Arama, yardım vs bazı web sitelerindeki fonksiyonlar çalışmadı, çok fazla yöntem denedim düzeltmek için aynı bilgisayarda ki xp kurulu bu bilgisayarda, farklı 2 oturumun birinde "regsvr32 jscript.dll ve regsvr32 vbscript.dll" komutları çalıştıra yazınca sorunu çözerken, diğerinde çözmüyo ve dahi hesapların ikisi de yönetici. Sorunlu oturumda aldığım iletide "jscript.dll içindeki DllRegisterServer başarısız oldu. Dönen kod: 0x80004005" yazıyor. Anladığım kadarıyla sorun hesabın dosya değiştirme yetkisinin olmaması ama bu hesap yönetici. Ne yapmam lazım bu olayı çözmek için.
XP Home Edition kullanıyorum. Sistemde bi kaç sorun vardı.
- Arama penceresi açılmıyordu - Kullanıcı hesapları penceresi boş olarak açılıyordu - Bazı programlar kurulumda hata veriyordu - Kurulumu tamamlanan bazı programların menülerinde gezerken javascript hataları veriyordu - Regedit kayıtlarına müdahale ederken yetkisiz kullanıcı mesajları alıyordum ki Administrator hesabındada aynı şekilde uyarılar veriyordu - Güvenli kipte de aynı sorunlar devam ediyordu.
Çoğu web sitesinde
Script kayıt defteri anahtarı ayarlarından biri veya daha fazlası hatalıysa, bu sorunla karşılaşılabilir. Jscript.dll dosyası eksik veya bozulmuş olduğunda da bu davranış ortaya çıkabilir şeklinde idi.
Çözüm : Jscript.dll ve Vbscript.dll dosyalarını yeniden kaydettirin
1. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın. 2. Aç kutusuna regsvr32 jscript.dll yazın ve Tamam'ı tıklatın. 3. Tamam'ı tıklatın. 4. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın. 5. Aç kutusuna regsvr32 vbscript.dll yazın ve Tamam'ı tıklatın. 6. Tamam'ı tıklatın.
bu şekilde verilmişti ancak ne yaptıysam düzelmedi. Sorunun sebebi Administrator yetkisi olsa dahi yetkinin esasında olmadığı :)
Sorunu aşağıdaki dosya ile çözdüm. Umarım sizede yardımcı olur.
Dosyaları Windows > System32 klasörüne yükleyin. Dial-a-fix.exe dosyasını çalıştırın. Tools tuşuna basın. Repair permissions seçeneğini çalıştırın. 3-5 dakika sonra işlemin tamamlandığını gösteren bir uyarı alacaksınız. Şimdi dll dosyalarını kaydettirebilirsiniz.