Şimdi Ara

Joomla mı Wordpress mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
14.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki sistemi de çok iyi bilen biri olarak söylüyorum wp ile joomlayı aynı kefeye koymayın sakın :)

WP basit, fazla içeriği olmayan bir site için tamam iyidir hoştur güzel temaları vardır. Ancak ürün tanıtım, kapsamlı bir firma sitesi yada vb. bir iş için ideal değildir. En büyük sorunları gereksiz yere çok fazla dbyi yorması ve güvenlik sorunları arz etmesi. Her işin önlemi elbette var ama uğraştığınıza değmiyor.

Joomla her türlü profesyonel iş için uygun ve basit!. Veritabanını yormayan, hostta sıkıntı yapmayan, yaptığınız ayarlar sonrası güvenlik sorunu yaşatmayan en önemlisi de ucu bucu olmayan genişletilebilirlik özelliği! )

Joomla temaları da araştırırsanız çok fazlasıyla gerek estetik gerekse seoya uygun yapılı bir sürü tema bulabilirsiniz. Sizin iş içinde tavsiyem joomla 2.5 kurun, ürün tanıtımında Joomgallery kurun tema içinde pm atabilirim birkaç siteyi, en basit bu şekilde yaparsınız.

Çözemediğin birşey olursa pm atabilirsin.

• WP DAHA GÜVENLİKLİ DİYORLAR.AÇIĞI FAZLA YOK

Joomlanın avantajı veritabanını fazla yormaz,tema çeşidi bakımdan joomla daha geniştir.
    wp de iyidir.hepsinin artısı eksisi elbete var
  • Joomla da kullandım , Wordpress te.Diyebiirim ki wordpress kur basit seo bilgisiyle google da en önlerde olursun
  • joomladan wordprese geçtim sebebi karmaşık menüler. ve fazla hatalar. sürekli hostcuma görüşüyordum. ama wp herşey tek sayfada. temaları zayıf ama php taban geniş bilirsen yada yaptırırsan gerisi boş. önemli olan sevdiğin bir ana sayfa. e ticaretmi. video mu haber mi kişisel mi blog mu kurumsal mı. hepsi hem jb de hemde wp de uyarlanır. ama eskisi gibi az buz zamanı gibi her kodu kullanamıyoruz güvenlik ve farklılıklar çoğalmış. biraz daha ftp kulanmak ve emek gerekiyor.
    ben halen ücretli siteme halen bir arayuz ayarlayamadım. çünkü bilgim yok. her şey için bilen gerekir yoksa bir dili öğrenmek kolay değil kodlarında dilleri var müzik gibi.
  • İyi Forumlar Arkadaşlar; Öncelikle şunu belirteyim ki yapacağınız işi araştırdığınızda daha olgun bir şekilde yaklaşabiliyorsunuz. Ufak çaplı bir işletme olduğumuz için kendimize büyük çaplı bir Web ve Grafik Tasarım Kadrosu kuramayız. Siteyi kendim yapmaya kalkamam, elime yüzüme bulaştırmaktan korkuyorum. Bunun yerine iyi bir Web Tasarımcıya göze ve kullanışlılığa hitap eden bir site kurdurmak istiyoruz, peki ya sonrası ? Siteyi sürekli aktif tutabilmemiz için , yeni ürünler ve yeni kampanyaları siteye girebilmemiz, stoklarımızı sürekli güncelleyebilmemiz için hangi sistem daha kullanışlıysa ona yönelmeye karar verdik. Bu konuda sizin öneriniz hangisi olur ?
    @tiger_man @popularman @KIZILÖTESİİ
  • 1) Wordpress daha basit kullanıma sahiptir. Google tarafından iyi indexlenir. Bir çok destek sitesi mevcuttur.
    2) Her ikisindede yapabilirsin bunu.
    3) Her iki paneldede Türkçe seçeneği vardır.
    4) Site sahibi olmadan kullanamazsın fakat ücretsiz wordpress blog'u oluşturabilirsin.http://tr.wordpress.com/
    5) En iyi sonucu Wordpress'den elde edebilirsiniz.

Saygılar..
  • Kesinlikle wordpress
  • @Brandt
    Hocam verdiğin site Wordpress'in kendi ücretsiz sistemi ve blog anlayışıyla çalıştığı için daha da kafamı karıştırdı. Düşüncem ilk başta kendime deneme için uygun bir site üzerine kendim Wordpress'i kurmak , sistemi daha iyi tanımak ve ondan sonra yapıp yapamayacağım hakkında yorum yapmak. Artık daha boş bir zamanımda ilgileneceğim bu işle..

Bilgisi olan tüm arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum ve yardımı dokunan herkese yeniden çok teşekkür ediyorum. İyi forumlar..
  • Hocam o zaman tek çare kalıyor free hosting alıp Wordpress kurmak.

