Şimdi Ara

Jetta mk5 sol arka led far ve plaka lambası yanmıyor!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta yazdığım gibi sol arka led farın bir kısmı, plaka lambalarının hiçbiri yanmıyor. Soracağım soruya geçmeden önce vw çağ otomotiv ve doğuş oto ile geçen konuşmalarımız ve olayın sürecinden bahsetmek istiyorum.

Aracı ilk aldığımızda sol arka ledlerde nadiren olan sadece hafif bi titreme vardı. Led komplike bi sistem olabilir diye düşünüp kafaya takmadım. Ta ki 1 sene sonra ilk periyodik bakıma 101 nokta testinde arıza gösterene kadar. Burası çok ilginç aracın yanındaydım ve arızayı silerken ustayı gördüm, ne olduğunu sorunca farlar açık değil abi bi problem yok diyip geçiştirdi! Bizde neyse dedik vw kaliteli!!! firmadır bu tür şeylerden kaçmaz diye düşünüp peşini bıraktık.

Gel zaman git zaman arka sol ledlerin bazıları sönmeye başladı. Dökülme ihtimali yoktu çünkü 5 dk yanıyor sonra sönüyordu. O arada garanti bitmişti ve arabaya ayıracak vaktim olmadığı için ilgilenemedim. Kısa bir süre sonrada plaka lambalarından sol tarafın yanmadığını gördüm. Söküp baktım dökülmemişti. Tabi bunu görünce anladımki sol led farda problem yoktu tesisatta bi problem vardı. Garanti bittiği için servisede gitmek istemedim taki plaka lambalarının tamamı, sol far ledlerininde yarısı sönene kadar. Hemen aklıma ilk periyodik bakımdaki ustayla olan konuşma aklıma geldi ve şikayetvar'a şikayetimi yazdım. 2 gün sonra doğuş otomotiv beni aradı ve çağ otomotivle perşembe saat 5' e rezervasyon ayarladı.

Servis'e gittiğimde aracı teslim ettim ve yukarıda bekleme odasından izledim. Bilgisayara taktı arızayı araştırdı, sağına baktı soluna baktı kablolarla uğraştı çözemedi. Aracın yanına gittiğimde aracın 1 gün kalacağını ve arka farlardan başlayıp beyine kadar sökerek kabloda bi kopukluk varmı yokmu diye araştıracağını söyledi. Haliyle bende reddettim çünkü arkadan öne kadar döşemeleri söküp hiçbiyeri şimdiye kadar sökülmemiş 18bin km' deki arabamın orjinalliğini bozmak istemedim. Başka bi yöntem mesela farklı bi alete bağlayıp kabloda kopukluk varmı varsada tam olarak nerde olduğunu gösteren bi aletin olup olmadığını sordum. Ne yazıkki yokmuş! Bende teslim etmedim.

Üstelik bu arada doğuş otomotiv iyi niyet garantisi gösteremeyeceğini, ustayla olan görüşmemizin bi belgesi olmadığını ve saat başına 150 lira işçilik alacağını 4-5 saat sürebileceğini söyledi.

Size sorum tasisat kablolarında temassızlık veya kopukluk olduğunu nokta atışı yaparak gösterebilecek bi alet varmı? Benimle aynı problemi yaşayan jetta 5 veya passat 6 kullanıcısı varmı?

Teşekkür ederim.. İyi forumlar...

• Türkiyede bu problemi olan tek kişi benmiyim yoksa?
  • Volkswagen servislerindeki aletler bildiğim kadarıyla kaportada elektrik olup olmadığını kontrol edebiliyor ama sizin istediğiniz gibi nokta atışı elektrik tesisatindaki sorunu tespit edemiyor. 1 ay kadar önce ben de bagaj içi aydınlatması ile ilgili sorun yaşadım, deneme yanılma yöntemiyle sorunun kaynağınin ne olduğunu tespit ederek cozebildiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

Volkswagen servislerindeki aletler bildiğim kadarıyla kaportada elektrik olup olmadığını kontrol edebiliyor ama sizin istediğiniz gibi nokta atışı elektrik tesisatindaki sorunu tespit edemiyor. 1 ay kadar önce ben de bagaj içi aydınlatması ile ilgili sorun yaşadım, deneme yanılma yöntemiyle sorunun kaynağınin ne olduğunu tespit ederek cozebildiler.

