Şimdi Ara

Java Server/Client için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Android'de program yapmam gerekiyordu Android Studio indirdim. C/C++ kullanacaktım ancak Java ile kodlanabiliyor gördüğüm kadarıyla bu yüzden Java'ya geçtim.

Yapacağım Android uygulama için server/client bağlantısı gerekiyordu. Bende şu sitelerden client server örneklerine bakıp Eclipse IDEsinde console da çalıştırdım.

http://ibrahimbilge.com/java-socket-programlama/
    https://docs.oracle.com/javase/tutorial/networking/sockets/clientServer.html

Şimdi gelelim asıl soruna ben bunları test etmek amaçlı sunucu alarak deneyecektim hemen ücretsiz sunucu veren siteleri bulup ücretsiz sunucu aldım.

Site vps.me sitesiydi CentOS işletim sistemi kurdum başlattım.

Şimdi ben bu Java ile kodladığım denemeserver.class dosyasını serverda nasıl çalıştıracağım? Ya da windows serverda? İngilizcem olmadığı için googleda araştıramıyorum. Yarım saattir birsürü ingilizce anahtar kelime denedim ama tutturamadım, çalıştırmayı bir türlü bulamadım.

Putty girip root şifre giriyorum devamında ne yapacağımı bilmiyorum.
    Daha önce putty freebsd ile Metin2 adlı oyun yüzünden ilgilenmiştim sh dosyaları felan vardı alakası varmı bilmiyorum.

• server uygulamasini executable jar olarak calistir. server a upload edip orada calistir. daha sonra client ile server ip sini ve portunu vererek baglan. Ancak burada bazi puf noktalar var. 1. si verdigin port a erisimin olmayabilir. 2. server ip si statik olmayabilir. Eger portun ve ip nin calisir durumda oldugundan kesin eminsen o halde calisacaktir.

Bence soket uzerinden programlamak yerine http server uzerinden halletmek daha kolay. Rest API yi arastir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

server uygulamasini executable jar olarak calistir. server a upload edip orada calistir. daha sonra client ile server ip sini ve portunu vererek baglan. Ancak burada bazi puf noktalar var. 1. si verdigin port a erisimin olmayabilir. 2. server ip si statik olmayabilir. Eger portun ve ip nin calisir durumda oldugundan kesin eminsen o halde calisacaktir.

Bence soket uzerinden programlamak yerine http server uzerinden halletmek daha kolay. Rest API yi arastir.

Cevap için teşekkürler.

Programı executable jar olarak derliyorum. Bunu server a upload edince nasıl çalıştıracağım sonuçta siyah ekran üzerinden komut veriyorum belli bir komutu mu var?.

Bu oyunlar felan soket üzerinden programlanmıyor mu? En çok kullanılan ve popüler olan soketse onla yazmak istiyorum. HTTP Server dediğiniz ne oluyor ilk kez duydum. Yani sunucu gibi anlık iletişim yapılan bir şey mi?

Server ipsi statik olup olmadığı hakkında bilgim yok. Sadece deneme amaçlı çalıştıracağım daha sonra vps alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenemne1 -- 16 Haziran 2015; 20:26:40 >

• Evet, komut satirindan calistirabilirsin. java -jar executable.jar parametre seklinde.parametre opsiyonel. Servera java yukledin mi ? Oyunlar genelde socket uzerinden baglanir cunku daha hizlidir. Http de bildigin web sitesi aslinda ama socket deki gibi state ile ugrasmazsin. Bence sen bi socket ile dene bakalim ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Evet, komut satirindan calistirabilirsin. java -jar executable.jar parametre seklinde.parametre opsiyonel. Servera java yukledin mi ? Oyunlar genelde socket uzerinden baglanir cunku daha hizlidir. Http de bildigin web sitesi aslinda ama socket deki gibi state ile ugrasmazsin. Bence sen bi socket ile dene bakalim ne olacak.

Server'a java yüklemedim zaten ücretsiz bir şekilde almıştım kapattım 1 gün içinde kapanacak geri açacağım dediğin gibi bir deneyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.