Şimdi Ara

Jel akü fiyatları!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ButchêR

hocam bana bir 1 saat müsade et bakalım bir araştirayim bide konusmam gereken birileri var onlarla irtibata geceyim sana haber vericem

Tamam burdan cevap yaz bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Orijinalden alıntı: ButchêR

hocam bana bir 1 saat müsade et bakalım bir araştirayim bide konusmam gereken birileri var onlarla irtibata geceyim sana haber vericem

Tamam burdan cevap yaz bekliyorum

tamam dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Şarj esnasında aküyü kullanabilirsiniz.. şarj devresi solar şarj kontrol devresidir. aküyü 14.4 volta kadar şarj etmeye yarar...

Hocam sağolun

1- Maks. Sistem Voltaj (Usmax): 100 V Nom. Voltaj (Umpp): 17,39 V Açık Voltaj (Uoc): 21,60 V pilin voltaj derecesi bunla 12 voltluk aküyü sarj etmek proplem olmaz değil mi?

2-solar şarj kontrol devresi yerine kontrol cihazı kullansam olur mu?Devreyi ben yapabilir miyim yada almalı mıyım?

3-http://www.ekogunes.com/pinfo.asp?pid=226 bunun gibi Güç : 68 WATT Gerilim : 17 VOLT gibi bir pil içinde 12 voltluk akü kullanabilir miyim?

Cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

1- Bu değerlerdeki panel ile akü şarj olur ama değeri ne belli değil.. Akü ve Panel Hakkında yukarıda gerekli açıklamaları yaptım.

2- Hayır.. sadece solar şarj kontrol kullanmanız lazım. Sizin elektroniği ne kadar hazımsadığınızı bilmediğim için yapıp yapamıyacağınızı bimiyorum ama hassas bir yapım gerektirir kalibrasyon açısından... yoksa hazır olanını almanız gerekir. en fazla 60 tl tutar..

3- Zaten 12 volt aküyü 17 voltluk panelle şarj yapacaksınız..

Sağolun hocam

1-Benim aklıma takılan bir konu var motorsiklet aküsü niye kullanamıyoruz?

2-12 volt 25 ah ups aküler 8 kg civarı ben bunları üzerimde taşımak istiyorum bundan dolayı daha hafif hangi aküyü kullanabilirim?

Saygılarımla.

• http://ucuzaku.com/jel-aku-fiyatlari.html bu linkte amper hesaplama tablosu var sanırım işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuzakucom

http://ucuzaku.com/jel-aku-fiyatlari.html bu linkte amper hesaplama tablosu var sanırım işini görür.

zaten bende ilk araştırmama burdan başladım yinede teşekkür ederim

• @kenakord08
    yanlışım varsa düzeltin herdogan80 12v 100ahlik aküyü isterse 12v 3,6amperlik yani 43wattlık bir panelle şarj edemezmi 12voltu panelden yükaltında gelen volt sayıyorum sadece şarj süresi uzar ve aküyü kullanamdığı zamanlarda diyelimki haftada 3gün kullanıcak böylece akü tam şarj edilebilir yoksa 100ahlik bir akü için şllaki 10dabiri 10amperlik bi akümü gerek.Çekilenden bahsetmiyorum dikkat şarjdan bahsediyorum birde bu piller herzaman 12v tam veremezki değilmi sadece öğlen verebilir diyelimki öğleden sonra 3 yükte verebildiği volt 10vye düştü neolcak ozaman solar kontrol asıl bu amaçlımı voltu içinde sabitleyip 12ye çevirip aküyümü sarj ettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akü

Kuru Akü ve Jel Akü boyutları, fiyatları kullanım yerleri vs. detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri de tıklayabilirsiniz...
    Jel Akü olarak en kaliteli akü Sonnenschein Dryfit marka aküdür...

Kuru Akü

Jel Akü

iyi çalışmalar,

teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

@kenakord08
    yanlışım varsa düzeltin herdogan80 12v 100ahlik aküyü isterse 12v 3,6amperlik yani 43wattlık bir panelle şarj edemezmi 12voltu panelden yükaltında gelen volt sayıyorum sadece şarj süresi uzar ve aküyü kullanamdığı zamanlarda diyelimki haftada 3gün kullanıcak böylece akü tam şarj edilebilir yoksa 100ahlik bir akü için şllaki 10dabiri 10amperlik bi akümü gerek.Çekilenden bahsetmiyorum dikkat şarjdan bahsediyorum birde bu piller herzaman 12v tam veremezki değilmi sadece öğlen verebilir diyelimki öğleden sonra 3 yükte verebildiği volt 10vye düştü neolcak ozaman solar kontrol asıl bu amaçlımı voltu içinde sabitleyip 12ye çevirip aküyümü sarj ettiriyor.