Peki hocam özel servislerde böyle bi alet varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

quote:

Volkswagen servislerindeki aletler bildiğim kadarıyla kaportada elektrik olup olmadığını kontrol edebiliyor ama sizin istediğiniz gibi nokta atışı elektrik tesisatindaki sorunu tespit edemiyor. 1 ay kadar önce ben de bagaj içi aydınlatması ile ilgili sorun yaşadım, deneme yanılma yöntemiyle sorunun kaynağınin ne olduğunu tespit ederek cozebildiler.

Hocam onu bilemeyeceğim malesef. Benim araç garanti sürecindeydi çünkü. Sadece bagaj lambasinin yanmamasinin nedenini tespit etmeleri yaklaşık 5 saat sürdüğü için oradan deneyimliyim. Sizin sorunuzun aynısını ben de servise sormuştum, aletleriniz elektrik sistemindeki sorunun nedenini hata koduyla göstermiyor mu diye. Özel servis olarak da Bosch'un özel servislerinde bu tip sorunu tespit eden aletler belki olabilir. Sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz seviniriz. Saygılarımla.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

quote:

Hocam onu bilemeyeceğim malesef. Benim araç garanti sürecindeydi çünkü. Sadece bagaj lambasinin yanmamasinin nedenini tespit etmeleri yaklaşık 5 saat sürdüğü için oradan deneyimliyim. Sizin sorunuzun aynısını ben de servise sormuştum, aletleriniz elektrik sistemindeki sorunun nedenini hata koduyla göstermiyor mu diye. Özel servis olarak da Bosch'un özel servislerinde bu tip sorunu tespit eden aletler belki olabilir. Sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz seviniriz. Saygılarımla.

Hocam araştırıyorum. Haklı olarak arabanın heryerinin gereksiz yere sökülmesine karşıyım. Bu aralar yoğun olduğum için haftaya bir kaç özel servis gezip bu aletin var olup olmadığını soracağım.

Bu arada bagaj lambasının yanmamasının sebebini nerede buldular? Belki kronik bi problemse benim aracımda da aynı yerden kaynaklanıyor olabilir..

• Öncelikle yanmayan her ampul gibi doğal olarak problem ampul sandılar, yeni ampulle denendi, ampulde sorun olmadığını gördük cunku yenisi de yanmadı. Sonra ampul duyunda elektrik var mı diye bakıldı olduğu görüldü. Sonra dendi ki bagaj kapağında kilit mekanizmasında sorun olabilir bagaj ici aydinlatmasi komutu oradan aliyor onu değiştirelim, o değişti yine yanmadı. Sonra dediler ki kaportada elektrik var sorun yok, duyda da elektrik var sorun yok, kilit mekanizması da sağlam, o halde ara kabloyu değiştirip deneyelim. Ve bagaj aydinlatmasina gelen ara kablo değişti bagaj ışığı yanmaya başladı. Bu deneme de tutmasaydi aracın beynini değiştirerek deneyeceklerdi. Bazı araçlarda araç beynindeki sorun nedeniyle herşey sağlam olmasına rağmen böyle hatalar verebiliyormus. Çok şükür beyin işine girmeden bizim sorun çözüldü. Sinek ufak oluyor ama mideyi bulandiriyor. Alt tarafi bagaj isigi dedik 5 saatimizi goturdu. Cok şükür ki basit bir islemle sonucu aldik. Kesinlikle sizin sorunla önceden karşılaşan birisini bulmak size çok yardımcı olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.