Şimdi Ara

Jürgen Norbert Klopp | LFC | Sezon 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Oyunu 2003 yılından beri her yıl oynamaktayım. Yeri geldi forumlarda moderatörlük yeri geldi dil yerelleştirme çalışmalarına katıldım. Yıllardır takip edip her maçını izlediğim Liverpool kariyerine sizlerle başlamak istiyorum. Kariyerin özelliği çok hızlı ilerlemeyen ve mümkün olduğunca içeriği bol olacak.

Bir Liverpool kariyeri olacaksa şu an gerçekleşen efsaneyi yansıtsın diye sadece bir futbol simülasyonu değil, sadece Liverpool kariyeri de değil direk Jürgen Klopp kariyeri olsun istedim.

Jürgen Klopp Kimdir?

1967 Stuttgart doğumlu Klopp futbol hayatına 1986'da başladı. 1989'da transfer olduğu 2. lig takımlarından Mainz takımında 13 yıl oynayıp jübilesini burada yapan Klopp 325 karşılaşmaya çıkıp, 52 gol attı.

Ardından bu takımın başına geçen Klopp 2004 yılında Mainz'ı tarihinde ilk kez Bundesliga'ya yükseltti. 2008 yılında başına geçtiği Borussia Dortmund'da 2 şampiyonluk, 1 lig kupası, 1 süper kupa ve 1 şampiyonlar ligi finali gördü.

Kurulduğu 1892'den bu yana 18 Premier Lig ve 5 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan kırmızılar özellikle 70'lerin sonu ve 80'lerin başında çok önemli başarılar elde etti.

1976-1988 yılları arasında 12 yılda toplam 9 kez Premier Lig ve 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş fakat 4. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşadığı 1984 yılından sonra Heysel Faciası olarak bilinen ve 39 kişinin öldüğü 1985 Liverpool - Juventus finalı sonrası 6 yıl Avrupa kupalarından men edilmiş ve 1990'dan bu yana geçen 16 sezon içinde ligde şampiyon olamayıp sadece 1 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştır.

Eğer kulüpten kovulmaz veya hedefleri gerçekleştirirsek farklı liglerde farklı maceralara atılabiliriz.

Öncelikle Çin'de hazırlık kampına gideceğiz. Ardından International Champions Cup'a katılacağız. Kadroyu daha da güçlendirmek ve zaten genç olan takıma yatırım seviyesinde yeni gençler katmayı düşünüyoruz.

Kariyeri gelen yorumlarla birlikte ilerletip sizlerin tavsiyelerine göre taktiksel değişikliğe ve transferlere gideceğiz. Umarım benim oynarken sizin de takip ederken zevk alacağınız bir kariyer olur

• rezerv
  • Sunum ve anlatım güzel. Başarılar
  • Başarılar.
  • @- The Stig - @Julian Draxler Sağolun teşekkürler

Çin'de güzel bir kamp geçirdik. Takım dengeli güzel bir performans sergiledi. Çok fazla sakat olduğundan ve hiç rotasyon yapamadığımızdan Çin dönüşü yerel takımlardan AFC Liverpol ile de bir maç oynadık.

International Champions Cup çerçevesinde 2 maç oynadık. Feyenoord ve PSG'i de geçerek sezon öncesi tüm maçlarımızı kazanmış olduk. Toplamda 8 maçta 23 gol atıp 3 gol yedik.

Sezon Öncesi Röportajı

Daha genç ve çok yönlü oyuncular

Elimizde mevcut olarak oldukça genç bir kadro var. Fakat hem geleceğe ekonomik yatırım hem de geniş bir rotasyon açısından 10'a bir oyuncu satıyorsak 5'e iki tane ve daha gencini alacağız. Oyuncu alırken de en çok oyunu farklı mevkilerde ve çok yönlü oynayabilen isimlere odaklanacağız.

Sağlam bir personel ekibimiz vardı. Bunu daha da güçlendirdik. Gözlemcilerimiz de şu an Ajax, Porto, Juventus gibi kulüplerin genç oyuncularını araştırıyor. Manchester City, United gibi takımlarla başa çıkmak için o seviyede olmak zorundayız.

Hücumsal bir sistem

Kadroyu ele aldığımızda takımın hücum yönünde çok güçlü olduğunu görüyoruz. Bu yüzden gole yakın 3 hücumcunun olduğu sistemler üzerinde duruyoruz. 4-3-3 temelli versiyonlar deniyoruz.

Hedef ilk dört

Bu sene hedefimiz ilk dört içerisine girip Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek. Bu sezon Avrupa'da olmadığımız için yerel kupalarda da başarının peşinde olacağız.

