Şimdi Ara

Jung Rehberi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugüne kadar oyunlarımda genelde jung oynadım ve mainim yapmayı düşünüyorum. Ancak bugüne kadar gelişi güzel oynadım Ormanı, şimdi biraz yardım almak istiyorum. Sorularım olacak bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum.

1- Jarvan IV ve Vi ile Jungle oynuyorum 3. Bir şampiyon olarak kimi seçmeliyim ?

2- İlk Kurbağadan başlıyorum Keserken ilk mi çarp atıcayam yoksa canı az kalınca mı ?

3- 2. Olarak maviyi kesiyorum sonra Kurtları ondan sonra Kırmızıya gideyim mi yoksa Base yapıp öylemi gideyim.

4- İtem olarak Kara Balta çıkıyorum. Orman itemini Oyunun önerdiği şekilde geliştiriyorum ?

5- Randuin'in Alâmeti alameti ilk itemim mi olmalı yoksa 2. mi ?

6- Orman canavalarının süreleri nelerdir ? Karşı jungu nasıl oyun dışı bırakabilirim.

7- Gank konusunda nasıl hareket etmeliyim.

8- Ejder kaç lvlde solo yaparak rahat kesebiliriz.

9- Keşif taşı almamın bir sakıncası var mı ?

10- Orman kesme sırası Kurbağa(çarp) -> Blue -> Kurtlar -> Kırmızı(çarp) -> Raptorlar -> Golemler -> Base -> Mid yada Bot gank denemesi ? Doğru mu yanlışsa nasıl olmalı :D

Bunları sormamım sebebi artık dereceli oyunlara girmeye başlayacağım ondandır :) İlgili arkadaşlar teşekkürler.

• kurbagaya hemen çarp at ki kurbaga sana vurunca oda zehirlensin birde bot lane hangi tarafsa oradan başla benim yaptıgım hungle dönme bot tarafı kurbaga yahut golem ardından büyük buff kırmızı veya mavi sonra yeniden kalan büyük buff degisiyo çünkü bot lane tarafına göre sonra bir tane gank sonrası karışık zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Jung Rehberi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed009

kurbagaya hemen çarp at ki kurbaga sana vurunca oda zehirlensin birde bot lane hangi tarafsa oradan başla benim yaptıgım hungle dönme bot tarafı kurbaga yahut golem ardından büyük buff kırmızı veya mavi sonra yeniden kalan büyük buff degisiyo çünkü bot lane tarafına göre sonra bir tane gank sonrası karışık zaten

bence her zaman redden başla yeni metada redden başlamak daha avantajlı neden dersen golemlere direk çarp at sana mutlak stun veriyor daha sonra redi al direk blue kes kurbağa kes kurtlara gir ve b at item al
  • As yönelik herolar da go len lerden başla çarpı ilk at

• quote:

Orijinalden alıntı: CastellonA

As yönelik herolar da go len lerden başla çarpı ilk at

maini jung olan birisinin biraz daha açıklayıcı olmasını isterdim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ecthelion007

quote:

Orijinalden alıntı: CastellonA

As yönelik herolar da go len lerden başla çarpı ilk at

maini jung olan birisinin biraz daha açıklayıcı olmasını isterdim :D

Master Tryn vi J4 ww tarzı earlyde as si iyi olan herolar ile gole başla ben hatta bazen şey yapıyorum Çoğu arkadaşım önermiyor fakat
    golem ordan kurtlar ordan mavi Carp ordan kurbağa ordan red Carp ile yine , red i de Carp ile aldık can full sonra 2 3 gank ... birde ilk gank larını top lane e atmaya çalış top lane in kaderini jungler lar belirler fakat top lane in Nasus gibi bi hero ise gerekmekte gank atma senin attığın gank ta alacağı kill iyi hoş fakat kaçıracağı stack ve kaybedicegi hayvani mana ... deymez onun dışında hero göre ve rakibin durumuna göre falan bot mid gank la örneğin rakip mid brand tarzı kaçış mekanizması olmayan bi hero ise kampla sonra rakip mid rom a yönelik oynuyor ise yollarını ward için keşif taşı alabilirsin drake arkasındaki orman içi çalı da ward olsun yegane roam yolu orası sonraa a aklıma gelen .. 4 lu kuşları Carp ile kesip gank atmaya özen göster rakip Ormancı senin oranında çok dolaşıyor ise Carp ini kurtlara harca rakip jungler ve mid i sürekli gözle 2 si birden kayıp ise zaten bi yerlerde bi şeyler olacak yada mavi alıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Feed Rehberi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ecthelion007

Arkadaşlar bugüne kadar oyunlarımda genelde jung oynadım ve mainim yapmayı düşünüyorum. Ancak bugüne kadar gelişi güzel oynadım Ormanı, şimdi biraz yardım almak istiyorum. Sorularım olacak bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum.

