merhaba arkadaşlar javascriptte combobox 2 kademeli il - ilçe seçme olayında sorun yaşıyorum.
Bilmiyorum hiç javas. bilmediğimdendir belki. çok kolayda olabilir cevabı ama 1 haftadı uğraşıyorum.
teamu = new Array( new Array( new Array("Merkez", 1), new Array("Adalar", 2), new Array("Avcýlar", 3), new Array("Baðcýlar", 4), new Array("BahçelieVler", 5), new Array("Bakýrköy", 6), new Array("Bayrampaþa", 7), new Array("Beþiktaþ", 8), new Array("Beykoz", 9), new Array("Beyoðlu", 10), new Array("Büyükçekmece", 11), new Array("Çatalca", 12), new Array("EminÖnü", 13), new Array("Esenler", 14), new Array("Eyüp", 15), new Array("Fatih", 16), new Array("Güngören", 17), new Array("Kadýköy", 18), new Array("Kaðýthane", 19), new Array("Kartal", 20), new Array("Küçükçekmece", 21), new Array("Maltepe", 22), new Array("Pendik", 23), new Array("Sarýyer", 24), new Array("Silivri", 25), new Array("Sultanbeyli", 26), new Array("Þile", 27), new Array("Þiþli", 28), new Array("Tuzla", 29), new Array("Ümraniye", 30), new Array("Üsküdar", 31), new Array("Zeytinburnu", 32) ),
new Array( new Array("Merkez", 1), new Array("Aliaða", 2), new Array("BalçoVa", 3), new Array("Bayýndýr", 4), new Array("Bergama", 5), new Array("Ödemiþ", 22), new Array("Seferhisar", 23), new Array("Tire", 24), new Array("Torbalý", 25), new Array("Urla", 26) ) ); function fillSelectFromArray(selectctrl, itemArray, goodPrompt, badPrompt, defaultItem) { var i, j; var prompt; // empty existing items for (i = selectctrl.options.length; i >= 0; i--) { selectctrl.options = null; } prompt = (itemArray != null) ? goodPrompt : badPrompt; if (prompt == null) { j = 0; } else { selectctrl.options[0] = new Option(prompt); j = 1; } if (itemArray != null) { // add new items for (i = 0; i < itemArray.length; i++) { selectctrl.options[j] = new Option(itemArray[0]); if (itemArray[1] != null) { selectctrl.options[j].value = itemArray[1]; } j++; } // select first item (prompt) for sub list selectctrl.options[0].selected = true; } } // end -->
bu şekilde semtleri ilceler.js olarak kayıt ediyorum.
javas. çalışıyor ama ilçeyi seçtiğimde ilçenin value sini kendi kafasına göre koyuyor (örn: 1 , 2, 5, ) Ben veri tabanında ilçenin ismini tutmak istiyorum. Ama ilçe sayı olarak geliyor.
JavaS. den anlayan arkadaşlar bir yardımcı olurlarsa sevinirim. aynı uygulamayı kanbankasi.com adresindede var. kolay gelsin.
selectctrl.options[j].value = itemArray[1]; olan satırı selectctrl.options[j].value = itemArray[0]; olarak değiştirirsen istediğin gibi olur.
dedi sağolsun arkadaş. Ve oldu. Yararlanmak isteyenler için yazıyorum kolay gelsin