Ağustos Fikstürü

Lige kolay maçlarla başlayacağız lakin Manchester deplasmanı bizi biraz zorlayabilir. Oyunda gerçekten çok güçlü kadroları var. Açıkçası United, City ve Chelsea deplasmanlarında 1'er puan yeterli olur benim için.

• Min 7 puanla geçeriz bu fikstürü inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla sunum harika hocam ellerine sağlık. fakat en az 5-6 maçlık bi güncelleme yapsan çok daha güzel olur sanki.

Hazırlık dönemi süper geçmiş. Ligde en az 7 puan bekliyor taraftar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LİONEL MESSİ PSG'de
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jürgen Klopp adam oğlu adamdır.
  • @Julian Draxler gerçekten çok sevinirim 7 puana

@-The Stig- sağolun hocam şimdilik parça parça sindirerek gidiyoruz aylık güncelleme yapıyorum ama bol vaktim olunca 2 aylık güncelleme daha sağlıklı olabilir

@Jurgen Klopp sanki hem kendini hem beni hem hocamızı övmüşsün gibi oldu hoşuma da gitti "Hepimiz Jürgen'ız"

TRANSFER DÖNEMİ

Evet geldik ilk transfer dönemimizin sonuna. Takıma direk katkı sağlayacak 5 zamanla adapte olacak ya da ileride pahalıya satabileceğimiz 9 genç oyuncu aldık. Gençlerin hepsini kiraya verdik. Aldığımız 5 oyuncunun 4'ü savunmaya yönelik oldu.

Aslında kafamda Manninger ve Mignolet'i satıp Karius'u kiralamak vardı. Fakat Manniger'i kovduk ve Mignolet'i de kiraladık. Kalemizi potansiyelinden dolayı Donnarumma koruyacak ama kötü performans gösterirse Karius da güzel bir alternatif.

de Vrij ve Lacazette'den beklentim yüksek. FM 2016'da ikisi de harikaydı. Ings'i satmak istedim fakat satamadım.

Elimizde maaş ve tranfser olarak toplam 46 M € kaldı. Bunu da sezon içinde morali bozulan transfer listesine konan yıldız olursa ona harcayabiliriz.

Bu sezon kullanacağımız kadromuz bu

Kaleciler

Donnarumma, Karius

Savunma

Clyne, Almamy Toure, De Vrij, Matip, Sakho, Klavan, Moreno, Jetro Willems

Orta Saha

Henderson, Milner, Emre Can, Wijnaldum, Grujic, Branagan

Hücum

Lacazette, Origi, Sturridge, Ings, Firmino, Mane, Coutinho

• Brannagan, Grujic ve Origi'yi 1 sezon kiralamanı öneririm.

Yerine geleceğe yatırım olarak Bazoer, Ajer, Santi Mina gibi gençler alınabilir.
  • Klopp reisin gerçekte istediği Jonas Hector'u aradı gözler.. ama Jetro Willems'de harika olmuş, transferler gayet iyi Lacazette'nin performansını merakla bekliyorum.
  • parayi hunharca harcamissin hocam yakisir

Kadro baya saglamlasmis. Bu sezon hedef ilk 2 olmali

• @Jurgen Klopp genelde üçlü göbek ortasaha oynattığımdan Emre-Hendo-Milner ve Wijnaldum yetersiz kalabilir o yüzden Brannagan/Grujic'ten birini tutarım ama diğerini ve Origi'yi kiralamak mantıklı pek forma bulamıyorlar

@Julian Draxler Hector'ı ben de çok seviyorum acayip çok yönlü bir oyuncu ama maalesef feyk Jürgen Klopp olduğumuzu anladı galiba gelmek istemedi

@- The Stig - İngiltere'ye hunharca harcamak yakışır Umarım gireriz ilk 2'ye ama dediğim gibi ŞL'ine gittiğimiz sürece memnunum. Elimizde sağlam gençler olduğu için her sene daha da güçleneceğiz.

Maç dengeli geçti. Kazandığımız 2 penaltı ile birlikte Milner hat-trick yaptı. 4 gollü güzel bir başlangıç yaptık.

Maça tamamen biz hükmetsek de skora yansıtamadık. Bir penaltı kaçırdık fakat 84. dakikada Firmino ile şanssızlığımızı kırabildik.

Manchester maçını düşünerek o maçta 11'e çıkmayacak oyuncularla başladık. Açıkçası rotasyon olsa da bu kadar pozisyon verip 2 gol yemek endişe verdi.

Geldik asıl maça. Aslında maça iyi başladık. Fakat ikisi de birbirinin kopyası, kornerden gelen ortada hava mücadelesine penaltı çalan hakem United'ı maça 2-0 başlattı. Sarı kart bile vermediği böyle saçma penaltıyı bir maçta iki kere vermesi ya şanssızlık ya oyun hatası biraz.

