Şimdi Ara

Joystick ve Flight simulator hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an klavye ile oynuyorum şu airbus lar hariç ufak uçakları kaldırıp indirmeyi navigasyonu falan az buz söktüm fakat şöyle bir sıkıntı var aşağı ok tuşuna bastığımızda uçağı yönlendiren kolu çekiyor çekmesine fakat çektiği yerde bırakıyor tuşu bırakınca bunun kendi tekrar yerine gitmesi gerekmez mi ? yukarı aşağı yaparken sıkıntı olmuyor ama sağ sol yaparken bu yüzden bir türlü düzleyemiyorum uçağı şimdi sormak istediğim bu olay joystick ile oynarken de böyle midir ?

    Ayrıca joystick olarak

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/logitech-attack-3-11-buton-usb-joystick---942-000001.aspx

    Uygunmudur ?







  • Bu arada mouse yoke yapınca da aynı problem yükseklik için oluyor sağ sol sabit yükseklik bir türlü sabitlenmiyor.
  • FSX' in default A321' inde var oloan bir problem bu. Sidestick aşağı ya da yukarı çekilse de uçak buna geç tepki veriyor. Defalarca başıma gelen bir olay.
    Problemle ilgili şöyle bir video buldum, sorunun çözüleceğini söylüyor, ben de birazdan deneyeceğim.
  • Benimki biraz farklı tam anlatamadım biraz karışık :D şimdi kolu çekiyor diyelim sağa o sağda kalıyor uçak durmadan sağa dönüyor örneğin direksyonlarda olduğu gibi bıraktığında yerine gitmesi gerekmiyor mu ? artık ancak ezberleyerek yapıyorum 4 kere sağ ok a bastıysam düzeltmek içinde 4 kere sola basıyorum.bu olay joystick ile oynarken de böyle mi ? çünkü böyle değilse hemen joystick alacağım.
  • Pardon.
    Sağa dönerken hesap makinesi tuşları diye de tanınan tuşlar arasından 5' e bastığınızda lövye ya da sidestick ortaya gelecektir. Aynı şekilde yerde taksi yaparken de 0 ve enter ile sol - sağ yaparken 5' e bastığınızda pedallarımız ortalanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi    + -- 15 Eylül 2012; 22:48:17 >
  • Oh be hocam çok sağol kafayı yemek üzereydim :D . Joystick de böyle bir şey yok değil mi ? yani bıraktığımızda kendi ortaya geliyor mu ?.
  • Önemli değil, ne demek.
    Hiç joystick ile kullanmadım ama eğer joystick, direksiyon gibi bıraktığımızda ortaya geliyorsa FSX' te de lövyemiz ortalanacaktır.
  • joystick i uçağa yön vermek için sağa veyahut sola doğru yatırdıgında uçak o an için yatırdığın pozisyona gelecektir joystickten elini çektiğinde stick yatırdığın pozisyonda sağda yada solda kalmayıp otomatik olarak ortaya döndüğü için uçağın sürekli olarak sağa yada sola dönmesi söz konusu değildir. yani dönüş hareketini bitirip joystick e güç uygulamayı bıraktıgında otomatik olarak ortalanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wonek

    Arkadaşlar şu an klavye ile oynuyorum şu airbus lar hariç ufak uçakları kaldırıp indirmeyi navigasyonu falan az buz söktüm fakat şöyle bir sıkıntı var aşağı ok tuşuna bastığımızda uçağı yönlendiren kolu çekiyor çekmesine fakat çektiği yerde bırakıyor tuşu bırakınca bunun kendi tekrar yerine gitmesi gerekmez mi ? yukarı aşağı yaparken sıkıntı olmuyor ama sağ sol yaparken bu yüzden bir türlü düzleyemiyorum uçağı şimdi sormak istediğim bu olay joystick ile oynarken de böyle midir ?

    Ayrıca joystick olarak

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/logitech-attack-3-11-buton-usb-joystick---942-000001.aspx

    Uygunmudur ?

    Ben şu anlık Attack 3'ü kullanıyorum, alışmanız, elinizin büyüklüğüne göre zamanla alışacaktır. Öneririm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.