Free hosting:http://byethost.com/free-hosting
    Wordpress İndir:http://tr.wordpress.org/

Free hosting hesabı oluşturduktan sonra bilgilerinizi FTP programına gireceksiniz.

FTP için FileZilla programını öneririm.
    FileZilla:http://www.gezginler.net/indir/filezilla.html

Daha sonra Wordpress dosyalarını FTP aracılığıyla hosting'e atacaksınız.

Daha sonra cpenal'den bir mysql oluşturacaksınız ve kurulum yapacaksınız.
    Mysql oluşturma:http://www.youtube.com/watch?v=745gDOrHBIA

• wordpress i PC üzerinde kurarak test etmek de mümkün diye biliyorum.neden deneme için illa bir hosting arayışı var?
  • Dostum wordpress aslen blog oluşturmak için üretilmiş bir cmstir. Fakat kullanıcıların yaptıkları bileşenler (örn. galeri, portfolyo bileşenleri gibi) sayesinde kurumsal web siteleri de oluşturmak mümkün. Wordpress SEO açısından joomladan daha avantajlıdır.

Joomla ise her çeşit web sitesi ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilen bir sistemdir. Kullanımı daha zordur fakat alıştıktan sonra wordpress aklına bile gelmez insanın. Tema, bileşen ve modül konusunda wordpressten 2-3 gömlek üstündür. Ayrıca türkçe kaynak bakımından da çok daha ileridedir.

Yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere Joomla! kullanıcısıyım
  • Ben de joomla'yı öneriyorum, kullanımı belki biraz zor gelebilir (kurulum, menülerin oluşması, modüller, eklentiler vs)
    ancak sistemi oturtursanız sıkıntısız çalışacaktır. WP bana da blog altyapısı için düşünülen bir sistem gibi geliyor.
    Yıllar önce ilk WP'mi zaten bu şekilde oluşturmuştum. Ancak çok güzel WP siteleri de mevcut.

Joomla'da Rockettheme, Yootheme'de çok kaliteli temalar var. Binlerce eklenti ücretsiz sağlanabilir.
    Joomla için 2.5x ve üstünü (3.1x) öneririm. Sıfır siteler için kesinlikle 3.1x ile kurulum başlamalıdır.
    Her türlü arabirim Türkçeleştirmesi, temalarda oynamalar, renk vs değişimi ile konu istenilen şekile gelebilir.
  • Bende kesinlikle Joomla Öneririm.Zengin çeşitlilik eklenti açısından isteklerine daha çok hitap edicektir.Tabi wp ye göre daha zordur orası kesin, ancak zamanla alışırsın. Her uygulama için bir çok videolu anlatım bulabilirsin. Kurumsal bir site içinde Joomla gayet uygun olucaktır. İstersen yakın zamanda kurduğum Kurumsal bir firmanın site adresini gönderebilirim.
  • Boş bir konusma olmus bi kaç wordpress kullanıcısı wordpress die tutturmus bu işi 97 yılından beri yapan biri olarak wordpress in adı bile yokken joomla ile siteler takla atıyordu..

blog php scripti halindeyken wordpress joomla içerik yönetim sisteminde çağ atlıyordu..

az biraz arastırın joomla ile su an yapamayacagın bir şey yok joomlanın eklenti ve tema desteğinin 10 da 1 i anca vardır oda belki word presste

joomla ogrenin zor falan degil her sey yazıyor nasıl yapacagını kolay kolay anlatılıyor joomlada
  • wordpress öğrenme açısından daha kolay ama joomla daha profesyonel
  • Joomla dan anlarım bu işte ustayım, profesyonel istekleri karşılarım temada her detayli değişiklik yapılır, İstanbul da ikametim, işten sonra paramı alırım derseniz PM atın, bütçem maalesef kısıtlı olduğundan firmalarla çalışmak istememe rağmen olmadı, maksimum bu şekilde 850 TL verebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ve kesinlikle joomla..

joomla alt yapısında aklınıza gelebilecek herşeyi yapabilirsiniz.. ister kurumsal bir site .. ister eticaret sistesi.. isterseniz ilan sitesi..

referansları vermek istemiyorum ama firma olarak yaklaşık 150 ye yakın firmanın sitelerinin tasarımını joomla alt yapısında yaptık ve yapıyoruz..
    wordpress google seo da joomla dan daha iyidir diyen arkadaşlar bence bir araştırsınlar.. joomla seo bileşenleri ve özellikleriyle sınırtanımaz haldedir..

kıyaslamak gerekirse..

wordpress = 10 daireli bir apartmandır.
    joomla = 10 apartmanlı bir sitede
    :)
  • EveryoneEqual kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle joomla diyebilirim çünkü çok geniş bir yelpazeye sahip ama çok hızlı ilerliyor gübceli takip etmek zor.
  • Wordpress kurarsan daha etkili olurç
  • www.okuizle.org sitemi bende wordpress ile kullanıyorum başarılı diyebilirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.