2-0'a kadar skor hariç her şeyde önde olsak da sonrasında en azından beraberlik için risk aldık. Ama bu sadece Rooney'nin istatistik kasmasına yaradı.

Genel Değerlendirme

Ligdeki 3 maçımızda 5 penaltı verilmesi biraz garip geldi. 4 maçta 8 gol yememiz kötü bir durum fakat bunların yarısını bir takımdan yedik. Henüz bir şey demek için erken. Manchester maçını Arsenal ile telafi edebiliriz.

Mourinho'nun Değerlendirmesi

Önümüzdeki Ay

Federasyon kupasına asılacağız ama EFL Cup çok da önemli değil haliyle rotasyon yaparız. Önümüzdeki 3 maçtan 7 puan kötü olmaz gibi. Peki sizce nasıl başladık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortescue -- 20 Kasım 2016; 1:15:35 >

• Takipteyim hocam başarılar. Mesajlarınızda beni de haberdar ederseniz daha çok takip edebilirim böylece.

Yalnız Rooney ne yapmış öyle ya?

Önümüzdeki 3 lig maçından 7 puan bekliyorum hocam ben ama 9 da sürpriz olmaz gibi.
  • Takipteyim başarılar

• ManU maci gercekten kotu olmus. Fakat telefasini bekliyoruz elbet

Onumuzdeki fikstur baya zorlu. Ligde 9 puan bekliyorum. chelsea maci icin tahmin yurutmek zor. umarim geceriz

• @mustafa.berk Sağolun hocam ama asıl sürpriz 5 puan oldu

@Drybeansandrice Sağolun hocam umarım başarılı ve zevkli olur

@- The Stig - Açıkçası dört maç da tahminimden farklı bitti. Ne kazandığım maçlarda o skorları ne de puan kayıplarında o beraberlikleri bekliyordum

Liverpool - Arsenal

İlk yarı rakibe hiç pozisyon vermedik. Kaptanımızla maça 2 fark önde başladık. İkinci yarı performansımız biraz düşse de maçı 4 golle kazanabildik. Arsenal duran toplar dışında etkili değildi, golleri de duran top ve kontradan geldi.

Sunderland - Liverpool

Hücum olarak yine etkisiz kaldığımız bir maçtı. Şutların neredeyse çoğunu Sturridge saçma sapan pozisyonlarda vurdu. Milner bir kez daha penaltı kaçırdı ve 1 puana razı olduk.

Liverpool - Chelsea

Maçın başında Wijnaldum çizgi üzerinden frikik kullandı direkten döndü. Etkili oynayan Hazard tüm savunmamızı alt üst edip golü Fabregas'a attırdı.

İkinci yarı biraz daha iyi oynamaya başladık. Milner'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Lacazette yeni formasıyla ilk golünü attı. Duran toptan da Grujic ile 2. golü bulduk.

Maçın son saniyesinde çıktığımız kontra ile yine Milner'ın pasıyla kaçan Lacazette kaleciyi de geçip takımın 3. golünü attı. Ama nedense golü Cahill'a yazdılar.

Liverpool - Watford

Çok kısır bir maç oldu. Tam golü bulduk diye sevinirken savunmanın saçma sapan bir pas hatasıyla golü kalemizde gördük. Chelsea ve Arsenal'ı yenerken bu iki maçta 4 puan bırakmak kötü oldu.

Genel Değerlendirme

Güzel bir başlangıç yapamadık ama yine de girmek istediğimiz potadan çok uzak değiliz. Forvetlerden yeteri kadar verim alamıyoruz. Lacazette Chelsea maçı hariç etkisizdi. Coutinho ve Sturridge oynadığı her maç rezalet.

Henderson ve de Vrij muazzam bir performans gösteriyorlar. Her maç ikisinden birisi maçın adamı oluyor kesinlikle.

Geçen ay 4 yediğimiz Manchester United'sa gol bile yemeden 6'da 6 yaparak sağlam göz dağı veriyor.

Puan Durumu

EFL Cup 4. Tur

Erken turda Chelsea gibi bir rakibi yenmişken şimdi de başka bir dev Manchester United'la eşleştik. 4-0'lık mağlubiyetten sonra sanki özellikle geldi bu kura :D

Önümüzdeki Fikstür

Kısacası takımda düzelmesi gereken şeyler var ve biz bunu düzeltecek imkana sahibiz. Önümüzdeki fikstür tam da bu fırsatı verecek derecede kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortescue -- 21 Kasım 2016; 7:13:57 >

• moral bozmak yok. zorlu bi fikstur gecilmis. arsenal ve chelsea galibiyetleri guven verdi acikcasi. onumuzdeki 5 macin tamamini kazanacagini dusunuyorum hocam

• Başarılar
  • Takip

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.