1- Jarvan IV ve Vi ile Jungle oynuyorum 3. Bir şampiyon olarak kimi seçmeliyim ?

2- İlk Kurbağadan başlıyorum Keserken ilk mi çarp atıcayam yoksa canı az kalınca mı ?

3- 2. Olarak maviyi kesiyorum sonra Kurtları ondan sonra Kırmızıya gideyim mi yoksa Base yapıp öylemi gideyim.

4- İtem olarak Kara Balta çıkıyorum. Orman itemini Oyunun önerdiği şekilde geliştiriyorum ?

5- Randuin'in Alâmeti alameti ilk itemim mi olmalı yoksa 2. mi ?

6- Orman canavalarının süreleri nelerdir ? Karşı jungu nasıl oyun dışı bırakabilirim.

7- Gank konusunda nasıl hareket etmeliyim.

8- Ejder kaç lvlde solo yaparak rahat kesebiliriz.

9- Keşif taşı almamın bir sakıncası var mı ?

10- Orman kesme sırası Kurbağa(çarp) -> Blue -> Kurtlar -> Kırmızı(çarp) -> Raptorlar -> Golemler -> Base -> Mid yada Bot gank denemesi ? Doğru mu yanlışsa nasıl olmalı :D

Bunları sormamım sebebi artık dereceli oyunlara girmeye başlayacağım ondandır :) İlgili arkadaşlar teşekkürler.

1.Pantheon, rek sai (hemen hemen aynı tarz gang kolay hemde iyi vuruyor) , tank jungle cclerinle aggroyu alıp takıma yardımı büyük olan Sejuani,nautilus öneririm.
    2. Başta atacaksın ki kurbağada damage alsın (tabi bu yukarı taraf için) ben bot laneim olduğu tarafta başlıyorum yukarı için kurbağa aşağı için golem yani
    3.Şimdi jungle item parası değişiyor büyük ihtimal rota değişecek ama yukarıda söylediğim gibi önce zehir veya stun sonra buff diğer camp base yapıodum ben artık büyük ihtimal 2. buff hariç camplara ugrar base yapılır sonra gidilir bilemedim veya runelarla oynayıp can kaybını önleyip 2. buff + gang olabilir
    4.bura j4 için soruyorsun sanırım jungle item + hexdrinker + randuin + banshee+ brutalizer sıraları oyun durumuna ve parama göre değişiyor ama şunu önerebilirim şayet paran olursa hexdrinker yoksa giant's belt al
    5. 4. soruyla aynı gibi :)
    6.Çıkış zamanı 1.55 bunu biliyorsundur zaten reset süreleri baron 7 drake 6 bufflar için 5 dakika miniklerin respawn süreleri 50 saniye bu süreleri ezbere bileceksin :) en kötü chate yazarsın ben öyle yapıyorum (or 7:22) gibi counter jungle yapacaksan her champla yapamazsın karşındaki çok acemi olmadığı sürece hatta eğer sen hata yaparsan çok geriye düşersin. Aşağı tarafta başladıysak her zaman rakibin redinin oraya bakarım genelde karşının top lanei kontrol etmez çünkü eğer çalıp geri döner ve kendininkini de kaptırmazsan karşı jungledan 1 adım öndesin sonrasında zorlayabilirsin counter jungle için ama yeni sistemde zor bence buff çalman toparlamasını oldukça geciktirecektir.
    7. her zaman önce wardlanmış mı diye sor zaten wardluysa gang atman zor yoksa zaten bahsettiğimiz champlerle oldukça kolay rakibin pozisyonuna göre gang yerini önceden belirle
    8. Bu ucu çok açık bir soru hangi champla deneyeceğine bağlı
    9. keşif taşı her zaman iyidir ama bence tank/support jungle champler için veya lee sin gibi kaçma/insec herosu için
    10. bunu cevaplamıştım herhalde :)
    ranked için metayı takip et popüler champlarla oyna süprizler deneme geçen dönem ashe,kassadin jungler deneyenler vardı tr de plat eloda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mrsheitan

quote:

kurbagaya hemen çarp at ki kurbaga sana vurunca oda zehirlensin birde bot lane hangi tarafsa oradan başla benim yaptıgım hungle dönme bot tarafı kurbaga yahut golem ardından büyük buff kırmızı veya mavi sonra yeniden kalan büyük buff degisiyo çünkü bot lane tarafına göre sonra bir tane gank sonrası karışık zaten

bence her zaman redden başla yeni metada redden başlamak daha avantajlı neden dersen golemlere direk çarp at sana mutlak stun veriyor daha sonra redi al direk blue kes kurbağa kes kurtlara gir ve b at item al

su aıralar streamade bakmadım jungle j4 için ben o dedigimi yapıyom

• ejder baron kirmizi mavi sürelerini takip et

• quote:

