere çıkaracağım diye yaptığı aptalca yayınlardı.... lewisin,ingiliz basını ve ron amcası tarafından aşırı şişirilmiş hırsı,yeteneklerinin önüne geçti geçen sezon...hakeza bu sezon da aynı şeyleri görmekteyiz.... ron-lewis ikilsi bir arada oldukları sürece bu işten en fazla zararı mclaren görecek...............................

• FİA olacak o pardon lişkiler fazlasıyla organik olabilir fakat gerçekten çok hızlı olduğunu değiştirmez ki bende fernandoyu çok severim fakat geçen sene fena dağıldı ve son yarışta aptal lewis i yerine razı olsa şampiyon yapacak puanlara alonsoyu yenme hırsından dolayı büyük balığı elinden kaçırdı.
  • quote:

quote:

ondan sonra kimi,hepten bırakır bu işleri zaten.... ferrariye de vettel gelir....

Alonso tekrardan şampiyon olabilmesi için Ferrari'ye ihtiyacı olduğunun farkında.İçindeki gizli Ferrari sevgisini bi çok defa dışa vurdu zaten.
    Bmw,Reno bu gibi takımların şampiyonluk çıkarması zor.Mclaren'le olan durumu da malum zaten.
    Bi kaç sene Reno'da debelensin dursun bakalım.

• alonso'nun kariyerine en büyük darbeyi vuran hamilton dır.o yüzden sinir oluyorum o herife.o olmasaydı ne mclaren ayrımcılık yapardı ne de alonso renault ya geçerdi.mclarenda şampiyon olup bu yıl da şampiyonluk için iddialı bi pozisyonda olurdu.o yüzden balonso falan diye lakaplar takmayalım.tesadüf değildi onun şampiyon olması.yetenek.hem,hadi biri tesadüf diyelim.2. de mi tesadüf?

diğer yandan kiminin gidecek olmasına çok üzüldüm.normalde insanlar ya alonsoyu ya da kimiyi sever.kimi fanları alonsoyu,alonso fanları da kimiyi sevmez.ama ben ikisini de seviyorum.kimi de çok iyi bi pilot.yarışmayı bırakırsa da ne yapacağını çok merak ediyorum.hakkinen e özeniyo herhalde.2. şampiyonluğu da alıp gidecek midir nedir:S
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALONSO_06
    alonso'nun kariyerine en büyük darbeyi vuran hamilton dır.o yüzden sinir oluyorum o herife.o olmasaydı ne mclaren ayrımcılık yapardı ne de alonso renault ya geçerdi.mclarenda şampiyon olup bu yıl da şampiyonluk için iddialı bi pozisyonda olurdu

Pardon ama, ne yapmasını bekliyordun? "Gel buyur abi, sen şampiyon ol, ben aval aval bakayım" mı? Ayrıca McLaren yıllardan beri ayrımcılık yapıyordu. Niki Lauda'ya karşı Alain Prost'u, Alain Prost'a karşı Ayrton Senna'yı, Daivd Coulthard'a karşı Mika Hakkinen'i ve Kimi Raikkonen'i kayırmadılar mı?
  • Ferrari'de nedense Schumi'nin emekliliğinden sonra pilotlara eşit yaklaşmaya başladıdaha önce bi söylenti vardı Schumi'nin kontratında takımda 1. pilot olucağı yönünde bi madde varmış vs vs sanki doğruluk payı var

tabi bence pilotara eşit yaklaşmaları daha doğru yoksa geçen sezon Kimi bileğinin hakkıyla değilde takım içinde öncelik tanınmasından dolayı şampiyon olucaktı ki hiçbir pilot taraftarı desteklediği pilotun bu şekilde hatırlanmasını istemez
  • quote:

Ferrari'de nedense Schumi'nin emekliliğinden sonra pilotlara eşit yaklaşmaya başladıdaha önce bi söylenti vardı Schumi'nin kontratında takımda 1. pilot olucağı yönünde bi madde varmış vs vs sanki doğruluk payı var

Ferrari bunu yıllardan beri yapıyordu. Daha önce Gerhard Berger için Jean Alesi defalarca yol vermişti. Hatta bir keresinde Gerhard Berger daha yavaş olmasına rağmen ekibi ikna edip Jean Alesi'ye yol verdirtmiş, bunun neticesinde de Jean Alesi'nin ağladığı bilinir.

quote:

tabi bence pilotara eşit yaklaşmaları daha doğru yoksa geçen sezon Kimi bileğinin hakkıyla değilde takım içinde öncelik tanınmasından dolayı şampiyon olucaktı ki hiçbir pilot taraftarı desteklediği pilotun bu şekilde hatırlanmasını istemez

Peki Mika Hakkinen?

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Peki Mika Hakkinen?

Peki Michael Schumacher??? Örnekleri sıralamaya gerek yok sanırım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.