100 AH lik bir aküyü normalde 10 saatte 14.4 volt 10 Amper ile şarj etmek gerekiyor. ancak 3.6 amper ilede şarj edilebilir. Ancak süre uzayacaktır, 25 saat gibi veya gün içerisinde tam şarj sağlanamayacaktır .. Yani güneşin ışıma süresi yetmiyecek diğer güne sarkacaktır.. Solar paneller normal güneşte açık devrede 21 volt, devrede 18 volt üretirler. Buda akü şarjı için yeterli bir gerilimdir. Güneş şiddeti arttıkça şarj akımıda artacaktır doğal olarak.. 5 voltta veya 10 voltta ne olacak.. işte bunun için MPPT (Maksimum Power Point Tracker) Akünün gerilim noktasını kontol eden Devreler kullanılmaktadır . Bu sistemler düşük olan gerilimi akü şarj gerilimine yükseltirler . Ancak yükselen oranda ise aynı oranda şarj akımı azalmaktadır. Panel normal seviyeye çıktığında ise sistem Bay pass olup direk şarja girmektedir... Böylece paneller her üretim aşamasında şarj sağlamış olurlar...

hocam bu voltaj kontrolü için şarj kontrol cihazı kullanacağız değil mi?

• quote:

Yukarıda anlattığım zaten şarj kontrol sistemi
    bu işleri yaparken şarj kontrolunude sağlıyor zaten..

peki teşekkür ederim hocam
  • @kenakord08
    MPPT (Maksimum Power Point Tracker) değiniz şey şarj kontrol cihazımı yapıyor yoksa şarj kontrol cihazının daha iyileri gelişmişlerimi yapıyor bu akım voltajını ayarlayan, birde şarj kontrol cihazı şunu yapabiliyormu akü dolduğunda aküyü kesip sisteme direkt gerilim vermeyi yani inveretera böyle birşey varsa budamı daha gelişmiş şarj kontol cihazı ile oluyor.
  • Benimde bu konu ile ilgili bir sorum var, 12 v 200 amper bir akü lazım benim güneş enerjisi sistemine ama kuru ve jel akülerin fiyatları fazla yüksek bu yüzden sulu yani araba akülerine yöneldim bu sulu aküleri güneş enerjisi sisteminde kullanabilir miyim?
  • peki 200 amperlik bir sulu akü için 10 amper şarj akımı yeterlimidir ve 2 yıl sonra bozulunca asidini filan değiştirsek bakım yapsak kullanmaya devam edebilir miyiz?
  • quote:

kullanabilirsiniz ancak pek tavsiye edilmez iki sebepten dolayı birincisi sulu araç aküleri düşük akımda şarj olamazlar. oysa jel akülerde 1 amperde bile şarj sağlarsınız... ve kullanımda daha uzun süre kullanırsınız..
    İkincisi ise ömürleridir. jel aküleri 10 yıla hatta 15 yıla kadar kullanabilirsiniz. uygun akımla şarj ettiğiniz sürece. halbuki sulu aküleri 2 yılda bir değişirsiniz.. toplamda baktığınızda 3 tane aküdeğiştiğinizde 1 tane jel akü daha ucuza gelir..

Hocam ups aküde 1 amperde şarj olabilir mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nezihh

peki 200 amperlik bir sulu akü için 10 amper şarj akımı yeterlimidir ve 2 yıl sonra bozulunca asidini filan değiştirsek bakım yapsak kullanmaya devam edebilir miyiz?

Malesef olmaz.. Akü bozulduğunda veya sülfatlaşma olduğunda hiçbirşey yapamazssınız . Bakımı olmaz artık..
    Sürekli 10 amperde şarj edilen 200 AH lik sulu akü kısa sürede sağırlaşır ve Ölür...

bilgi için teşekkürler
  • quote:

Hocam ups aküde 1 amperde şarj olabilir mi? demişsiniz anlıyamadım...
    UPS akülerini 1 amperde şarj edeceğim diyorsanız .. evet 10 AH lik veya 12 AH lik Kuru tip bakımsız aküleri şarj edebilirsiniz..

Hocam pardon pek açıklayıcı yazmamışım.Ben mesala 30 wattlık güneş pilinden havadan dolayı 12 watt çekebildim.12watt/12volt=1 amper Ben bu şartlarda 12 volt 18 ah veya 12 volt 26 ah ups akü şarj edebilir miyim?(şarj kontrol cihazı olmak şartıyla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 12 Mart 2012; 20:04:10 >
  • Arkadaşlar ankarada yeni bi yer açılmış, jel aküsü hakkında çalışıyor tavsiye ederim , şuan kullanıyorum

UPSAN Kesintisiz Güç Kaynakları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaz -- 4 Temmuz 2019; 18:24:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemaz

Arkadaşlar ankarada yeni bi yer açılmış, jel aküsü hakkında çalışıyor tavsiye ederim , şuan kullanıyorum

UPSAN Kesintisiz Güç Kaynakları

Fiyatlar nasıl

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.