J4 oynarken pasifi daha etkili kullanmak için ilk vuruş yapılmalı sonra hemen smite atılmalı diğer sampiyonlar için ilk smite doğrudur

• Shaco alırsan Kendi kırmızını kutularla al koşturarak maviye git w den sonra q aç sen kayacıl kesmediğin için sen gittiğined karşı jung az bir canla maviyi kesiyor olacak gir ve kes onu üstündeki mavisini al first blood ta senin olsun Laneler Fb vermicem diye gerilmez hem hemde karşı jungun moralini bozarsın
  • 1) Xin, Lee sin veya rammus tavsiye ederim. Rammus tam bir adc düşmanı :)
    2)Buffu keserken sana yardım eden kişiyi tanıyorsan smiteyı önce atmak senin için faydalıdır. Ancak tanımıyorsan smite attıktan sonra canı azaldığı için 400-500 de bırakma ihtimalleri olduğu için en sonda atmanı öneririm.
    3)Ben oynarken sıralamam Kurbağa-Blue-Red oluyor. Rede kadar smite'ın cdsi doluyor ve rede atınca can yenilediği için rahat bir biçimde kesebiliyorum. Sonrasında ise top laneye gank atıyorum genelde. ( Mor taraftaysak )
    4)Vi ve J4 etkili gank atabilen champler. Slowları ile birlikte karşıyı cc manyağı yapabilirsin. O yüzden mavi smite çıkmanı öneririm. Kara baltadan pek hoşlanmıyorum ama tercih meselesidir, sorgulamam.
    5)Randuin konusunda ben genelde 2 uzun kılıç + dev kemeri alıyorum sonrasında uzun kılıçlardan can çalma itemi ve hydra veya brutalizer çıktıktan sonra dev kemerinden de randuini bitiriyorum. Yani iki itemi aynı anda tamamlamaya özen gösteriyorum.
    6)Karşı junglenin bufflarının zamanını iyi tutup o ulaşamadan kesmen onun işini bayağı zorlaştırır. Ayrıca karşı jungle kamplarını da küçüklerden en az 1 tane bırakmak koşulu ile alırsan karşı jungle oyunda etkisiz kalır. Son olarak onun gittiği yerlere counter gank atarsan kill alma ihtimalin bayağı yüksektir. Bunun için wardlı oynamalısın.
    7)Gank konusunda oyundaki şampiyonları incelemeli ve kaçış mekanizması olmayan lanelere öncelik vermelisin. Örneğin karşıda lb veya fizz varsa onlarla zaman kaybetmek pek mantıklı değildir. Bu şampiyonlara karşı counter gank atmak mantıklıdır. Ayrıca gank attığınız lanedeki takım arkadaşınızın cc'si olması da tercih sebebiniz olmalı. Son olarak oyunu taşıyabilecek şampiyonlara öncelik vermek de sizi önce geçirecektir.
    8) Solo ejder yapmak bence gereksiz. Bot laneye gank attıktan sonra ejdere girmek daha mantıklı geliyor bana
    9)Keşif taşı almanı tavsiye ederim. Ward oyunu kurtarır :)
    10) Benim sıram Kurbağa ( Smite ) - Blue - Red - Top lane oluyor genelde.

Kabiliyet olarak: 9-0-21 giriyorum. Böylece buff süresi arttırması ekstra ms vb gibi şeyler junglede çok yardımcı oluyor. Bu tamamen sana kalmış. 9-0-21'in bir diğer avantajı ise oyuna 3 potla başlama imkanı vermesi. Bu sayede redi kesikten sonra full canla top laneye gitme imkanım oluyor.

Okuduktan sonra yorumunu bildirirsen mutlu olurum :)

• çok teşekkür ederim bunlar işime çok yarayacak. Sanırım iş uyanık olmakta geçiyor süreleri tutup iyi hamleler yapılması lazım :) İlk defa dereceliye gireceğim için Bronz başlamak istemiyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.