jtreeden seçtiğimiz bir öğeden sonra framede yeni bir panel açılsın istiyorum bunu nasıl yapabilirim. mesela basit bir hesap makinesi yapıcam framein yanında jtree var ordan toplama ya tıklayınca toplama işlemi yapmak için framein diğer yanına toplama yapılacak panel açılıcak yani toplamaya basınca panel i frame e ekleyen kod (mesela contentPane.add(paneltop); ) çalışıcak bunun nasıl yapabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: metomezo1
jtreeden seçtiğimiz bir öğeden sonra framede yeni bir panel açılsın istiyorum bunu nasıl yapabilirim. mesela basit bir hesap makinesi yapıcam framein yanında jtree var ordan toplama ya tıklayınca toplama işlemi yapmak için framein diğer yanına toplama yapılacak panel açılıcak yani toplamaya basınca panel i frame e ekleyen kod (mesela contentPane.add(paneltop); ) çalışıcak bunun nasıl yapabilirim.
JFrame f = new JFrame(); //Buraya frame özellikleri gelecek JPanel p = new JPanel(); f.getContentPane().add(p);
jtree ile bağlantısını anlamadım bir hesap makinesi yaparken niye jtree ihtiyaç duyarsınki?
Olay hesap makinesi değil zaten ben jtree den bir öğe seçilince frame e yeni panel eklemek istiyorum her öğede eski panelin yerine farklı bir panel gelicek mesela 1. öğeye basıldığında 1.panel 2. öğeye basıldığında 2. panel yazsın.Jtree den bir öğe seçilince nasıl bir işlem yaptırırım programa bana bu lazım.Yani bir öğe seçildiğinde o paneli frame ekliyecek kod çalışacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme